בקשת עזרה

yaelgro

New member
בקשת עזרה

שלום לכם. אמנם אני לא אוהבת את בוב דילן כמוכם(ויש לומר שאני בספק אם שמעתי אי פעם איזה שיר שלו), אבל אני קשורה אליו בצורה אחרת. בוב, או יותר נכון רוברט אלן צימרמן, הוא קרוב רחוק משםחה שלי, ואני מנסה לדעת ולקשר את חלקי העץ המשפחתי. לכן, העזרה שאני מבקשת מכם, אלו שיודעים עליו הרבה פרטים, היא לספק לי פרטים אודות שמה של אימו, שמה של אשתו, שמות ילדיו, או כל פרט אחר שיוכל לעזור לי במחקר. תודה מראש!! יעל.

זה אולי ישמע נאיבי מצדי

אבל תמיד חלמתי להתחתן עם מישהי שהיא קרובה (גם אם רחוקה) של בוב דילן, אז תרשי לי לשאול אותך בת כמה את? עכשיו ברצינות, לשאלותיך והן רבות. לצערי לא על כולם אני יכול לענות. אם את מבקשת לדעת את שורשיו של דילן אולי נתחיל בזה ששמו האמיתי הוא - "רוברט אלן צימרמן", להוריו קוראים בטי ואברהם צימרמן. שורשיהם מרוסיה של התחלת המאה הקודמת. כידוע לאשתו קראו שרה, אבל מסתבר שהוא דון ג'ואן לא קטן ושכב אם לא מעט נשים. אז אי אפשר לדעת בדיוק כמה ילדים יש לו, המוכרים שביניהם הוא במאי קולנוע ששמו ברח לי מהראש והאחר שמוכר יותר הוא ג'ייקוב דילן, מלהקת "הביישנים" (The Wallflowers). עד כמה שידוע לי יש להם משפחה בארץ, בזמנו דובר על זה שהם חיים באחד הקיבוצים בדרום הארץ. אני אשמח אם תשתפי אותנו, באיך הגעת לזה שאת קרובה רחוקה של דילן. אם שם משפחתך הוא "צימרמן" או לא, אני מציע לך ללכת לבדוק את העניין בבית-התפוצות ואני מאמין שאז תכירי יותר טוב את השורשים שלך.

yaelgro

New member
א. תודה

ב. אני בת 24, אבל כרגע אני לא חיה בארץ. וכן, אמא של סבא שלי היא צימרמן במקור, ויש הרבה בני משפחה שחיים בארצות הברית. העץ שיש לי הוא על כל הצד שלי, עד לתחילת המאה ה-20, שבה המשפחה התפצלה בעת ההגירה לארה"ב. לכן אני מחפשת לקשר בין הענפים השונים. זה שהכין את עץ המשפחה על הענף שלי, אמר לי שהוא יודע בוודאות שאנחנו קשורים אל בוב, רק הוא לא ידע להגיד איך בדיוק. לגבי בית התפוצות אני כרגע אצטרך לדחות את זה כי אני לא גרה בארץ. הייתי שם בזמנו ומצאתי את שורשי מצד אחר של המפחה(שעקב גודל העץ והעובדה שממילא מכינים ספר, גרמה לי לוותר על הרעיון להדפיס אותו, מה גם שזה עולה הון עתק). את הצד של צימרמן אני מתחילה לחקור רק עכשיו, ככה שכשתהיה לי הזדמנות אני וודאי אגיע לבית התפוצות. שוב תודה :)

בבקשה, שמחתי לעזור

יעל, אני מקווה שבסוף תצליחי לגלות את כל המשבצות שחסרות לך בתשבץ הזה. אני לא רוצה לאכזב, אבל לא נראה שגם אם תצליחי למצוא בוודאות את הקירבה שלך לבוב דילן שהוא ישמח ליצור איתך קשר אבל לדעתי שווה יהיה לנסות. בכל אופן זכרי אותנו ואם תצלחי לארגן איזה משהו, נשמח אם תשתפי אותנו. בלי כל קשר לזה את מוזמנת להישאר בפורום ומי יודע אולי עם הזמן תלמדי לאהוב את היצירות שלו.

yaelgro

New member
זה לאו דוקא בשביל ליצור איתו קשר

אלא פשוט לחבר את הפאזל הזה שנקרא משפחת צימרמן.

עלהמצפה

New member
עוד קצת

אמו של דילן, ביאטריס (בטי) סטון נולדה ב - 1915. שמות הוריה: פלורנס ובוב סטון. פלורנס, נולדה בשנת 1896 כבכורה לעשרה ילדים ממשפחת אדלשטיין. שמות הוריה: בכעזר (B.H) אדלשטיין וליבה. כפי שניתן להבין היא ילדה את בטי בגיל 19. משפחת אדלשטיין הגיעה לארה"ב מליטא בשנת 1902. משפחת צימרמן הגיעה מבלרוס גם כן בתחילת המאה. האדלשטיינים התיישבו בהיבינג והצימרמנים בדולות'. שמות סביו של דילן מצד אביו הם זיגמר ואמי צימרמן. אביו של דילן, אברהם, נולד ב - 1911 והיה ילדם הששי.

למעלה