בקשת עצה

בקשת עצה

הלכה לי לאיבוד רשימת הספרים שרציתי לקנות. כלומר, המחשב התקלקל והיא אחד הדברים שלא עשיתי להם גיבוי. הצרה היא שהספרים שהספקתי לקנות, אני תקוע אתם. עקרונית, רק אחד מהם הוא ממש מדע בדיוני, הוא נקרא: "The dream of perpetual motion", קראתי 31% ממנו (זה מה שטוב בקינדל, הוא סופר לך את ההתקדמות) ועוד לא קרה בו שום דבר ש"ידביק" אותי אליו, שיגרום לי לוותר על דברים אחרים בשביל להמשיך לקרוא.
אז תוכלו להמליץ לי על ספרים שמתקדמים בקצב מהיר (גם אוספי סיפורים קצרים יתקבלו בברכה)?
תודה מראש.

מיכאל ג

New member
שמע, לכל אחד יש טעם שונה

מה שירתק אותי לא בהכרח ירתק אותך.
תוכל אולי לתת שמות של מספר ספרים שקראת ואהבת?

תשובה

מאוד אהבתי את סדרת "הקנטוס של היפריון" וגם את נוירומנסר של וויליאם גיבסון. אני חושב שאני גם אוהב היסטוריה אלטרנטיבית, אבל הדראקה של סטירלינג, אם שמעת עליהם, היו מזעזעים מדי.

מיכאל ג

New member
אז בגדול נשמע שיש לנו טעם דומה!

קראת את "ראיה עיוורת" של פיטר וואטס? זה ספר מדע בדיוני קשה / סייברפאנק עם המון רעיונות על תודעה. הוא אפל אבל לא מזעזע (נמנעתי מלקרוא את הדראקה בדיוק בגלל שזה נשמע לי יותר מדי מדכא)
וחוץ מזה אם לא קראת את snow crash של ניל סטיבנסון (ואתה קורא באנגלית) - חובה!

תודה

snow crush היה ברשימה שעבדה וכשקראתי על blindsight באמזון נזכרתי שכבר עשיתי את זה פעם. אני בהחלט אקח אותו בחשבון. יש עוד המלצות?

מיכאל ג

New member
אני חובב גדול של וולטר ג'ון וויליאמס

לא יודע על מה ספציפית להמליץ, הספרים שלו שאני יותר אוהב לא תורגמו - aristoi, voice of the whirlwind - אבל יצאו כמה ספרים של בעברית, סדרת הפרקסיס שהיא אופרת חלל, "זה לא משחק" שהוא מותחן מודרני אבל עם טוויסט ספקולטיבי, ו-hardwired שיצא לאחרונה עם השם המזעזע "עיווט" (אולי על שם עיווט ליברמן?) . הרדוויירד נכתב בערך בתקופה של נוירומנסר והוא גם סייברפאנק, בערך.

עוד המלצה חמה - the steerswoman (יצא גם בכרך עם ההמשך תחת השם the steerswoman's road). אם אתה סומך עלי, תקרא כמה שפחות על העלילה ותקנה (יש את זה רק בדיגיטלי או במשומשים). זה יראה בהתחלה כמו פנטזיה אבל יש משהו נסתר מאחורי כל הדרקונים והקוסמים, שהופך את הסדרה הזו ליצירה מדהימה.

אה כן ואם עוד לא קראת ספרים של ורנור וינג'י או ג'ואן וינג'י (הם היו נשואים פעם) - חובה! אש על פני תהום יצא בעברית בתרגום שמחרב את הספר, אז עדיף המקור, fire upon the deep. עוד טובים שלו - across realtime, הספר בו וינג'י העלה לראשונה את רעיון הסינגולריות, ו- rainbows end, אולי הספר הכי טוב שלו לדעתי, מד"ב בעתיד קרוב ומאוד רלוונטי.
ג'ואן וינג'י כתבה שתי סדרות, ומשתיהן יצא רק ספר אחד בעברית - מלכת השלג, וכפת החתול. שניהם מעולים.

למעלה