בקשת עזרה

בשקט

New member
בקשת עזרה

מפיצה בקשה בשם אחותי הקטנה - היא, סטודנטית לעבודה סוציאלית (סטרייטית למהדרין), צריכה לעשות עבודה על קבוצה. היא בחרה בקבוצה "לקראת הורות לסבית". אני, ששמחה על הבחירה, על העניין ועל המוכנות להיחשף, מנסה להתגייס לעזרה. והיא צריכה חומר תיאורטי. לנו יש ערימות מכובדות של ספרים, אבל הכל באנגלית, והיא - ינוקא שכמותה, מתעקשת על חומר בעברית. מישהי יודעת ? מכירה ? ראתה חומר עברי על הורות הומולסבית ? תודה מראש בשם הסטודנטית ובשמי.

בשקט

New member
הצצתי בעבר, לא חשבתי על האפשרות

הזו עכשיו, אבל זה רעיון טוב. וחוץ מזה - מחקרים שנעשו בארץ, מאמרים מתורגמים, נתקלתם מתישהו ?

קבוצה לקראת הורות הומולסבית?

יש קבוצה שכזו? איזו עבודה היא אמורה לעשות?

בשקט

New member
היתה כזו, אפילו השתתפנו בה ../images/Emo8.gif

איך שהבנתי - היא צריכה להתבסס על חומר תיאורטי, ולבנות תכנית לפגישה ראשונה של הקבוצה שבחרה.

בשקט

New member
הקבוצה היתה לפני כמה חודשים

בתל אביב. כשהתחלנו את התהליך, חיפשנו שני דברים עיקריים - אינפורמציה וזוגות שעברו/עוברות תהליך דומה. שמחנו מאוד כשמצאנו את הקבוצה הזו, שכללה בסופו של דבר 4 זוגות של נשים. בקבוצה מצאנו חברות נפלאה, מה שענה על הצורך הראשון שלנו. אבל לא יכולה להגיד שהשאלות הגדולות שלי קיבלו תשובה, או אפילו שהצלחתי להביא אותן לדיון ממצה. התחושה הכללית שלי בסיום המפגשים היתה של פספוס גדול.
קצת קצר, אבל כאמור - חייבת לעבוד קצת. המשך יבוא, אולי

רגעעעעעעעעעעע

אל תלכי לעבוד עכשיו... אני חייבת להבין: למה פיספוס? מה ציפית לקבל מהמפגש? מה היו/עודן השאלות הגדולות שלא קיבלו מענה?

בשקט

New member
אז קצת בניתי מתח, מה קרה...

פיספוס כי בקבוצה הספציפית הזאת, זמן ה"חימום" היה ארוך למדי, ובכל פעם שהתחיל דיון מעניין, כשהיתה אפשרות להעמיק קצת, הוא היה נקטע מכל מיני סיבות. העברת אינפורמציה גם לא היתה שם. זו לא היתה קבוצה שבאה לדון בשאלות פרקטיות. לא היו מרצים אורחים - לא מתחום המשפטים, הגניקולוגיה, הפסיכולוגיה וכולי. נכון שזה משהו שהיה אפשר להבין די מהר בתיאום ציפיות, אלא שבשום שלב לא נערך תאום כזה. אנחנו באנו לקבוצה לקראת הורות. רצינו להתעסק בנושאים שקשורים להורות עצמה. בפועל, מה שקרה היה יותר דינמיקה קבוצתית, כמעט לא מונחית, שזרמה למקומות שהיה קל לזרום אליהם. התמודדות אמיתית עם השאלות, הקשיים, הפחדים - כמעט לא היתה שם. לצרכים האלה אנחנו מוצאות מענה בחברויות החדשות, ולכן לא רואות בקבוצה בזבוז זמן מושלם. אבל אין ספק שזה היה שונה מאוד ממה שציפינו. השאלות הגדולות שלי היו בשני תחומים עיקריים. 1. איך מאזנים את הביולוגיה ? איך נותנים לאמא הלא-ביולוגית מקום שווה (שווה - לא זהה) ? איך עוזרים למשפחה של האמא הלא-ביולוגית להתחבר ? ועוד ועוד שאלות בסגנון הזה. 2. איזה מקום לתת לדמות גברית בחיים של הילד/ה, ומי תהיה הדמות הגברית הזו ? האם אנחנו צריכות לייצר תפקיד כזה בתוך התא המשפחתי המצומצם, או להסתפק בפגישות המזדמנות, יותר או פחות, עם סבא, דוד, חברים וכו' ?

Gירפה

New member
אולי כדאי לה לפנות

לאלו שמארגנים את הקבוצות האלו (גם אם הן לא ממש מוצלחות
) אז בנוסף לקבוצה המדוברת אני יודעת שגם בקל"ף הייתה קבוצה כזו וגם מתארגנת חדשה ואולי גם בבית הפתוח בירושלים. בכל מקרה נשמח לעזור אם צריך "עדויות מהשטח"

בשקט

New member
מאוד מקווה שתתארגן בסוף הקבוצה

המדוברת בקל"ף. אני אנסה לפנות אליהן, לראות אם יש להן במקרה איזשהו חומר כתוב. לגבי עדויות מהשטח, אני חושבת שאנחנו כל כך טעונות בעדויות ורשמים, שיכולות למלא לה שלוש עבודות על הנחיית קבוצות. אבל אם יימאס לה מאיתנו - אני אשמח לשלוח אותה לתשאל קצת אתכן. ואת, מה שלומך ? התאוששת כבר ? ואיך הזברה וזברף ?

אז מה שאת אומרת זה

אני מניחה שמה שהיא מחפשת זה ללמוד קצת על ההורות ההומולסבית,ללמוד קצת על העולם ההומולסבי. ועל זה באמת רוב החומר התאורטי הוא באנגלית. תגידי אותך היא שאלה -ראיינה אותך?

בשקט

New member
אותי היא לא ראיינה

לא באופן רשמי לפחות. אנחנו מדברות לא מעט, והיא שומעת על התהליך שאנחנו עוברות, ושמעה בזמנו מעט חוויות מהקבוצה. אני חושבת שיש לה לא מעט רשמים מהעולם ההומולסבי. לגבי ההורות, אני מקוה שהיא תוכל לצבור רשמים בעתיד הלא רחוק. אבל אני מניחה שהמרצים שלה לא יקבלו (עם כל הכבוד, ויש כבוד) את הדעות והמחשבות שלי ושל אשתי כחומר מדעי... אוניברסיטה, את יודעת.

אז מה מחפשים באקדמיה?

לראות שההנחה הבסיסית שלה מגובה בתשובות מחקריות ,זה יכול להיות ספר זה יכול להיות מאמר אבל מה הן ההנחות הבסיסיות שלה. מדוע קבוצה לנשים לסביות שרוצות להיות אמהות. והקבוצה לנשים בזוג או לחד? ומה היה בקבוצה שהיית מצטרפת לשאלה של ערבה?

בשקט

New member
שאלת המון שאלות.

לא בטוחה שיש לה כבר הנחות בסיסיות. אני מניחה שהיא בחרה בקבוצה כזו, בגלל מה ששמעה מאיתנו ומצאה בו עניין ובגלל שהיא חושבת שקל למצוא תוכן למלא בו את הפגישות של קבוצה כזו. הקבוצה אמורה להיות דמיונית, ולכן יכולה להיות מורכבת ממי שהיא תבחר להמציא. ואני עובדת על תשובה לערבה, אבל גם עובדת בעבודה בינתיים, אז זה מתעכב...

מידע שיש לי בנושא

מרצה באוניברסיטת חיפה שמתעניינת בנושא ומנחה לדעתי תיזות בנושא היא עדיטל בן ארי מבית הספר לעבודה סוציאלית. היא בעצמה עשתה את הדוקטורט שלה בנושא יציאה מהארון של הומוסקסואלים, ולה יש ודאי את הידע על חומר תאורטי בנושא. חוץ מזה יצאה חוברת או ספר על לימודים קווירים, בעברית לדעתי, וגם את זה היא תוכל לומר לאחותך. בהצלחה.

בשקט

New member
תודה קונדסונת.

אני אמסור לה, מקוה שתמצא את המרצה, ושזה יעזור.

למעלה