לזהבה15
שלום לך. ליבי איתך. גם אבי התעוור (בנוסף לכמה וכמה בעיות נוספות), ומילוי הזמן שלו הפך למשימה. הנושא עלה פה לפני כמה חודשים והיו לפורום כמה עצות ורעיונות. אני יכולה להציע לך את מה שאני ניסיתי לעשות (ונכשלתי, אבל אולי לאביך זה כן יתאים). פרסמתי מודעה ובה ביקשתי לשכור איש/ה שיבוא להנעים לאבי את הזמן, בעיקר בשיחה, כי אבי אינלקטואל, תמיד קרא המון התעניין בהכל. העיוורון הרחיק אותו מספרים, מעיתונים ומטלביזיה, וציפיתי שהאיש שאשכור "יסתום" את הפער.( זו היתה הבעיה והסיבה לכישלון - האיש ששכרתי לא התאים. ), קיוויתי גם להליכה לטיולים משותפים וכו'. השכר היה על בסיס שעות, כשהכוונה היתה לפעם-פעמיים בשבוע, שעתיים כל פעם. אחרי כ-שלוש פגישות אבא זרק את העובד, והיתה אי נעימות גדולה. עדיין אני חושבת שהרעיון טוב, רק הבחירה היתה מוטעית. אגב, קיבלתי אז פניות מצעירים, חיילים, סטודנטים (עבודה נהדרת לסטודנטים !!) ובחרתי מישהו מבוגר, כי נראה היה לי שזה יתאים. פיספסתי. אפשרות נוספת: בהרבה רשויות מקומיות יש בבתי הספר התיכוניים פרויקט "סיוע לקהילה" שבו תלמידי תיכון מתנדבים בכל מיני מטלות עם חולים, זקנים וקשי יום אחרים. אולי אתם יכולים לקבל סיוע מכיוון כזה? (עכשו תחילת שנת לימודים, ואולי זה בדיוק הזמן להגיש בקשה ) כמובן שהכל תלוי באופיו של אביך (פתוח ואוהב אדם? מסתגר וזועף? אוהב שיחה? אוהב, אולי, הקראה?) ומצבו הגופני (האם חרש לחלוטין? האם יכול - ונהנה - לצאת לטיולים?) בהצלחה !!