בואי נראה
בת הים הקטנה נכתב ע"י כריסטיאן הנדרסון וכמו שכתבו כאן הספר לא רומנטי או אמריקאי כמו בסרט.
את הסרט טרזן לא ראיתי כך שאיני יודעת עד כמה זה קרוב למקור אבל את סדרת הספרים הארוכה שלו כתב ברוואוז. הסיפור הכללי הוא על בן משפחת אצולה בריטית שנולד בג´ונגל ושני הוריו מתו. חבורה של גורילות מגדלות אותו עד שיום אחד מגיעה ג´ין. הוא מציל אותה והולך אחריה חזרה לאנגליה. כמובן שהם חוזרים לג´ונגל אחר כך וגם נולד להם בן.
פיטר פן. הסרט מאד קרוב לספר הראשון בסדרה אם אני זוכרת נכון.
היפה והחיה היא אגדה גרמנית או צרפתית. בגירסה שאני שמעתי אביה של היפה היה סוחר שירד מנכסיו והיו לה שתי אחיות לא סמפטיות במיוחד. הסיפור הוא מעין משל לקונפליקט של אישה נשואה בין אביה לבעלה.
ספר הג´ונגל הוא סיפור הרבה יותר אפל מהסרט המצוייר, והרבה יותר ארוך. יש עלילה שלמה שלא הוכנסה לספר שבה מוגלי מפיל בפח סוחר חמדן. מוגלי הרבה יותר מבוגר קרוב יותר לגיל עשרים כשהוא נתקל בבני האדם ולמרות שהוא מנסה לחזור הביתה הוא לא מצליח להסתגל וחוזר לג´ונגל. את הספר כתב קיפלינג.
מולאן מבוסס על סיפור סיני נתקלתי באיזשהו מקום במישהו שטען שהסוף(כרגיל) לא היה כזה חיובי ושמולאן ננטשה למות בשלג.
הרקולס. שוב לא ראיתי את הסרט אבל אני מוכנה להמר שהוא אינו קרוב למיתוס במיתולגיה היוונית. אני מוכנה להמר שלא הראו את הרקולס רוצח למשל את שני בניו הקטנים ואת אישתו, בתור התחלה. לפי המיתולוגיה היוונית זיאוס(ראש האלים היוונים) היה חרמן לא קטן והוא שכב עם אימו של הרקולס(שאאל"ט היתה מלכה).הרה אשתו של זאוס לא אהבה את ה"תחביב" של בעלה ומכיוון שלא יכלה לפגוע בו ניסתה לפגוע בצאצאיו ובנשים המסכנות שהוא פיתה/אנס. מובן שהיא לא אהבה את הרקולס וניסה לחסל אותו מההתחלה. הרקולס היה חזק בצורה לא אנושית והיא לא הצליחה להרוג אותו אפילו כתינוק. אבל הרה, אלה עקשנית, לא הפסיקה לנסות. היא נהגה לשלוח בו התקפי טירוף שגרמו לו לרצוח את האנשים האוהבים עליו. הוא לא היה אינטליגנטי במיוחד. מכיוון שהוא הרגיש אשמה רבה על כך שהוא רצח את אשתו הוא בא על דוד וביקש ממנו להעניש אותו. התוצאה היא 12 המטלות של הרקולס שבמפורסמת שבינהן הוא החליף לזמן מה את אטלס והחזיק את גב העולם. בקיצר, הרקולס היה הסופרמן של העולם העתיק. יש מספיק ספרים בעברית שעוסקים במיתולגיה היוונית.
פוקהונטס היתה אישה אינדינית אמיתית.
אלאדין הוא די מדוייק ואני ממליצה לקרוא את "סיפורי אלף לילה ולילה" רק אם את מאלה שמסוגלים לעקוב אחרי סיפורים שהם עלילה בתוך עלילה בתוך עלילה וחוזר חלילה. אני לא הצלחתי.
מה עוד?