בקשת פרטים לגבי נגן\כונן בלו-ריי

בקשת פרטים לגבי נגן\כונן בלו-ריי

ממעקב אחרי דיונים בפורום הבנתי שאין נגן מולטיזון נורמלי, ופתרון לעניין קיים בדמות כונן בלו-ריי למחשב.
אשמח לקצת פרטים לגבי הכונן, למשל - כמה הוא אמור לעלות, האם יש דגם מומלץ, האם הוא פנימי או חיצוני, באילו דרישות צריך לעמוד המחשב, באיזו תוכנה מומלץ לנגן את הסרטים, והאם ניגון של כל האיזורים יפעל מיד או שצריך להגדיר משהו במיוחד.

לחילופין - האם מישהו מכיר אופציה לשכירת נגן בארץ?

תודה מראש

Soak

New member
תשובות בקצרה

כמו בכל הכוננים האופטים, אין דגם מומלץ במיוחד. רובם בסיסיים וטובים. הפופולרים בארץ כיום הם LG ו-SONY.
טווח המחירים כיום הוא 300-500 ש"ח לצורב בלו ריי בסיסי. יש פנימי ויש חיצוני, תלוי מה אתה מעדיף. דרוש מחשב חזק יחסית, אך כל אחד שנקנה בשלוש השנים האחרונות יספק את העבודה. המפרט המינימלי לכל כונן צריך להיות רשום ע"ג המארז (החנות יכולה לספק לך מידע זה מראש).
תוכנות ניגון סרטים - TotalMedia Theatre ו-PowerDVD.
לגבי ניגון של כל האיזורים - AnyDVD.
לכל התוכנות שצויינו יש תקופת ניסיון של 21 יום בחינם.

שכירת נגן - אני לא מכיר אופציה כזו.

תודה רבה, ועוד כמה שאלות

לגבי המחשב - חיבור כונן חיצוני כזה ללפטופ זה דבר סביר, או שעדיף בכל זאת מחשב שולחני?
איפה כדאי לקנות? (אני מתאר לעצמי שלא קריטי ואפשר פשוט להיכנס לכל חנות דוגמת באג, אבל רציתי לשאול ליתר ביטחון)
לגבי התוכנות - כמה הן עולות לאחר תקופת הנסיון? אין תוכנות חינמיות?

Soak

New member
מה יהיה השימוש שלך?

בגלל שהתעניינת בשכירת מכשיר הנחתי שהמטרה היא לשם שימוש חד פעמי, לכן ציינתי את תקופת החינם של תוכנות הניגון. המחיר המלא הוא כ-100$ לכל תוכנה...
יש גם תוכנות חינמיות אך הן פחות טובות. Media Player אמור לדעת לנגן סרטי בלו ריי וכך גם VLC. בזה יש לי פחות ידע, אני מניח שחיפוש קצר בגוגל יניב שמות של תוכנות חינמיות נוספות.
לגבי פריצת איזורים, היתה בעבר תוכנה חינמית גם לזה. אני לא זוכר את שמה, נסה להריץ חיפוש בפורום או בגוגל.

לגבי חיבור ללפטופ - השאלה למה אתה קורא "סביר". מה יהיה השימוש? חיבור כונן חיצוני (מכל סוג) ללפטופ, ואת הלפטופ לטלוויזיה - די מקבע את השימוש בו למקום אחד, ויתרון הניידות של הלפטופ הולך לאיבוד. אם זה מתאים לך - אז כן, זה סביר.

איפה לקנות - כיוון שמדובר בקופסא סגורה, קנה איפה שיהיה הכי זול. אני קניתי באייבורי את הכונן האחרון שלי - חנות שאינה מומלצת לקניית מערכות, אבל לרכיבים סגורים בקופסא הם טובים כמו כל חנות אחרת.

המטרה היא דווקא לשימוש קבוע

100 דולר לתוכנה זה סכום לא קטן, אתה רוצה לומר לי ששילמת אותו? זה שווה את זה לדעתך?

החיבור אכן יהיה כונן-->לפטופ-->טלוויזיה, כי המטרה בסופו של דבר היא פשוט לראות בטלוויזיה, ויותר נוח לשים שם לפטופ מאשר דסקטופ.

(ההתעניינות בשכירה היא רק למקרה שהקניה תתעכב, כי מארז מארוול בדרך ואני רוצה לעשות מרתון לפני איירון מן 3)

Soak

New member
אני שילמתי אותו, אבל אני לא דוגמא...

אני משתמש בתוכנה הזו באופן כמעט יומיומי, ובעבור השימושים שלי החלטתי שמשתלם לי לקנות אותה. זה לא משליך על כולם.

HassiD

New member
אני לא חושב שכדאי לרוץ לקנות תוכנה

יש לדוגמה את התוכנה הזאת שהיא בחינם (וזה סתם מגיגול מהיר).

פשוט בשורה התחתונה, כל אחד אוהב נגן ספציפי. ויכול להיות שאתה פחות תתחבר לנגן שאני מאוד אתחבר אליו. ולכן אני ממליץ (במיוחד כאשר אתה שוקל להוציא 100 דולר על תוכנה), לעשות בדיקה לכמה תוכנות, חינמיות, ולא חינמיות (בשביל זה בדיוק יש גרסאות נסיון), ורק אחרי שתשתמש בכל אחת כמה פעמים - תוכל להחליט מה אתה רוצה. בנוסף, אני חושב שאם תוציא 100 דולר על תוכנה, אתה תרגיש יותר "מחויבות" להשתמש בה, כדי שתצדיק את ההוצאה, ואז אולי סתם תהיה עם תוכנה שאתה לא כזה אוהב בעוד שיש חלופות טובות יותר.

אני לדוג', השתמשתי פעם ב-POWERDVD, ואחרי כמה זמן הבנתי שהיא לא בשבילי, ועברתי לKMPLAYER (מדובר בצפיה בסרטים על המחשב, ולא בסרטי בלו-רי), לעומת זאת יש לי חברים שממש לא אהבו את KMPLAYER ומתשמשים ב-BSPLAYER, ולכן בעיקר כאשר יש חלופות חינמיות רבות, וכמעט כל תוכנה מביאה תקופת נסיון - כדאי לבדוק טוב לפני שמוציאים את הכסף....

לגבי לפטופ/דסקטופ, יש בימינו הרבה דסקטופים קטנים יותר שמיועדים יותר לניגון מדיה, (גם במבנה שלהם), ומבחינת מחיר הם זולים יותר, ולכן כדאי אולי דווקא לשקול אותם (ז"א אם אתה מתכוון לקנות, אם כבר יש לך לפטופ - כמובן אין צורך לזרוק עוד כסף, זה לא עד כדי כך קריטי...)

למעלה