בקשת עזרה

• פותח הנושא hag29
  • פורסם בתאריך

hag29

New member
בקשת עזרה

הי?
אנחנו עוד חודש טסים....
עכשיו קיבלתי את האישור (גרין קארד) הסופי והמירוץ מתחיל
נתחיל מזה שהילדים עדיין לא יודעים (גילאים 8 , 6, 4)
אשמח מאוד מאוד להיעזר בכן לכל נושא הבירוקרטיה..אם יש לכן קישורים לרשימות או אתרים שמאגדים את כל מה שצריך לעשות לפני...
הלחץ פתאום קצת הקפיא אותי
תודה
:)

את במקום הנכון

אין לי כרגע הרבה זמן, אז בוא/י תתחיל/י ב"כלים ומידע". תחת שאלות נפוצות יש המון המון חומר. מצ"ב לינק:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/faq/default.aspx?forumid=689

כמו כן, שווה לכתוב לאן אתם עוברים, מה אתם מחפשים: בית/דירה, בי"ס ציבורי/פרטי, בן ה-4 הולך לגן או נשאר בבית? שניכם עובדים או לא. זה הכל רלוונטי לתשובות שינתנו פה.

לגבי לספר לילדים. בעיניי חשוב לספר להם מיד, לפני שהם יבינו או ישמעו מאחרים. חודש זה כלום זמן. לשבת כל המשפחה ביחד, לספר שאתם יוצאים להרפתקה משפחתית. להעביר את ההתרגשות הכייפית של מה זה אומר. להראות תמונות של המקום אליו אתם עוברים, לספר מקסימום, שרלוונטי לילדים כמובן, על המעבר ומה זה יתן לכם כמשפחה. לאפשר לילדים להוציא חששות ופחדים. לחשוב כבר עכשיו על איזה פרדות לעשות. בעיניי זה מאוד חשוב להפרד בצורה מסודרת.

המון בהצלחה לכם, ואני מקוה שתמצא/י את הפורום הזה בתור בית מכוון ותומך

hag29

New member
תודה!

אנחנו עוברים ליוסטון...
התחלתי פחות או יותר ל״רשת״ את עצמי מבחינת יצירת קשרים בפורמים כאלו ואחרים
ובכל זאת...מנסה לאגור כמה שיותר אינפורמציה לקראת המעבר ובדגש על התארגנות פה בארץ כי הכל צפוף
שם...צריכה מהר מהר למצוא דירה להשכיר
יש בית ספר לכל הילדים (בית ישורון)
עבודה אין לי - אני על ויזת גרין קארד אז אתחיל לחפש אחרי התאקלמות הילדים - אני מעצבת גרפית/ תוכנה במקצועי
כל עיצה להתארגנות פה בארץ לקראת תתקבל בשמחה
תוגה

אני עורכת לך רשימה מפוסטים שונים שעלו כאן.

אולי יכול לעזור יותר.
בישראל:
להתחיל להרגיל את הילדים לשמוע אנגלית (טלויזיה, DVD, סרטים, שירים).
ניתוקים: טלפון, טלפונים ניידים לנתק או להעביר לפריפייד, כבלים, אינטרנט, חשבונות בנק, ביטוח לאומי, שינוי כתובת בדואר וכו'.

מסמכים:
תרגום תעודות (למרות שלא נראה לי שיהיה לך זמן, אבל בכל זאת) - פנקסי חיסונים אפשר לקבל תרגום מטיפת חלב, תעודת נישואין, תארים וכד'.
ביטוחים- לברר עם הסוכנים שלכם מה הכי טוב לעשות, איך לשמור על הזכויות וכולי.
ליצור קשר עם קופת החולים שלכם ולהודיע שאתם עוברים, לבדוק האם ניתן לקבל את התיק הרפואי אם עדיפות למתורגם לאנגלית.

כדאי להשאיר יופי כח עם חתימת נוטריון אצל מישהו מבני המשפחה שסומכים עליו בשביל הבנק, קרנות השתלמות, מס הכנסה ועוד.
לשקול אם כדאי מכולה או לקנות שם הכל.
להתקין סקייפ אצל הסבים והסבתות אם עדין אין להם וללמד אותם להשתמש.
צריך להחליט אם מאכסנים/מוכרים, מה לוקחים/מה שולחים וכו'.

בארה"ב:
לפתוח חשבון בנק- האם יש בנק שהחברה שלכם עובדת איתו יכולה לתת לכם גב?
רשיון נהיגה- לברר מהם חוקי המדינה ותוך כמה זמן את צריכה להוציא רישיון.
האם יהיה לך אפשרות לעבוד? אם כן את צריכה להביא מסמכי תואר מתורגמים, פירוט הקורסים באנגלית.
אוטו- כדאי לכם לחשוב מראש איזה רכב תרצו.
סלולרי-האם יש מהחברה? יש מבצעים מיוחדים?

תשמרי על עצמך. יש לנו, הנשים נטיה להתמסר למשימה ולשכוח את עצמנו. אז ...

מצ"ב כתבה שיכולה אולי לעזור
http://www.ocean-il.co.il/article/131-10-עובדות-שכדאי-לבת-זוג-היוצאת-לרילוקיישן-לדעת

אני תקוה שאחרים יוספו מנסיונם במידה ויש מה להוסיף.

mumfor4

New member
רק מוסיפה

במשרד הפנים ניתן לקבל תעודת לידה באנגלית ללא תשלום , מומלץ לקחת אחת לכול בן משפחה .
הרבה הצלחה !!!
&nbsp

למעלה