בקשת עזרה

Tammie

New member
בקשת עזרה

אני צריכה לתכנן 4 אימונים של שעה וחצי כל אחד, לקייטנה בקיץ. אני אשמח לקבל רעיונות... אין מכשירים, רק מזרונים. אני בטח אוכל לנצל ציוד של הבית ספר (אולי כסאות, ספסלים אני לא יודעת בדיוק מה יש שם). שיעור ראשון כבר הכנתי- התמקדתי בבסיס של התעמלות- החזקת גוף, מצבי גוף (למשל פויינט פלקס או ישיבות שונות). עבודה על עמידת נר, גלגולים ואם יהיה לי זמן אולי התחלה של עמידת ראש (עמידת פיל...) כבסיס להחזקת גוף לעמידת ידיים. חשבתי שהאימון האחרון יוקדש לפירמידות- ילדות בדרך כלל ממש אוהבות את זה. אז נשארו שני אימונים באמצע. הייתי שמחה ללמד עמידת ידיים וגלגלון. אני אשמח לרעיונות לשיטות לימוד, טכניקות נחמדות ומשחקים חמודים שעוזרים ללמד. יש לי הרבה רעיונות, אבל תמיד טוב לקבל עוד! תודה מראש!

עמידות ידיים וגלגלון

תבני תחנות לעבודה עצמית: עמידת ידיים עם הבטן/עם הגב לסולם/לקיר הנחת ידיים על ספסל והנפות לאחור/ מעבר הספסל בגלגלון ביצוע גלגלון כשכל רגל ויד נמצאת בנקודה מסויימת שסומנה מראש (את יכולה לצייר בגיר/במגנזיום סימנים של ידיים ורגליים, או לגזור מנייר ולהדביק על המזרן) גלגלון ירידה מספסל/משני ספסלים זה לצד זה גלגלון על חבל גלגלון בין שני מזרני גבינה עומדים גלגלון שיש לעבור גומי בגובה המותן שמתוח תחנה של כפיפות בטן מריצה בזוגות

Tammie

New member
דבר ראשון - תודה רבה

ממש אהבתי את החבל ואת הגומי- אף פעם לא חשבתי על זה. הבעייה היחידה שלי היא שאני לא חושבת שיש לי ציוד חוץ ממזרונים. אני בטוחה שאני אצליח לאלתר, אבל זה די קשה בהתחשב בזה שאין לי מושג כרגע מה הציוד :)

הדפדפן הזה

הוא שולח את ההודעה מתי שבא לו... טוב שלא כתבתי איזה פאדיחה....

אם כך אולי כדאי שיעור פרונטלי

אם אין ציוד, אז אולי אין טעם לעשות תחנות. אולי עדיף שיעור פרונטלי. תלמדי עמידת ידיים מהתחלת ההתחלות, בשלבים עד לעמידת ידיים כנ"ל לגבי גלגלון תשלבי עבודה בזוגות ומשחקים אני מתכוונת שתארגני את הילדים כל אחד/כל זוג על מזרן אישי, ותרגול כל הזמן (לא טורים).

Tammie

New member
זה התכנון בשיעור הראשון...

למרות שכן היישי שמחה לעשות להם תחנות, או מסלול, במידה ויהיה ציוד מתאים :)

רוצה תרגילים מגניבים עם ציוד ביתי?

גליל של נייר סופג למטבח: מחזיקים את הגליל בידיים ישרות למעלה צמוד לקיר, ומגלגלים את הגליל למעלה על הקיר. עובד על חיזוק גב עליון וחגורת כתפיים ומלמד מעולה את תנועת הצמיחה בכתף בעמידת ידיים. בקבוקים שתייה קטנים מלאים בחול- בתור משקולות ידיים, לכל הנושא של חיזוק ידיים. עיתונים: משמשים למיליון תרגילים למשל: לעמוד על הרגליים/על הידיים בתוך נייר עיתון בלי לצאת ממנו, ולאחר מכן כל פעם מקפלים את העיתון יותר קטן; כפיפות בטן/בננה עם קריאת עיתון; ביצוע עמידת ידיים/גלגלון/ ניתור עם הרמת ישבן וקריאת עיתון (למי שמלמד עם ראש בחוץ); ריצה וניתורים מסביב/בין/מעל/על העיתונים כשהם מפוזרים עם רווחים מסויימים; פתק/חתיכת נייר: שמים בין הברכיים, ומבצעים תרגילים בלי שהנייר ייפול (מלמד לסגור רגליים): ארנבות, ניתורים, ניתורים לעמידת ידיים, גלגולים/ עמידות ראש; ניתן לשים גם מתחת לסנטר, לשם לימוד מיומנויות עם ראש בפנים גולות: ללימוד פוינט ושליטה באצבעות הרגליים: יש לאסוף גולות בישיבה בעזרת כפות הרגליים בלבד צלחת חד פעמית: העקרון הוא שצלחת פלסטיק חד פעמית היא נורא מחליקה על רצפה. מכאן אפשר לעשות למשל: רגל אחת בתוך צלחת ורגל שנייה על הרצפה בפישוק קל, לקרב ולהרחיק את הרגל שבצלחת (לחיזוק מקרבי ירך), כנ"ל בפסיעה, קדימה ואחורה; בסמיכה קדמית יד אחת/שתי ידיים/ רגל בצלחת וקירוב והרחקת ידיים הצידה/קדימה; כל הנושא של דחיפות- בעמידת שש ידיים על הצלחת ודחיפת הרצפה מהכתף- אם רוצים דחיפה קדימה- אז צריך שהצלחת תעוף כמה שיותר רחוק קדימה, או רוצים דחיפה אחורה אז הפוך כמובן, אם רוצים במקום, אז אסור שהצלחת תזוז...

Tammie

New member
וואיי זה ממש מגניב!

רעיונות ממש מקוריים, ממש מצא חן בעיני העיתון :)

לגבי העיתון

בחלק ב' של השיעור, כל אחד מגלגל את העיתון שלו למקל, אפשר להחזיק את המקל-עיתון באחיזה עילית עם ידיים ישרות למעלה ולנסות להעביר מלמעלה/מלטה (לגמישות כתף) ומצד לצד; יד אחת כפופה מחזיקה את המקל-עיתון בגב לאורך עמוד השדרה והיד השנייה מלמטה אוחזת את המקל-עיתון, ואז צריך לקרב את הידיים כמה שיותר; בישיבה שלמה/ בפישוק לנסות לשים את המקל-עיתון מעבר לכף הרגל בלי לכופף את הרגליים. להניח את המקל-עיתון על המזרן במרחק מסויים. לעשות עמידת ידיים כשהצעד (מכרע) מעבר למקל עיתון; כנ"ל לגבי גלגלון; גלגול ברחיפה מעבר למקל-עיתון; לימוד אסמבלה בעזרת מקל-עיתון שמונח; החזקת המקל עיתון נגיד בגובה מותניים/כתפיים וביצוע הנפה עם הרגל לנסות לגעת בעיתון

למעלה