בקשת עזרה...

blackwolf

New member
בקשת עזרה...

עבודת הגמר שלי מתקרבת בצעדי ענק, מה שאומר שאני צריכה להתחיל לחשוב על רעיון. אני רוצה לעשות עבודה בספרות, על מדע בדיוני מאחר והנושא מעניין אותי וכך אני לא אתייבש לגמרי מעשיית העבודה. מה שאני צריכה עכשיו, ואם אפשר בעזרתכם האדיבה, זה לחשוב על שאלה מרכזית, שאלות משנה ומקומות מהם אני יכולה לקחת חומר. האם יש לכם רעיונות? מקורות מידע? או כל דבר אחר שיכול לעזור לי?

גרומיט

New member
רחב מדי

קודם מוטב שתגידי לנו איזה תחומים בתוך המד"ב מעניינים אותך או מתאים לך לעשות עליהם עבודה. מספר הנושאים האפשרי הוא בלתי מוגבל, ומוטב לצמצם מלכתחילה את את האופציות.

blackwolf

New member
נושא שחשבתי עליו

הוא יהדות במד"ב. יש מספיק ספרים שמתיחסים ליהדות או לוקחים ממנה מוטיבים ( אם ניקח את היפריון וחולית ). הבעיה אם כזה נושא היא שאני בספק אם יש עליו חומר כתוב. מה שכן, זה ממש השלב הראשוני של הצעת רעיונות בגלל זה אני לא מגבילה את האפשרויות, אני מעדיפה לתת לדמיון שלכם להשתולל ואז לקחת מה שנראה לי מעניין.

hazgul

New member
נושא מצויין

אין חומר כתוב? אז תכתבי את! וחוץ מזה, יש המון איזכורים ליהדות במד"ב. למשל, לאורסולה לה גוין יש סיפור קצר (ב-´שושנת הרוחות´) שמופיעה בו מושבה בשם ´ציון החדשה´ (וגם במטריקס, כנראה שהשם ´ציון´ מעלה כל מיני קונטציות של בית בגויים האלה...). גם בחולית, כמו שציינת יש יהודים וגם בעוד ספרים. נ.ב: את יכולה גם לבדוק על מד"ב ביהדות (היה איזה מאמר על זה באתר האגודה)

וכמובן הזקן של שבע הנפלאות

ואחד הסיפורים בבלי פאניקה הוא על רבנית וגולם, ויש עוד רבים אם כי רובם לא תורגמו. לא ממש על יהדות, אבל על קשור (איכשהו) זה לא לשם תהילה שהדעות עליו חלוקות. כדאי להכנס לגוגל, לקבוצות (GROUPS) ל REC.ARTS.SF.WRITTEN ושם לעשות חיפוש ממוקד (רק בקבוצה הזו) על יהדות ויהודים. תקבלי גם הרבה זבל, אבל אאז"נ היו שם לא מעט דיונים מעניינים על הנושא.

preacher

New member
היה שם דיון לפני שבוע

חפשי את המילים distant shores - היתה שם הודעה על יסוד קבוצת מד"ב יהודי. אבל בתגובות להודעה לא היה הרבה חומר, מסתבר שאנשים שם לא מכירים מד"ב יהודי. היתה באייקון הרצאה מעניינת על מד"ב יהודי, שהעביר קילרוי מפורום אורט. לא ראיתי אותו ברשת כבר כמה זמן, אבל אולי כדאי לנסות לברר שם את כתובת הדוא"ל שלו ולשאול אותו, כי יש לו הרבה חומר בנושא.

.YUD

New member
וגם...

ב"הנידחים" של הנדרסון. ספר די ישן (הוצאת עם עובד) שהיהודים מופיעים בו (כמו בהיפריון?) כקבוצה מסתורית ובעיקר מתבדלת, והודות לתכונה זאת שומרים על ייחודם (נו נו)

אני הייתי עושה

השפעת המד"ב על המצעות וגילויים מדעיים אבל לכו תמצאו על זה חומר....

אפשר לעשות עבודה על

השפעת ההמצאות והגילויים המדעיים על המד"ב.
נעץ

Dargo

New member
או הפוך...

לפי דעתי מעניין יותר יהיה לעשות על המד"ב והשפעותיו על המדע (אם בכלל) ועל חיי היום-יום. דוגמא מאד מוכרת היא זו: רעיון הדלתות האוטמוטיות (דלתות עם עין אלקטרונית) נשאב ממסע בין כוכבים...

"דלתות אוטומטיות"...

אמרת את זה, ומיד קפצה לי לראש דלת אוטומטית מהמדריך לטרמפיסט. אולי בגלל שבדיוק סיימתי שניים מההמשכים? לא ידוע. "אנו מתנצלים על התקלה."
נעץ

למעלה