בקשת תרגום.

אנטוליו

New member
בקשת תרגום.

מישהו יכול לתמצת ולתרגם לי את הקטע הבא מספר הזבחים? בתודה מראש: פסח מנלן דכתיב (דברים טז) שמור את חדש האביב ועשית פסח שיהו כל עשיותיו לשם פסח אשכחן שינוי קודש שינוי בעלים מנלן דכתיב (שמות יב) ואמרתם זבח פסח הוא שתהא זביחה לשם פסח אם אינו ענין לשינוי קודש תניהו ענין לשינוי בעלים אשכחן למצוה לעכב מנלן אמר קרא (דברים טז) וזבחת פסח לה' אלהיך וגו' מתקיף לה רב ספרא האי וזבחת להכי הוא דאתא האי מיבעי ליה לכדרב נחמן דאמר רב נחמן אמר רבה בר אבוה מנין למותר פסח שקרב שלמים שנאמר (דברים טז) וזבחת פסח לה' אלהיך צאן ובקר והלא אין פסח בא אלא מן הכבשים ומן העזים מכאן למותר הפסח שיהא לדבר הבא מן הצאן ומן הבקר ומאי ניהו שלמים אלא אמר רב ספרא וזבחת פסח לכדרב נחמן שמור את חדש האביב למצוה בשינוי קודש ואמרת זבח פסח בשינוי בעלים למצוה הוא לעכב בין הכא והכא ואשכחן זביחה שאר עבודות מנלן הואיל וגלי גלי רב אשי אמר הואיל וגלי גלי לא אמרינן אלא [עבודות] מנלן דכתיב (ויקרא ז) זאת התורה לעולה ולמנחה וגו' ותניא (ויקרא ז) ביום צותו את בני ישראל להקריב את קרבניהם זה בכור ומעשר ופסח הקישו הכתוב לשלמים מה שלמים בין שינוי קודש בין שינוי בעלים בעינן למצוה אף כל בין שינוי קודש בין שינוי בעלים למצוה וכשלמים מה שלמים בין זביחה בין שאר עבודות לא חלקת בהן למצוה אף פסח לא תחלוק בו בין זביחה לשאר עבודות לעכב <משום שנאמר הוא בזביחה אינו אלא לעכב> אלא הוא למה לי כדתניא נאמר בפסח הוא בשחיטה לעכב אבל אשם לא נאמר בו הוא אלא לאחר הקטרת אימורין והוא עצמו שלא הוקטרו אימוריו כשר: חטאת מנלן דכתיב (ויקרא ד) ושחט אותה לחטאת שתהא שחיטה לשם חטאת אשכחן שחיטה קבלה מנלן דכתיב,

masorti

New member
../images/Emo18.gif זהירות, אנטישמי!!

הגולש אנטוליו הוא אנטישמי מוכר בעל דעות על גבול הניאו-נאצי, והוא כבר נחסם בכמה פורומים (הסטוריה, תיאולוגיה,...). הוא ידוע בשנאתו לעם היהודי (לא לדת, אלא לעם היהודי כקבוצה אתנית). סביר להניח שמטרתו בשאלה היא לאסוף מידע שיאפשר לו לנגח ולהשמיץ את היהודים והיהדות. מומלץ לא לסייע לו להשיג מטרה זו.

שטויות !!!

הגולש אנטוליו מכבד את פורום עולם המיסטיקה ועוד כמה פורומים בנוכחותו, בתגובותיו ושאלותיו. אלא שיש מי ששאלותיו לא ממש לרוחו, ועל כן מוצע שלא לענות. אלא שבין זה לבין הודעה שכזו.. יש הרבה מאד הבדל. נחסם בפורומים? למה? קשה להכיל את השאלות? קשה להגיב? ועוד יותר להשיב? 'צטערת, אם זה לא נוח למישהו.

אנטוליו

New member
באמת נחסמתי בפורומים העלובים ההם

בגלל שהאיש שמכנה את עצמו מסורתי עשה לי פרובוקציות ובתגובה על הביקורת הלגיטימית כלפי דתו שלא מצאה חן בעיניו חזר כל הזמן רק על משפט אחד: טפו, עליך, אנטישמי. ועכשיו הוא קורא לחרם עלי. זוהי היהדות בדרכי נועם לחילונים?

מצטערת לקרוא את זה,../images/Emo201.gif

אלא שבין זה ובין יהדות כפי שאני מבינה ומכירה אותה אין לצערי כל קשר.... ואהבת לרעך כמוך - זוכר
רבי עקיבא העלה את זה לדרגת אמנות שכנראה לא ממש מבינים אותה. "כל התורה כולה על רגל אחת"... אצלנו בפורום - אתה יודע.. אתה קודם אדם, ורק אח"כ משתייך לאיזה שהוא זרם.

masorti

New member
היות ואת מאמינה לאנטישמי...

אולי כדאי להוכיח לך בעובדות מהי דעתו על העם היהודי כקבוצה אתנית, ולא רק על הדת היהודית. מצורף קובץ עם אוסף של אמירותיו מהעבר, כולל לינקים להודעות המקוריות.

אנטוליו

New member
../images/Emo6.gif כן, מסורתי מינה את עצמו אחראי

על הארכיון שלי. ידעתי שתפיץ את הודעותיי בפני כולם, אך אני חותם על כל מילה שכתבתי. מאז למדתי אפילו עוד יותר דברים מסמרי שער על דתך, אך זה לא הזמן ולא המקום להרחיב יותר.

arriy80

New member
אנטישמי אנטישמי

קראתי את הקובץ עם אמרותיו ה"חכמות" של אנטוליו. לא יודע לאיזה דת הוא משתייך... לדעתי, אחד רדוף שנאה כזו ליהדות, צריך שיהיה יהודי בעצמו... ומה הוא מחדש? הרי הדברים שהוא אומר נאמרים ע"י אנשים מפורסמים פה במדינת ישראל, ואין פוצה פה ומצפצף... אפשר למצוא תיעוד של הדברים כאן. יש כמה "זרמים" שמעודדים נישואי תערובת והתבוללות. לפני 200 שנה הם קראו לעצם "גרמנים בני דת משה". הם מכירים ביהדות כ"בעיה" שצריך לפתור ע"י ניתוק מכל השורשים שכולנו היינו נטועים בהם עד לפני 200 שנה. היהדות בשבילהם היא משהו אנכרוניסטי שצריך לחדש אותו לפי רוח התקופה והזמן, על פי כל נבער ואתאיסט. הם רוצים לראות יהדות מתקדמת והם חושבים שדעתם היא דעת אמת ומטרתם המוצהרת היא חופש.

masorti

New member
"גם אויל מחריש לחכם ייחשב"...

בטיעונים שלך אתה נותן לגולש האנטישמי לגיטימציה. מה שהוא רוצה אינו "יהדות מתקדמת" חילונית אלא היעלמות של העם היהודי כקבוצה והיטמעותו בעמי העולם.

arriy80

New member
עִקֶּשׁ-לֵב, לֹא יִמְצָא-טוֹב

לא נותן שום לגיטימציה. זה שמתעצבנים מהדברים המכוערים שלו, נותן לו לגיטימציה. יהדות מתקדמת או יהדות מתבוללת. יש אנטישמי שרוצה דרך מסוימת, ויש כאלו אנטישמים שאומרים את זה בדרך אחרת. התקפות בסיגנון ברוטאלי לא מראות על חכמה יתירה... אם הוא הגיע כדי לקנטר, אפשר לסלק אותו גם בלי אלימות מילולית.

אנטוליו

New member
../images/Emo201.gifחבר'ה, על מה המהומה?

בסה"כ רציתי תרגום קטע קטן ואני רואה שאף אחד כאן לא יודע או לא רוצה לעזור לי. ד"א, האם יש עדיין יהודים שמקיימים את מנהג זבח פסח בימינו אנו לפי ההלכה?

בהתייחס לכותרת דבריך...

איפה זה שם אותך ידידי?
לא רואה שום דבר אנטישמי בדבריו... האמת קצת פוגעת במי שלא רוצה לראות אותה כפי שהיא, מלסות, שאלה החיים? שבת שלום

למעלה