בקשת עזרה

yuli08

New member
בקשת עזרה

שלום לכן, אני מאובחנת עם אנדו ונמצאת בטיפולי פוריות, אני מטופלת בבי"ח מאיר ועשיתי כבר 3 מחזורי טיפול. בטיפול הראשון היתה לי ביצית אחת שלא נקלטה, בטיפול השני הזרקתי מנוגון ומנופור 450 והיו שני זקיקים קטנים והיה ביוץ מוקדם. הומלץ לי לנסות מחזור טבעי. באולטראסאונד, שבוע לאחר קבלת המחזור, זיהו זקיק 17 מ"מ וביקשו ממני להזריק יומיים מנופור, צטרוטייט ואוביטרל ולהגיע לשאיבה. בזמן ששכבתי על המיטה, שניה לפני שהרדימו אותי, הרופא אמר שבגלל שיש רק זקיק אחד הוא מעוניין לעשות אולטראסאונד ובו הוא ראה שאין בכלל זקיק, אלא אנדומטריומה שזוהתה בטעות כזקיק. יצאתי בוכה וכעוסה והפגישו אותי עם שולמן. הוא אמר שלפי בדיקות הדם רואים שבכלל לא היה זקיק, אז שאלתי איך זה יכול להיות שהם הורו לי להזריק ולהגיע לשאיבה ושזה ממש חוסר אחריות. הוא אמר שהוא בכלל לא בעד מחזור טבעי ושהוא לא מבין למה עשיתי זאת ואמרתי שזה מה שהרופאים שלו המליצו לי. הרגשתי שהוא מתחמק מהאחריות שלהם למה שקרה. בנוסף הוא אמר שככל הנראה לא אצליח להיכנס להריון מביצית שלי ושאחשוב על תרומת ביצית. אני מנסה לעכל את רוע הגזירה, אבל רוצה גם לברר אולי הוא מרים ידיים מוקדם מדי, אני בת 38 ואין לי עדיין ילדים. אני מעוניינת לפנות לרופא פרטי ולא להרים ידיים אחרי 3 טיפולים. אשמח לשמוע את דעתכן וגם לקבל המלצה על רופא פרטי באיזור חדרה, חיפה, עדיף שעובד עם קופ"ח כללית. תודה רבה

היי יולי

ליבי איתך.. מכירה את הסרט הזה היטב.. טופלתי במאיר 7 טיפולים.. וגם עם מיעוט ביציות אם בכלל...מתוך ה-7 היו לי רק חמש החזרות... לא להרים ידיים!!! לאחר שבקושי בטיפולים האחרונים היו לי ביצית ..שלא לדבר עם החזרות... הגעתי לד״ר ברקוביץ שהיה כל הזמן מתחת לאף שלנו במאיר.. כל הזמן התעקשתי על שולמן וענת ומאירה המקסימות כל כך רצו לרצות אותנו שממש השתדלו שנמתין תמיד ונהיה אצלו... ברקוביץ רשם לי פרוטוקול קצר.. אני לא זוכרת בדיוק מה אבל אם זה קריטי עבורך אבדוק.. אבל עם מינונים מאוד נמוכים.. יודע ומבין שעם אנדו,אי אפשר להפציץ הורמונים ,להבדיל מה שקרה לי במאיר.. וזה היה הטיפול מבחינת ביציות ועוברים המוצלח בחיי..מזה 3.5 שנים.... 8 ביציות,3עוברים!!! קולטת?! אומנם זה לא הסתיים בהריון אבל זה נתן לנו המון כוחות ואופטימיות.. אז אין ייאוש בעולם כלל!!! רופא אחר,חשיבה שונה,מעבדה אחרת שווה את הניסיון! בעיניי לפחות... מאחלת לך המון הצלחה ותחזיקי מעמד בדרך! החתחתים!! שיבוא המתוק/ה מבטיחה לך שלא תזכרי !! בשורות טובות!

yuli08

New member
תודה לישי

הייתי פעם אחת אצל שולמן, רשם פרוטוקול קצר עם מינונים גבוהים ואז היתה ביצית אחת. בפעם השניה הייתי אצל גונן שרשם פרוטוקול קצר, אבל רק עם מנוגון במינון גבוה (שהוחלף למנופור, כי גרם לי לכאבי חזקים באגן) והיו 2 זקיקים קטנים עם ביוץ מוקדם. בפעם השלישית הייתי אצל ברקוביץ שהמליץ על מחזור טבעי. לטענתן, בגלל שקיבלתי את המינונים הכי גבוהים שאפשר ואני לא מגיבה כמצופה. האחיות במאיר אכן מקסימות, אבל אני מעדיפה להמשיך עם רופא פרטי, חשוב לי שיהיה מישהו אחד שיעקוב אחרי ולא כל פעם מישהו אחר. חשוב לי גם שזה מישהו שיודע לפענח אולטראסאונד ולא יזהה אנדומטריומה כזקיק!!!!. שולמן נתן לי להבין שאני חייבת תרומת ביצית, אבל לא רוצה לוותר. קיבלתי המלצה על ד"ר אילן קלדרון וד"ר אדריאו אלנבוגן, מישהי יודעת אם יש להם נסיון עם אנדו? אשמח להמלצות נוספות. שבת שלום

מרגיז

כך זה כשעושים טיפול הפריה בבתי חולים ציבוריים. יד ימין לא יודעת שם מה יד שמאל עושה. השיטה הזאת שכל פעםן רופא אחר רואה אותך ומחליט החלטות שונות מהחלטות של קודמו מביאות לסיטואציות כאלה. זה מביא תוצאות אצל בנות עם בעיות פוריות קשות, אבל אם יש מישהי שצריך להשקיע קצת מחשבה - זה לגמרי כשלון.
אולי כדאי לך לפנות למישהו אפילו באופן פרטי לקבל חוות דעת נוספת בקשר לדעה שאת צריכה תרומת ביציות.
בכל אופן שיהיה בהצלחה.

נטשה

yuli08

New member
תודה נטשה

זה אכן ממש מרגיז, ואני אכן אנסה את הרפואה הפרטית, למרות העלויות. אשמח לקבל המלצות, שבת שלום

מיטל 1986

New member
היי יולי

קודם כל איי מאחלת לך המון בהצלחה..
לגבי מחזור טבעי!!
אז ככה השבוע הייתי אצל הרופא שלי לאחר כמה טיפולי ivf כושלים בציבורי עברנו אליו לפרטי..
שאלתי אותו לגבי סבב על בסיס מחזור טבעי מאחר ועדין לא ניסיתי והתשובה שלו הייתה חד משמעית! לא.
הוא הסביר שנשים עם אנדמטריוזיס בדרך כלל כמות הביציות שלהם היא כמות נמוכה., וזה נכון בכל אופן לגביי
אצלי תמיד היו 2 או שלושה גג.
בכל אופן כדאי שתדעי שסבב לא כל כך רלוונטי לנשים עם אנדמטריוזיס
בשורות טובות ושבוע מקסים

yuli08

New member
הי מיטל

תודה על תשובתך. עשיתי מחזור טבעי כי זה מה שהרופאים במאיר המליצו, אבל טוב לדעת, כדי שלא אנסה שוב. המשך ערב נעים

מורנקה28

New member
היי יולי

קודם כל- אל ייאוש!!
לפי מה שאני שומעת מחברות- ממליצה לך לעבור לפרטי, יש הבדל שמיים וארץ.
בכל מקרה אני עוד לא התחלתי IVF, אבל ממה שהתחלתי לברר באזור חיפה יש הרבה המלצות על ד"ר קלדרון....

שוב - לא מדברת מנסיון אישי, רק מסיפורים ששמעתי על מטופלות שלו..

בהצלחה!!

yuli08

New member
הי מורנקה

אני בהחלט עוברת לפרטי, רק נותר לי לברר לאיזה רופא לפנות. אנסה לפנות לקלדרון ומקווה שיהיה בסדר. אם ידוע לך על רופאים נוספים שמומלצים אשמח לשמוע. תודה והמשך ערב נעים

פז08

New member
הי יולי

מצטערצ לשמוע על החוויה הלא נעימה שעברת. קחי בחשבון שרפואה ככלל ותחום הפריון בפרט לא תמיד מדויק. ייתכנו דעות רבות וכמה שזה מרגיז גם טעויות. וכן. זה מאודדדד מתסכל. לי היה מזל שעשיתי מעקב זקיקים בקהילה לצורך שימור פריון, שאני מבינה בנושא והייתה לילי גישה לרופא נוסף כשהמעקב לא היהנראה לי הגיוני. ככה נמנעה ממני חווית פספוס שאיבה.... אבל כמעט הייתי שם.... מאוד מבינה אותך. צר לי שדווקא במאיר פספסו אצלך. בדרך כלל הם ממש בסדר.... אבל משנה מקום משנה מזל. אישית באזור שביקשת שמעתי דברים מעולים על דר אלנבוגן מהלל יפה. לא יודעת אם עובד בפרטי עם הכללית אבל למה שלא תפני דרך הלל יפה? בנוסף הוא מנהל היחידה שם אם אינני טועה אז אולי תהיי זכאית בפרטי להחזר דרך המושלם. שווה לך לברר.... מאחלת לך המון בהצלחה.....

למעלה