בקשת עיצה לדרך קלה ומהירה בתפסנות.

גרשום

New member
בקשת עיצה לדרך קלה ומהירה בתפסנות.

מדובר ביציקת חומה בגובה 50 ס"מ ובאורך 40 מטר, שלתוכה יש להטמין צנרת חשמל וקופסאות של תאורה שקועה כל 1.70 מ' (כ-20 קופסאות)

מה הדרך הקלה והמהירה לביצוע עבודת התפסנות הזו?
תודה.

גרשום

New member
אולי מישהו יודע איך מתקינים תאורה שקועה?

ביציקת בטון או בבלוק?
תודה רבה

רוני1955

Active member
המשך

מקבעים את הצינורות והקופסאות לפני יציקת הבטון. מוודאים היטב שבטון לא יוכל להיכנס לקופסאות או לצינורות, ויוצקים.

Sanchez

Member
אתה מתכוון ללמוד את מקצוע החשמל בהתכתבות ?
אם כבר, זה שעושה לך את החומה יעשה כבר את ההכנות לחשמל.
הוא בטוח ראה את זה מאות פעמים.
או שגם את החומה אתה יוצק לבד ?

בינא

Member
שאלה להבנה: האם אתה מבקש לבצע את העבודה עם חבר?

אם כן, עליך לדעת שלקיר גדר שמפריד בין חצרות, יש שותף שנקרא שכן והיה כדאי לבדוק איתו, אם הוא מסכים שאתה תבצע בגלל איכות בצוע ואם אצלו הקיר יהיה גבוה יותר שהמשמעות של זה היא שהקיר שלך הוא קיר תומך קרקע, כי משקל הקרקע מהצד שלך ולכן העלויות הנוספות הן שלך... כמו חפירה לעומק של לפחות 1מ' = 100ס"מ... לתחתית יסוד הקיר ברוחב חפירה 90ס"מ לכל אורך מיקום הקיר שחייב להיות בעובי של 20ס"מ עם 2 רשתות פלדה 8מ"מ 20/20סמ"מ ומוטות 8מ"מ מכופפים בחיבור בין הקיר ליסוד בתוספת ברזל קוטר 8 לפחות לאורך היסוד (40מ' עם חפיפות של לפחות 60ס"מ בין המוטות שיונחו כל 20ס"מ לרוחב החפירה)...שרוחבו עם רוחב הקיר חייב להיות לפחות 80ס"מ ולפני זה חייבים לבצע מצעים מהודקים למכסימום בעובי שכבה של 20ס"מ מהודק לרוחב כל החפירה (90ס"מ)...
סוג הבטון כולל החשיפה שלו חייב להקבע ע"פ הציפוי שתיתן לו וכמה זמן יעמוד ללא ציפוי והסוג הנדרש לקיר תומך יהיה לפחות ב-30 עם אגרגט (גודל אבן החצץ בתוך תערובת הבטון המובא) בינוני ואל תשכח לקחת בחשבון גם משאבת בטון שנדרש להזמין כמה ימים מראש כדי לתאם מועד להגעתה עם תוך עבודתכם*
* ההמלצה לבצוע הטפסנות היא עם דיקטים "שחורים", עץ מלא 100/50מ"מ לתמיכות וקיבוע הדיקטים ולא לשכוח חוט שזור, מוטות ברזל בקוטר 12 ויותר לחציצה בין הדיקטים חתוכים לאורך 20ס"מ שיונחו בין הדיקטים כדי למנוע קריסת הדיקטים פנימה וספייסרים כדי ליצור מרחק של לפחות 2.5ס"מ מהדיקטים לרשתות הברזל מ-2 הצדדים וברזל בצורת ח' שימני את קריסת רשתות הברזל זו לזו כל עוד לא יצקתם בטון...
את צנרת החשמל מניחים לאורך הרשתות מבפנים, קושרים לרשת מבפנים כמו גם את קופסאות החשמל, היכן שתרצו ומקבעים חזק עם מוטות ברזל נוספים מאחורי הקופסאות...
למידע נוסף שאל ונענה...

גרשום

New member
בינא, תודה לך על ההסבר המפורט.

אבל המידע הזה לא רלוונטי עבורי כי את החומה אני לא בונה בחצר, אלא כמעקה סביב הגג (ועליו יהיו סורגים). אשמח לשמוע את דעתך:

את המעקה בגובה 50 ס"מ אני נוטה לבנות בבלוק U ושאלתי היא איך מחברים את תחתית הבלוקים לגג הבטון? וכן, כמה ואיזה ברזל צריך? וכל מה שחשוב לביצוע נכון של העבודה.

מאחר ואין לי הכשרה בבניה, אני כמובן אקח בנאי לביצוע העבודה, אך חשוב לי להבין איך הדבר צריך להתבצע.

תודה

רשר

Well-known member
מנהל
שואל על חומה ומתכוון למעקה - וודא שיש לך אישור להוסיף משקל

על הגג, מי שיאשר גם ידע להנחות איך לחבר לקיים כי יבדוק את תוכנית המבנה,
או לחילופין שקול מעקה קל מלמטה עד למעלה בין אם רצונך בחלק אטום למראה או שהכל "סורג", משקל מתכת במקרה כזה פחות מרבע מה"חומה" שלך,
כך גם תחסוך עוד ספקים כי בנית מעקה מתכת זה רק מסגר אחד ועובדיו ולא ספקי בלוקים, בטון, חול, טיח, גימור קופינג ולבסוף גם המסגר לסורג,

בינא

Member
סליחה אבל אתה מייקר ללא צורך את העבודה!!!

אם יש בכוונתך להתקין סורגים או מעקה פלדה בהיקף הגג, שום בלוק יצוק לא יהיה מספיק חזק , עם או בלי בטון וחבל על הכסף!!!
ממליץ לך לבצע את הסורגים ולחבר אותם על הבטון הקיים עם ברגי ג'מבו מיוחדים שמביאים המסגרים ורק לאחר מכן, אם הכוונה לרצף את הגג עם שיפועי ריצוף קלים לניקוז (כל 50מ"ר גג דורש ניקוז של 4" לפחות(!) ו/או לבצע בידוד בגג השטוח עם "בטקל" עם שיפועים, איטום ואז ריצוף, ההמלצה שלי, לאחר הקמת הסורגים, לבקש מהמסגר לרתך פח פלדה 4מ"מ "מרוג" (עם צלבים עליו לכיוון היציקה), צבוע בצבע יסוד בלבד (לא מגולוון!), בהיקף הגג ולצקת אליו ולאחר מכן לצפות את הפח מבחוץ בחומר המתאים לאחר ציפוי נגד חלודה, כמו את הסורגים.

גרשום

New member
הגג מרוצף וקיימים סורגים שהפכו לחלודים.

העניין הוא, שבמסגרת החלפת הסורגים החלודים אני רוצה להגביה את מעקה הבטון הקיים שהוא כ-15 ס"מ, לגובה 50 ס"מ כדי להכניס תאורה שקועת חומה.

מכל מקום, אני מודה על ההתייחסות המקצועית והמועילה שלך, ועל הסיוע החשוב שנתן לי omer. חן-חן לכם.

רשר

Well-known member
מנהל
במעקה מתכת קל, זול, ויפה יותר להכניס תאורה

התקנת תאורה בגובה מתחת ל 50 ס"מ יעילה להאיר את הרצפה אך חסרת כל תועלת כדי לקרוא, מסנוורת לגלישה בטלפון,,, לכן משמשת לרוב להארת מסדרון, חדרי מדרגות,,, ולא למקום בו שוהים זמן רב

גרשום

New member
רשר, אני מייעץ לך לעשות ביקור במרפסות גג, בעלות תאורה כזו.

מרפסות גג שיש להן תאורה שקועת חומה בגובה של כ-40 ס"מ ובמרחק
של כ-170 ס"מ אחד מהשני ועם נורת לד 4w זה מקסים. וככה עושים.

אחרי ביקור במרפסת כזו בשעת ערב, אתה תלמד משהו חדש ודעתך תשתנה.

רשר

Well-known member
מנהל
כשתבצע תאורה אצלך - צלם לכאן נראה ונלמד

גגל תמונות "תאורה למרפסת שמש, מרפסת גג" ותראה דבר מוזר - רוב הצילום לא בלילה!! כי התאורה עלובה, ואם היא קצת טובה ונמוכה הרי היא מוסתרת מהעין ומאירה רק את הקיר כדי לא לסנוור

Sanchez

Member
זו לא תאורה להאיר איצטדיון...
זו תאורת רקע, רק ליופי/אוירה.

omar15

New member
אם עושים את המעקה מבטון מחברים עם הגג הקיים בקוצים

ודבק אפוקסי ומוצאים את העמודים שיוצאים מהבית וממשיכים אותם לגובה עם חפיפת ברזל ואת הצנרת של החשמל מצמידים ללוחות העץ לפני היציקה
ואם עושים את המעקה מבלוק בונים רגיל וכל כ3 מטר אורך עושים עמוד עם קידוח קוצים בגג עם דבק אפוקסי וחגורה מקשרת מעל .לחשמל חוצבים בתוך הבלוק ומכניסים הצינורות והכבלים וסוגרים את החציבות בבטון(חול ומלט) ואם ניתן יבוצע טיח
ליותר נתונים 0507514781

סידור מיושן , אכן מצמידים את הקופסאות לטפסנות

ובי הקופסאות צינור מריחף
היום ניתן לבצע עמודי תאורה עם פרוזקטרי לד
או יותר טוב על המבנה להתקין פרוזקטורים לד
פרוזקטור של 30 וואט יאיר יותר מחצי דונם .

למעלה