בקשת עזרה

מימי

New member
בקשת עזרה

אני חובבת סרטים מצוירים, ואני רוצה לדעת מה הסיפורים האמיתיים שמאחוריהם. אם מישהו מכם מכיר את הסיפורים שעליהם מבוססים הסרטים הבאים, בבקשה תכתבו לי בקצרה את העלילה. אני רוצה את הגירסה האמיתית ולא את הגירסה הפוליטיקלי קורקטית של דיסני. בת הים הקטנה טרזן פיטר פן היפה והחיה (זה סיפור?) ספר הג´ונגל מולאן הרקולס פוקהונטס וכו´.

מימי

New member
שכחתי לומר תודה!

אז תודה! וזה די דחוף, אז אם יש לכם מידע- אני אשמח לשמוע!

scarlet moon

New member
הנה לך...תשובה חלקית

וואי, זה הרבה... אבל אני יכולה לעשות את זה בשלבים.... נתחיל בבת הים הקטנה. בסיפור האמיתי בסוף היא לא מתחתנת איתו, וזה סוף נ-ו-ר-א עצוב. אני לא זוכרת הכי מדויק, אבל היא הופכת אותה לאדם באופן זמני, והיא תהפוך לבת אדם לתמיד רק אם תגרום לנסיך להתאהב בה. אם לא תצליח תוך זמן מסוים אז בת הים תהפך לקצף ים (יעני, תמות...) אבל הוא מתארס למי שהוא חושב שבאמת הצילה אותו. המכשפה נותנת לה הזדמנות להציל את עצמה. היא נותנת לבת הים סכין ואומרת שהיא לא תהפוך לקצף ים אם תהרוג את הנסיך וארוסתו בשנתם. בת הים עומדת לידיהם בשנתם ורואה כמה הם אוהבים ופשוט לא מסוגלת לעשות זאת. אבל בגלל טוב הלב שלה היא לא הופכת לקצף ים. היא אמנם מתה, אך היא הופכת להיות רוח (רוח שנושבת...). בסוף הסיפור מסופר שהנסיך וארוסתו יוצאים לטייל על החוף, ובת הים נושבת באהבה על פניו של הנסיך, ליטוף אחרון. כמובן שזה מסופר הרבה יותר יפה וזה פשוט מדהים ועצוב כל כך...... בטרזן אין שום שינוי משמעותי לדעתי, וגם לא בספר הג´ונגל ובמולאן. בהרקולס בהחלט יש הרבה שינויים, אבל אין לי סיכוי לכתוב הכל..פשוט קחי ספר מיתולוגיה.

scarlet moon

New member
הנה לך...

וואי, זה הרבה... אבל אני יכולה לעשות את זה בשלבים.... נתחיל בבת הים הקטנה. בסיפור האמיתי בסוף היא לא מתחתנת איתו, וזה סוף נ-ו-ר-א עצוב. אני לא זוכרת הכי מדויק, אבל היא הופכת אותה לאדם באופן זמני, והיא תהפוך לבת אדם לתמיד רק אם תגרום לנסיך להתאהב בה. אם לא תצליח תוך זמן מסוים אז בת הים תהפך לקצף ים (יעני, תמות...) אבל הוא מתארס למי שהוא חושב שבאמת הצילה אותו. המכשפה נותנת לה הזדמנות להציל את עצמה. היא נותנת לבת הים סכין ואומרת שהיא לא תהפוך לקצף ים אם תהרוג את הנסיך וארוסתו בשנתם. בת הים עומדת לידיהם בשנתם ורואה כמה הם אוהבים ופשוט לא מסוגלת לעשות זאת. אבל בגלל טוב הלב שלה היא לא הופכת לקצף ים. היא אמנם מתה, אך היא הופכת להיות רוח (רוח שנושבת...). בסוף הסיפור מסופר שהנסיך וארוסתו יוצאים לטייל על החוף, ובת הים נושבת באהבה על פניו של הנסיך, ליטוף אחרון. כמובן שזה מסופר הרבה יותר יפה וזה פשוט מדהים ועצוב כל כך...... בטרזן אין שום שינוי משמעותי לדעתי, וגם לא בספר הג´ונגל ובמולאן. בהרקולס בהחלט יש הרבה שינויים, אבל אין לי סיכוי לכתוב הכל..פשוט קחי ספר מיתולוגיה.

scarlet moon

New member
אופס.. שלח פעמיים

בכל מקרה, הסיפור האמיתי של בת הים (של הנס כריסטיאן הנדרסן) הוא סיפור מדהים של אהבה נכזבת והקרבה...... בקשר לפוקהונטס, זה מבוסס על סיפור אמיתי שקרא ב- 1607 ויש בו דיי הרבה שינויים, ואין לי סיכוי למנות את כולם.. אבל מה שאני זוכרת מהסרט התיעודי שראיתי על זה הוא שקודם כל היא היתה מכוערת לאללה (לא פרט חשוב, רק שתדעי)... היא היתה בת 12 וג´ון סמית בן 34 כשהיה את הרומן שלהם.. אבל יחס גילאים כזה לא היה נדיר בימים ההם. אני לא זוכרת במדויק (מי שמבין יותר מוזמן לתקן אותי...), אבל היא נסעה לאנגליה בסוף (כמו שרואים בסרט המגעיל פוקהונטס 2) ומאד השתלבה בחברה האנגלית... הרומן שלה עם ג´ון סמית לא החזיק והיא התחתנה עם איזה ג´ון אחר, ששכחתי את השם משפחה שלו.. משהו עם ר´... בכל מקרה, נולדו להם ילדים והיא מתה לאחר מכן בגיל מאד צעיר מאיזה מחלה.... וואי, חשבתי שאני יודעת יותר.. בכל מקרה, בקשר ליפה והחיה- זו אגדה שהיתה מאד פופולרית בקרב בתי המלוכה בפריז ובכלל... והיו לה טונות של גירסאות, ככה שגם הגירסא של דיסני היא נכונה...

הייזל

New member
בואי נראה

בת הים הקטנה נכתב ע"י כריסטיאן הנדרסון וכמו שכתבו כאן הספר לא רומנטי או אמריקאי כמו בסרט.
את הסרט טרזן לא ראיתי כך שאיני יודעת עד כמה זה קרוב למקור אבל את סדרת הספרים הארוכה שלו כתב ברוואוז. הסיפור הכללי הוא על בן משפחת אצולה בריטית שנולד בג´ונגל ושני הוריו מתו. חבורה של גורילות מגדלות אותו עד שיום אחד מגיעה ג´ין. הוא מציל אותה והולך אחריה חזרה לאנגליה. כמובן שהם חוזרים לג´ונגל אחר כך וגם נולד להם בן.
פיטר פן. הסרט מאד קרוב לספר הראשון בסדרה אם אני זוכרת נכון.
היפה והחיה היא אגדה גרמנית או צרפתית. בגירסה שאני שמעתי אביה של היפה היה סוחר שירד מנכסיו והיו לה שתי אחיות לא סמפטיות במיוחד. הסיפור הוא מעין משל לקונפליקט של אישה נשואה בין אביה לבעלה.
ספר הג´ונגל הוא סיפור הרבה יותר אפל מהסרט המצוייר, והרבה יותר ארוך. יש עלילה שלמה שלא הוכנסה לספר שבה מוגלי מפיל בפח סוחר חמדן. מוגלי הרבה יותר מבוגר קרוב יותר לגיל עשרים כשהוא נתקל בבני האדם ולמרות שהוא מנסה לחזור הביתה הוא לא מצליח להסתגל וחוזר לג´ונגל. את הספר כתב קיפלינג.
מולאן מבוסס על סיפור סיני נתקלתי באיזשהו מקום במישהו שטען שהסוף(כרגיל) לא היה כזה חיובי ושמולאן ננטשה למות בשלג.
הרקולס. שוב לא ראיתי את הסרט אבל אני מוכנה להמר שהוא אינו קרוב למיתוס במיתולגיה היוונית. אני מוכנה להמר שלא הראו את הרקולס רוצח למשל את שני בניו הקטנים ואת אישתו, בתור התחלה. לפי המיתולוגיה היוונית זיאוס(ראש האלים היוונים) היה חרמן לא קטן והוא שכב עם אימו של הרקולס(שאאל"ט היתה מלכה).הרה אשתו של זאוס לא אהבה את ה"תחביב" של בעלה ומכיוון שלא יכלה לפגוע בו ניסתה לפגוע בצאצאיו ובנשים המסכנות שהוא פיתה/אנס. מובן שהיא לא אהבה את הרקולס וניסה לחסל אותו מההתחלה. הרקולס היה חזק בצורה לא אנושית והיא לא הצליחה להרוג אותו אפילו כתינוק. אבל הרה, אלה עקשנית, לא הפסיקה לנסות. היא נהגה לשלוח בו התקפי טירוף שגרמו לו לרצוח את האנשים האוהבים עליו. הוא לא היה אינטליגנטי במיוחד. מכיוון שהוא הרגיש אשמה רבה על כך שהוא רצח את אשתו הוא בא על דוד וביקש ממנו להעניש אותו. התוצאה היא 12 המטלות של הרקולס שבמפורסמת שבינהן הוא החליף לזמן מה את אטלס והחזיק את גב העולם. בקיצר, הרקולס היה הסופרמן של העולם העתיק. יש מספיק ספרים בעברית שעוסקים במיתולגיה היוונית.
פוקהונטס היתה אישה אינדינית אמיתית.
אלאדין הוא די מדוייק ואני ממליצה לקרוא את "סיפורי אלף לילה ולילה" רק אם את מאלה שמסוגלים לעקוב אחרי סיפורים שהם עלילה בתוך עלילה בתוך עלילה וחוזר חלילה. אני לא הצלחתי.
מה עוד?

rob roy

New member
תיקון לגבי פיטר פן

אין (!) לפיטר פן סידרת ספרים: זהו מחזה שכתב ג´יימס בארי, והיה לי העונג לקוראו במקור האנגלי, על אף שאינני מסתדר עם טקסטים ארוכים באנגלית. על סמך המחזה ואישיותו של המחזאי נוצר הביטוי "תסמונת פיטר פן" - מעין חוסר יכולת להתבגר. וולט דיסני הוא אחלה, ולעולם לא אתעייף לצפות בסרטיו. אך אני ממליץ מאד לחפש ולקרא את הסיפור המקורי, רצוי בגרסאות המלאות. כך שאני מצטרף להמלצה לקרא את טרזן, פיטר פן, ספר הג´ונגל, 1000 לילה ולילה, הגיבן מנוטרדם ועוד. בילוי נעים ! המממ... שמתם לב שאפשר לכתוב בלי סמיילים ושאר ירקות ?! מדהים !

פיטר פן המקורי מכיל הרבה ביקורת

חברתית שמתבטאת בעקיצות קטנות פה ושם. הנימה הזאת חסרה בכל הגרסאות המופשטות יותר המיועדות לילדים.

jewell

New member
הסיפור האמיתי של פוקהונטס

היתה על זה תוכנית מעניינת בערוץ 8 לפני דיי הרבה זמן... אכן היה סיפור כזה, אבל: פוקהונטס האמיתית היתה כבת 12, ולא היה שום רומן בינה לבין האנגלי... הם בסה"כ שיתפו פעולה בנסיון להביא לשלום בין השבט שלה לבין החברה שבה הוא עבד. פוקהונטס נישאה מאוחר יותר לאנגלי ועברה עימו לגור באנגליה. היא ילדה בן אחד, ומתה משפעת בגיל 21... סיפור דיי עצוב. ג´ול

מימי

New member
דווקא על פוקהונטס

קראתי ספר, שכתבה הצאצאית מדור 14 שלה. ודווקא כן היה משהו בינה לבין ג´ון סמית´. הספר ממש דפוק וצהוב, אבל הייתי סקרנית לדעת. היא היחידה שאני כן יודעת עליה משהו. על בת הים הקטנה ועל פוקהונטס יש לי עכשיו מספיק חומר. יש לכם מידע על עוד סרטים?

הייזל

New member
הממ...

מלך האריות מבוסס די בחופשיות על המלט של שיקספיר. עליזה בארץ הפלאות היא אחד העיבודים היותר אינפנטילים לספר שנתקלתי בהם. אה כן, בסרט על החרקים ישנה טעות. לנמלים יש 4 רגלים במקום 6. בפעם האחרונה שבדקתי לחרקים יש 6 רגליים, לעכבישיים(עכבישים וסרטנים) יש שמונה רגלים ליונקים יש ארבע ולעופות יש שתיים.

למעלה