בקשת עיצה

בקשת עיצה

בתי בת 10 חודשים. רגישה לחלב. אכלה עד גיל 8 וחצי חודשים חלב אם והפסיקה בבת אחת ללא סיבה נראית לעין. עד היום היו לה חוסר תיאבון ואפילו של שתיה. בעצת רופא נתנו לה תרופה בשם "אורקטין" שיש לה תופעת לוואי של עידוד תיאבון. ואכן עם התרופה היא אוכלת מוצקים טוב, אך עדין לא רוצה חלב ודייסות. והיא לא עולה במשקל כשלושה חודשים. היא תינוקת פעלתנית ומלאת מרץ, אך חסרת תיאבון. האם במצב כזה כדאי לפנות למרפאתכם? אם כן, האם יש לבצע בדיקות מראש שכדאי לבוא איתן? הרופאים שבדקו אותה התרשמו שמדובר בילדה בריאה לחלוטין וגם להם כל העיניין נראה תמוה. האם יש מה לעשות? אני לא רוצה להמשיך עם האורקטין גם מכוון שזאת תרופה לכל דבר וגם מכוון שהיא גורמת לה לישנוניות ועצבנות. תודה לתשובתכם.
 
הבהרה

כשהיא לוקחת את התרופה יש לה תיאבון אבל כשניגמר הבקבוק ועושים הפסקה, תוך יומיים יורד לה התיאבון לגמרי עד כדי חוסר חשק לשתות. ואז מתחילים בקבוק חדש וחוזר התיאבון. הרגישות לחלב פרה התבטאה בהקאות התכווצויות ושילשול דמי (היינו בבית חולים)
 
בקשת עיצה

נראה לי לפי תאורך הראשוני שמדובר יותר בבעית אכילה ומעבר מכלכלה יניקה לכלכלת בקבוק .אכן נראה לי בשלב ראשון שכדאי לפנות למרפאת גסטרו ילדים.לגבי התרופה אוראקטין אינני חושב שהיא פתרון לאורך זמן וצריך לטפל בבעית הבסיסית שבגללה התינוקת מסרבת לאכול.
 
תודה לתשובתך

חשוב לי להבהיר שהתינוקת אכלה חלב אם שאוב, לא ישירות מהשד. היא נולדה פגית ולא היתה לה אחיזה טובה מספיק ולכן עברתי מיד לשאיבה. לכן האכילה נעשתה בכל הזמן מבקבוק. ובתשובתך אתה מתייחס למעבר בין יניקה לבקבוק שכאמור, לא היה כזה. וזאת הסיבה שהסירוב לאכול לא קשור לשום דבר נראה לעין (היא גם לא היתה חולה באותו הזמן), התחושה שלנו, הההורים , היתה שהיא רעבה, עצבנית, אבל לא רוצה לאכול. ורק עם האורקטין כשהרעב גבר (כנראה) ודחף אותה לאכול, היא נרגעה, ושבעה. האם לאור ההבהרות השתנתה דעתך?. תודה מראש שלי נ.ב. לא הכרחתי אותה לאכול ולא דחפתי מזון לפיה מעולם, אני לא רודפת אחריה עם כפיות, לכן גם מבחינה פסיכולוגית אינני רואה בעיה של עומס או לחץ. האכלה היא במסגרת משפחתית בארוחות מסודרות או בארוחות ביניים קטנות.
 
תודה

ראשית ההברות הינן מאוד חשובות ומשמעותיות .בעיות האכלה בילדים אינן קשורות רק לתועפות שתארת שאינך עושה.ישנם גם מסרים לא מילוליים המועברים לתינוקות המשפיעים על צורת האכילה שלהם. כמובן שאינני אומר שזאת ודאית הבעיה שלה ןאם אכן אין בעיות אורגניות המפריעות לאכילתה . בירור כזה יכול להעשות רק בצורה מסודרת במסגרת יעוץ גסטרו ילדים ולא דרך אינטרנט.
 
למעלה