בקשת עצה לגבי אבי החולה בדמנציה

זהבה15

New member
בקשת עצה לגבי אבי החולה בדמנציה

אבי נמצא בבית ומאוד משתעמם. קשה להעסיק אותו כי אינו רואה ואינו שומע וסובל מדמנציה. האם יש לכם נסיון ועצה טובה עבורי?

ronnyw

New member
לזהבה15

שלום לך. ליבי איתך. גם אבי התעוור (בנוסף לכמה וכמה בעיות נוספות), ומילוי הזמן שלו הפך למשימה. הנושא עלה פה לפני כמה חודשים והיו לפורום כמה עצות ורעיונות. אני יכולה להציע לך את מה שאני ניסיתי לעשות (ונכשלתי, אבל אולי לאביך זה כן יתאים). פרסמתי מודעה ובה ביקשתי לשכור איש/ה שיבוא להנעים לאבי את הזמן, בעיקר בשיחה, כי אבי אינלקטואל, תמיד קרא המון התעניין בהכל. העיוורון הרחיק אותו מספרים, מעיתונים ומטלביזיה, וציפיתי שהאיש שאשכור "יסתום" את הפער.( זו היתה הבעיה והסיבה לכישלון - האיש ששכרתי לא התאים. ), קיוויתי גם להליכה לטיולים משותפים וכו'. השכר היה על בסיס שעות, כשהכוונה היתה לפעם-פעמיים בשבוע, שעתיים כל פעם. אחרי כ-שלוש פגישות אבא זרק את העובד, והיתה אי נעימות גדולה. עדיין אני חושבת שהרעיון טוב, רק הבחירה היתה מוטעית. אגב, קיבלתי אז פניות מצעירים, חיילים, סטודנטים (עבודה נהדרת לסטודנטים !!) ובחרתי מישהו מבוגר, כי נראה היה לי שזה יתאים. פיספסתי. אפשרות נוספת: בהרבה רשויות מקומיות יש בבתי הספר התיכוניים פרויקט "סיוע לקהילה" שבו תלמידי תיכון מתנדבים בכל מיני מטלות עם חולים, זקנים וקשי יום אחרים. אולי אתם יכולים לקבל סיוע מכיוון כזה? (עכשו תחילת שנת לימודים, ואולי זה בדיוק הזמן להגיש בקשה ) כמובן שהכל תלוי באופיו של אביך (פתוח ואוהב אדם? מסתגר וזועף? אוהב שיחה? אוהב, אולי, הקראה?) ומצבו הגופני (האם חרש לחלוטין? האם יכול - ונהנה - לצאת לטיולים?) בהצלחה !!

ronnyw

New member
ועוד לזהבה15

כמובן שקיימת האפשרות הנהדרת של הבאת כלב לאביך.. (יש אפילו כלבים שאומנו לסייע לחולי אלצהיימר, אבל כל כלב באשר הוא כלב, יכול לתת המון חיבה, חברות, משחקים משותפים, טיולים משותפים וכף בלתי נגמר) אבל זה אומר שאתם מנוסים בנושא כלבים, יודעים מה המשמעות (הכבדה, כבדה, כבדה !!) של טיפול יומיומי קבוע בכלב, ושלאביך יש גישה לכלבים. ניתן לחשוב גם על חיות מחמד אחרות, שקלות יותר לטיפול, אבל אז גם הקשר והחברות יהיו רופפים יותר.

זהבה 15 תתקשרי ליד שרה

שלום לך , תנסי להתקשר לי שרה או להכנס לאתר שלהם ולראות מה ניתן לעשות כנראה שהם ישלחו לך משהוא מתנדב www.yadsarah.org.il

אסתרס

New member
זהבה ליבי איתך

קטונתי מלהשיא לך עצה. חרשות זו נכות קשה יותר מעיוורון. גם אבי באחרית ימיו היה חרש וכבד ראייה. והוא בפרוש אמר שהחרשות קשה לו, כי הוא נימצא כאילו בואקום. הוא אמר שבתור עיוור ידע מה הולך מסביב , ויכול היה לתקשר עם הסביבה, והיה הולך להרצאות , וכשאבדה לו השמיעה , אבד הקשר עם העולם. הצרוף של עיוור, חרש ודמנטי , אין שום רעיון במה אפשר למלא את יומו. הלב כואב.

למעלה