בקשת עמלה מקונה בבלעדיות מוכר

Futureishere

New member
בקשת עמלה מקונה בבלעדיות מוכר

שלום, שאלה שמעניינת אותי,

אז יש לקוח בבלעדיות שמוכר נכס, והסוכן ביקש מקונה פוטנציאלי דמי תיווך להראות לו את העסקה שבבלעדיות שלו.

האם זה חוקי?
האם זה לא ניגוד אינטרסים? היות ואתה מקבל כסף למכור את הנכס ולא ע“י פסילת לקוחות לטובת תשלום דמי תיווך כפולים.

תודה

ariele1

New member
בחיי שכבר כמה ימים אני רוצה לענות לך וכל פעם קולט שאתה צודק

אבל זה ככה בכל העולם. מי שפונה למתווך צריך לשלם על שירותי תיווך.
דבר שני, אתה לא משווק אלא מתווך. אמנם מבצע פעולות שיווקיות אבל אתה מתווך שאמור להרוויח מתיווך בין שני צדדים.
דבר שלישי, הכל עניין של היצע וביקוש. היתה תקופה ארוכה שהמוכר לא שילם תיווך בגלל ביקוש גבוה. פתאום המצב השתנה וההיצע גבוה על הביקוש. המטרה שלך היא להרוויח אז תעשה את החישוב שלך בעצמך: בא קונה וזה נדיר, האם תדחה אותו כי הוא ״חייב״ לשלם תיווך?
אני לא מתווך.

כללי אתיקה למתווכים

עד שלא יותקנו כללי אתיקה מחייבים (מעבר לקודים פנימיים שמנסחים איגודים מקצועיים) התחום פרוץ.

Futureishere

New member
אשמח לעוד תגובות בנושא

עקרונית המצ"ב בארה"ב דומה ואפילו יותר אבסורד, אתה לוקח מתווך משלם לו 3 אחוז ועוד 3 אחוז למתווך שמביא את הקונה, כלומר אתה משלם למישהו 3 אחוז על זה שהוא מוצא מישהו אחר שיביא מישהו שיקנה ממך את הבית.
&nbsp
עכשיו למצב בארץ עקרונית ביזנס זה ביזנס, אבל זה נראה לי אבסורד שאני לוקח כסף מלקוח על מנת לתקוע אותו בשביל לחייב מישהו אחר לשלם דמי תיווך.
&nbsp
ד"א איך זה בפועל נעשה? צריך להחתים מישהו לפני שהוא רואה את הבית? ואם לא מה קורה עם הקונה מגיע לבית רואה את הדייר ואומר לו אני רוצה לקנות והמתווך שלך לא רוצה למכור לי אם אני לא משלם לו כסף?
&nbsp
אשמח לדעות בנושא

למעלה