בקשת עזרה

atpaddict

New member
בקשת עזרה

לפני כחודש דוד שלי, בן 59 וחולה בסכיזופרניה, עבר אירוע מוחי ונשאר מבולבל מאז. הוא נמצא בבית חולים וכיוון שהוא אינו חולה פיזית הם רוצים לשחררו ובתור בן משפחה יחיד הם דורשים שאקח אותו מבית החולים. דודי מתמצא במרחב ובזמן אך מתקשה בפעולות מוטוריות כמו לשים משקפיים וללכת. הוא מתפנה לבד לשירותים ואף מתקלח לבד אך אינו יכול לטפל בעצמו. אני בן 23, סטודנט, ואיני יכול לטפל בו אך יש ברשותי משאבים מוגבלים להשכרת עזרה. הוגשו כבר הטפסים הדרושים כדי שיכנס לבית אבות אך נאמר לי זדבר זה יקח חודש, בינתיים הוא עדיין בבית החולים ואם לא אעשה משהו בקרוב הם ישחררו אותו לרחוב. לשכות הרווחה אומרות שאין ביכולתן לעזור מעבר לסידור הטפסים לבית אבות. מה עלי לעשות? כיצד אוכל לשכור עזרה לכמה שעות אצלו בבית ביום במינימום באלגן ? או לחילופין, האם עלי להשאירו בבית חולים על אף שהוא רוצה לחזור לביתו ? תודה מראש על כל עזרה, אודי

SuperGirl 25

New member
שלום אודי

כדאי שתפנה לחברות סיעוד, יש מקרים בהם הם נכנסים לטיפול לפני שיש חוק סיעוד מביטוח לאומי. האמת, שאני ממש סקפטית לגבי זה, כיון שאתה רושם שהוא מתקלח ומתפנה לבד...אבל שווה לנסות. אם הם לא ייכנסו לטיפול, ניתן לשכור דרכן מטפלת סיעודית באופן פרטי. אני מבינה שזה יקשה עליך כלכלית, אך אולי בכל זאת תוכל לעמוד בשכירת מטפלת לשעה-שעתיים ביום. האם אין לו קצבה שהוא מקבל ויכולה לשמש לכך? בנוסף, תנסה ללחוץ על הנוגעים בדבר (משרד הבריאות?), כדי לזרז את הכניסה לבית-אבות, לאור המצב...

אמילי11

New member
בנוסף

אם הוא מוכר כחולה סכיזופרניה,אמורים להיות לו אחוזי נכות מביטוח לאומי. כדאי שתברר את זה בביטוח לאומי. אם יש לו אחוזי נכות יש לו זכות לקבל שירותי שיקום כמו: הוסטל מתוגבר לחולים במצבו, חונך, מטפל, מועדון שיקומי וכדומה. לפי מה שידוע לי בתי חולים פסיכיאטרים מפנים חולים לועדות סל שיקום שכאלו. תברר אם הוא אושפז בעבר ואיפה, או אולי נמצא בטיפול במרפאת בריאות הנפש במקום מגוריו- ודרך המטפל האישי שלו ניתן לפעול.

גיורא7

New member
בטוח לאומי

יש לפנות בדחיפות למרפאה פסיכיאטרית במקום מגוריו לפי המתואר מגיע לו סל שיקום, בנוסף לקצבת נכות ושרותים מיוחדים מבטלא, יש להעזר בעו"ס משירותי בריאות הנפש ולא מהרווחה.

למעלה