בקשת עזרה!!!!!!!

ההגיון1

New member
בקשת עזרה!!!!!!!

לכל חברי וידידי חברי ואורחי הפורום המיוחד הזה (ירבו כמותם בישראל) אני פונה אליכם מעל במה זו בבקשת עזרה לאחר שזה תקופה אני מתחבט האם להעלותה מעל גבי במה זו ולאחרונה הבנתי כי רע וודאי לא יצמח לי מזה ואם תבוא לי על ידכם תועלת או לאחד החברים/ות המתמודדים בבעיה דומה והיה זה שכרי אחד הנושאים הטעונים הנידונים פה הפורום הינו מהות וטיב היחסים השוררים בין בני זוג כאשר אהבתם שלמה ודעותיהם (במקרה שלנו בנושאי אמונת היהדות/חרדיות) שונים לחלוטין אני נשוי טרי קצת יותר משנה וכמו שסיפרתי בעבר המסקנה הבלתי נמנעת אותה אנו חולקים פה לגבי כפירתנו ביהדות / חרדיות כל אחד לפי דרגתו לא הגיעה בבת אחת אלא בשלבים שונים ובהתפתחות איטית והדרגתית וכך אירע שבפתע ללא הכנה מוקדמת לאחר שנים של חקירות שאלות ותשובות ויגיעה רבה בבירור האמונה לפתע מצאתי את עצמי מסופק במציאות האלוהים כופר לחלוטין בתורה ובמצוות בוודאי כפי המתכונת שהיא נשמרת אצלנו וסביר שאף לפי כל מתכונת אחרת ועכשיו הגיעה הבעיה אשתי בחורה טובה מבית ליטאי נורמטיבי (פתוח קצת לא יותר מידי וכמובן שהכל יחסי) היא אשה יפה וחכמה ואני אוהב אתה מאוד אבל אני מוצא את עצמי אובד עיצות לגבי השאלה הקשה איך ל"קלקל" אותה כמובן שאנחנו מנהלים דיונים פילוסופיים מעמיקים בנוגע בירור האמת ואט אט אני חושף בפניה את מסקנותיי הבלתי נמנעות אבל אני חש כי בפועל היא לא משתנה מטבעה היא טיפוס טוב וישר ואני לא מצליח לעניין אותה מספיק במה החרדים קוראים עולם הזה בגדים וטיפוח מוזיקה וסרטים אוכל ובית יפה כל הדברים האלה היא לא נותנת לעצמה להתחיל להנות מזה היא לא מרשה לעצמה להיפתח היא שומרת באדיקות על ההתנהגות המקובלת במחוזותינו (יחסית - יש לה אינטרנט בבית והיא כן רואה סרטים מפעם לפעם והיא כן מתאפרת ומתבשמת לדוגמא וממש לא מתלבשת בצוליות מזעזעת ) כמו בחורה נורמלית פתוחה כל הבקשות והדיונים שאני מבקש ממנה לא כל כך זוכים לתשומת לבה כשהיא עושה משהו זה בעיקר בשבילי ולא כל כך מרשה לעצמה להנות או להתחבר לזה ולפעמים נדמה לי שהיא אוטמת את עצמה מלהיות מה שהיא באמת ואני כל כך רוצה לבנות זוגיות אחרת ביחד לא לחיות במסווה לפחות לא בינינו לבין עצמינו לפתוח אותה לחיים אחרים שאף אם לא יהיו חופשיים באופן מוחלט יהיו סוערים ומלאי ענין יהיו מרתקים וחוויתיים יהיו מהנים ומרגשים ואני לא יודע איך איך אני פותח אותה איך אני משנה אותה איך אני מגיע למצב שהיא תרצה להנות להתלבש להתחתך לחיות איך אני מלמד אותה לממש את הפוטנציאל שלה איך אני מקלקל אותה אשמח לשמוע עצות ורעיונות מכל מי שיש לו רעיון כיצד ניתן להתקדם תודה רבה מראש אגב אין לי שום טעם לשמוע נאונים חוצבי להבות אש מכל מיני מחבתים או מתוסבכים והזויים למיניהם על איסור מסית ומדיח או על הכיף שבאמונה היהודית זה לא המטרה שלי בדיון הזה ואבקש מאוד לא לגרור אותו למחוזות אחרים מי שמאוד מעונין להחזיר אותי בתשובה מוזמן לשלוח לי מסר באישי או לנסות ולענין את כולנו בטענות קצת יותר נכונות ובוגרות ופחות ממוחזרות בהגיגיו בהצלחה

נרניה4

New member
לא בטוח שתצליח לשנות אותה

כי שטיפת מוח של שנים מונעת הנאה ממנעמי העולם הזה. אממה,... אם קצת סבלנות , אתה תגלה שהחופש והנהנתנות קורצת גם ל"צדיקים גמורים" ....תכניס טלוויזיה הבייתה , תצאו לבלות, תקנה לה מתנות ( כגון פאה ארוכה יקרה וחתיכית ...נעלי עקב וכו) ...אתה אובד עצות כי פשוט אין לך סבלנות, לא מוחקים שנים של איסורים ושטיפות מוח במחי יד, אבל עם קצת פקיחת עיניים אולי תזכה ב"חיפופים" פה ושם מצידה.

קודם כל

אני חושב, שאם היא רק מאפשרת לך לחיות כמו שאתה רוצה ,אתה צריך להיות מרוצה ,זה לא מובן מאיליו .אבל בכלל לא בטוח שהיא תשתנה בצורה דרסטית . אני נשוי למעלה מעשר שנים ,כל עוד שהיו לי ספקות ושאלות ,היינו מדברים עליהם ,אבל ברגע שהגעתי למסקנה שלי ,היא לא רצתה לשמוע אף מילה ! היום אשתי רואה סרטים וקוראת ספרים באופן קבוע ,אבל בראש היא עדיין אותה תלמידת סמינר ,טוב, אולי לא במאה אחוז . מה שצריך יותר להטריד אותך ,זה איך אתה חושב להמשיך ככה כל החיים ,ואיך תחנך את הילדים ? ואם נניח שאשתך גם תפסיק להאמין ,אז תצאו שניכם בגלוי ? אתה חייב לחשוב על זה טוב טוב מראש . בהצלחה

גנדרן

New member
אתה באמת חושב

אתה באמת חושב שתוכל לשנות אותה? קשה מאוד לשנות אנשים... ולא משנה כרגע לאיזה כיוון

סבלנות

לפי דעתי אתה צריך להמתין בסבלנות,זה בסוף יגיע!תמשיך במעשיך לאט לאט ואל תלחץ זה בסוף יגיע,רק צריך סבלנות.

mister xy

New member
../images/Emo45.gif הרבה הרבה סבלנות

אתה במצב טוב יחסית כי היא מסכימה לדון איתך בנושאי אמונה, תמשיך ככה רק תזהר לא להקצין איתה כדי שלא תגיעו למצב שהיא תתרגז ותאטום את אוזניה. אולי כדאי שגם אתה "תתחזק" קצת באי אמונה ותקרא מאמרים ברשת כדי שיהיו לך עוד כלים להתמודד איתה. בהצלחה

מתבי6

New member
בדיוק היום חשבתי על זה

חשבתי על סיטואציה של זוג נשוי עשר שנים. שניהם מאוד אוהבים. יום אחד או בהדרגה, הבעל מודיע לאשתו או להיפך, המסקנה שלי כך וכך. יש לה ברירה או לעזוב אותו לטובת משהו שהיא צריכה המון אמונה שזה יותר טוב מבן הזוג שהיא מאוד אוהבת ומגדלים ילדים יחד. או לומר לו, אני לא חושבת כמוך אבל בא נכבד אחד את השני. דהיינו, את לא תכפי עלי לעשות מעשים בעל כרחי ואני לא יכריח אותך לעבור על מה שאת מאמינה. מה לדעתכם ההגיון אומר שצריך לקרות? מה קורה בפועל? אני משתדל לשחרר ליד אשתי כל מיני אמירות שיראו לה שזה לא הכי קדוש בעולם אצלי.

לא מסכימה איתכם

אני מכירה כאלו זוגות ולצערי לרוב זה מסתים בגירושים במיוחד עכשיו שעדין אין ילדים ומחויבות. לכן לפני שאתה אומר לה את דעתך קח בחשבון שיש מצב שבזה אתה מאבד אותה. ואם החלטת שהדרך הזאת והחיים היפים שוים גם אם היא לא תסכים אז תגיד לה ואם באותה שניה היא תיתפרץ בבכי ותלך לאבא שלה אל תיתפלא. תכלס תנסה ללכת על הדרך הפשרנית בלי הרצאות והסברים למה אלוהים לא קים כי בדקה שתצתיר בעניה ככופר היא בורחת. אז בהצלחה!

נטע 2

New member
תחושת האכזבה

אחת הבעיות המרכזיות בכזה מצב זו תחושת האכזבה שמשדר לך בן הזוג. כל הציפיות שהיו לבן הזוג ממך מתנפצים למציאות הלא ברורה. אני מציעה לא להכנס לשאלות פילוסופיות של נשואי כפירה כלל. אתה יכול לנסות לשנות קצת בדברים הקטנים. להראות את הצדדים החיוביים (שאגב יש בכל צד) ובסוף לנסות להגיע עם בת זוגך לאיזו דרך אמצע (שעדיין זו לא הדרך ששניכם הייתם רוצים). מעבר לכך אתה עלול לסכן את הזוגיות שלכם. יכול להיות שעוד כמה שנים תוכל לבנות אמצע חדש אבל גם את זה אי אפשר עכשיו לדעת.

לא נראה לי זה ישרוד

אבל אין לי ניסיון בזה . ואגב יש ילד? כי אחרי זה אם יהיה ילדים יהיה בעיה קצת לא? אם אתה משוכנע בעצמך מספיק יש מצב שתצליח לשכנע אולי... אבל אמרת שאתה רוצה שהיא תהיה חתיכה וזה הבעיה אז אממ אם הבנתי אז זה לא קשור לדת אצלך כל כך רק היופי ועוד כמה דברים קיצ תעשה חושבים איפה אתה איפה היא כמה אתה מאמין בעצמך ובאמונה שלך כמה אתה יכול להשפיע כמה היא מרובעת בדת . ו..אממ סתם אני חושב על זה תנסה לעשות אתזה גם דרך מעשים לא רק דיבורים ואולי קודם מעשים כמו תוציא אותה לקולנוע או לאיזורי בילוי חילונים ואז תראה תתגובות הראשונות עוד לפני שהיא חושבת ..

אני כבר התיאשתי

בעוד שאותנו (הגברים) מלמדים בישיבה לחקור ולשאול שאלות (כמובן עד לאמונה) הרי שאת הבנות מחנכים (או יותר נכון מאלפים) להיות עיזות שהולכות בשורה אחרי הרועה.

עץ שתול

New member
נוגע ללב

צרת רבים... וזה בכלל לא מנחם. ככה אנחנו, חינכו אותנו להיות חנונים, עדיף גם אם נגדל טפשים. הבעיה היא במה שציינת כמה פעמים "איך לקלקל אותה". אף אחד או אחת לא רוצה להיות מהמקולקלים. אנשים עושים דברים בניגוד לרצונם רק בשביל החברה, חלק גדול מהאנוסים ישארו אנוסים לכל החיים שלהם רק בגלל החברה.

ההגיון1

New member
הבהרה

תודה רבה לכל העונים כדי להבהיר נקודות מסוימות שדומני כי לא הובנו לאשורם ע"י חלק מהמגיבים כעת אני לא עומד במצב שבו אני חושב ברצינות על יציאה (בטווח הקרוב) והבעיה היא לא לדון עם אשתי בנושאי אמונה כפי שציינתי היא אדם חכם והגיוני מבין ענין ואני מממזמן דן איתה (אם כי לא הכל בבת אחת) על נושאים שכאלו היא מודעת לעובדה שיש לי ספקות והיא מזדהה עם זה לחלוטין היא לא רצה לאבא או משהו כזה אבל עיקר מה שחשוב לי זה לשכנע אותה להרשות לעצמה להתחיל להנות מהחיים בלי קשר מיידי למצוות ועברות קיימת אצלה מניעה (שיתכן לחלוטין שהיא אכן פסיכולוגית) מתענוגות החיים זה סוג של ריבוע היא לא נותנת לעצמה להיסחף וזוהי הנקודה העיקרית שמציקה לי הייתי שמח לדעת אם יש מישהו שחושב שיש פעולות מסוימות שיצליחו לשחרר אותה לפתוח אותה ולגרום לה לרצות לחיות ולהנות יתכן וזה אפילו השלב הראשון בהתנתקות מהדת תודה

שמע אני לא בזיכולוג אבל סתם חשבתי מ

שו.. וזה ככה .. תתחיל מהקטע של המעשה כלומר תעשה איתה משו פתוח או קח אותה למקום פתוח מדי בשבילה.. (צעד ראשון ..פתוח קצת ממה שהיא אבל לא קיצוני) ואז תראה תתגובות שלה לפני שהיא חושבת ..ככנראה שהריבוע הוא אצלה בראש לכן קודם אתה צריך להוכיח לה שזה לא נכון בצורה הזאת בדרך של קודם מרגישים ואחרי זה מבינים שכלית כי לדעתי זה משפיע יותר מאשר לבוא אליה קודם בצורה שיכלית .. תנסה אתזה לדעתי זה יעבוד בהצלחה.. כי בינינו הריבוע הזה הוא שטותי לא מציאותי והוא ריבוע מצימצום וכו וכו.. זה מהנסיון חיים שלי

למעלה