בקשת PR פדראלי.

רגיעון1

New member
בקשת PR פדראלי.

שלום, קיבלתי הצעת עבודה מחברה קנדית ובשנה האחרונה הם מטפלים באישור העבודה. קיבלתי לאחרונה הודעה (מצורפת) במייל מעורכי הדין שמטפלים באישור העבודה. This is to confirm that we have finally received your CAQ and HRSDC job validation. We are now ready to apply for your work permit. I will send you the work permit application which you must sign and then submit to the Canadian Consulate in Tel Aviv. יש לי כמה שאלות: 1. האם אישור העבודה משמעו ויזת עבודה? 2. לכמה זמן הוא? 3. האם לאישתי מותר לעבוד בקנדה? 4. החלטנו להגר לקנדה (לנסות) האם המשמעות בקשה ל -PR ? 5. אם כן, האם אני צריך להגיש בקשה בשגרירות בתל אביב ולהמשיך מקנדה? קראתי בפורום כאן תגובות ומאמרים על כך שמי שיש לו מעביד קנדי זה מקצר את התהליך. האם מה שכתוב לי למעלה יכול לקצר את התהליך? אם כן מה אני צריך לעשות ואם אפשר להתחיל בארץ ולהמשיך בקנדה? מצטער על מבול השאלות. אני חדש בעסק ההגירתי הזה וקראתי כל כך הרבה ואני מבובל כבר מכל המושגים. תודה!

עבודה בקנדה והגירה: הסבר.

קיבלת מהמעסיק הצעת עבודה וקיבלת אותה. המעסיק ביקש חוות דעת של HRSDC שהוא משרד העבודה הקנדי וקיבל חוות דעת חיובית שמשמעותה שמשרד העבודה ממליץ לרשויות ההגירה להעניק לך רישיון עבודה. משרד עורכי הדין ישלח לך חבילת מסמכים המכילה את חוזה העבודה, את המלצת ה HRSDC , מכתב בקשה של המעסיק וטופס אפליקיישן שבו אתה מבקש רישיון עבודה. אתה חותם על כל המסמכים, וניגש לשגרירות כדי לקבל אישור, האישור יאמר שהם בדקו את המסמכים והתיעוד שלך ושהניירת "בסדר". כשתנחת בקנדה פקיד ביקורת הגבולות יעניק לך רישיון עבודה, ולילדים רישיון מבקר שמאפשר ללמוד חינם בחינוך הציבורי היסודי והתיכוני. אם המקצוע שלך הוא ב סווגי 0 A או B תוכל גם אשתך לקבל רישיון עבודה פתוח, מומלץ מהתחלה לבחור את האופציה הזו ולשלם אגרה בסך 150 דולר לכל אחד מהמבוגרים כדי לשמור לאשה על אופציות פתוחות וגם לאפשר לה לקבל SIN . (מספר ביטוח לאומי). כן אישור עבודה מהווה ויזה לתושבות זמנית עבורך ועבור כל המשפחה. כל מבוגר שמשלם אגרה של 150 דולר יכול לקבל רישיון עבודה פתוח אם המבקש הראשי הוא בסיווג של "עובד מנוסה" בסיווגים הנ"ל. מלשון המכתב עולה שהם ביקשו LMO והיתר עבודה זמני, כרגע זה לא פותח את הדלת להגירה אבל בהחלט פתח לעתיד. לאחר שתגיע לקנדה, אם המעסיק יהיה מרוצה מעבודתך, ויהיה מעוניין לעזור הוא ייתן לך מכתב שהוא מעוניין להעסיק אותך על בסיס שאינו מוגבל בזמן עונתי או זמני. באמצעות המכתב הזה תוכל לקבל תושבות קבע PR (המוליכה לאזרחות) , תוך זמן קצר מאד. אבל....יש מעסיקים שלא נלהבים לתת את המכתב ולכן אני ממליץ בכל מקרה להגיש כבר עכשיו גם בקשה להגירה במסלול מתאים. אם המשרה היא באונטריו ואתה לא בא לעבוד באוניברסיטה, הדרך היחידה היא להגיש טפסים במסלול המפושט. אם בעיקרון המעסיק אמור לשלם עבור התהליך ( 1400 דולר למשפחה עם 2 ילדים) והכסף חשוב, כדאי לחכות להגעה לקנדה ולברר את העניין עם המעסיק. ברוכים הבאים לקנדה.

רגיעון1

New member
תודה! אז ככה...

אני מהנדס מכונות ומקום העבודה יהיה במונטריאול. אני מבין ממך שכדאי כבר להגיש בקשה להגירה (תגובה מתחתיך ממליצה על הגשה בקנדה). באיזה מסלול אני מגיש?מפושט זה מסלול ארוך יותר? האם יש משהו יותר קצר כי יש לי מעסיק שרוצה אותי? איזה טפסים עלי להגיש? והאם אוכל להמשיך את התהליך כשאהיה בקנדה? המון תודה!!

מתי אתה מתכנן לעבור?

אם אתה מתכנן לעבור בזמן הקרוב לא הייתי מתחיל תהליך מפושט, אלא בודק קודם את כוונות המעסיק. אם אופי העבודה קבוע ולא פרוייקטלי, אני מניח שהוא ייתן לך מייד את המכתב שמאפשר הליך מזורז ולא כדאי להתחיל תהליך מפושט מה גם שתהיה כניראה זכאי להיות גם במסלול הפרובינציאלי של קויבק ותוכל לבחור . אם אתה מתכוון לבוא בשנה הבאה, הייתי אומר לעשות מפושט כי מי יודע מה יקרה. אם התחלת תהליך מפושט, ויש לך מכתב מעסיק אתה פשוט מכין תיק שלם, שולח בדואר לתל אביב ומבקש להעביר את התיק מהמסלול המפושט למסלול המועדף ככה עשיתי אני ועוד רבים. עקפנו את התור באמצעות מכתב המעסיק.

gilad_no

New member
אז בכלל טוב

תגיש במונטריאול למסלול של קוויבק. 6 חודשים ויש לך PR ביד.

gilad_no

New member
עדיף לך להגיש PR מתוך קנדה עצמה

התהליך קצר יותר בצורה משמעותית. ברגע שתגיע לקנדה, נסה להשיג מכתב מהמעסיק (זאת לא התחייבות מבחינתם כך שלא אמורה להיות בעיה) ותגיש משם. אישור העבודה הינו בדר"כ לשנה (כאשר ניתן להאריך כל פעם בשנה נוספת). ניתן גם לקבל אישור מראש ל3 שנים. אישתך יכולה לעבוד כמעט בכל דבר (למעט טיפול בילדים או בחולים) כל עוד אישור העבודה שלך בתוקף.

הגעתי לקנדה גם עם ויזת עבודה

הגעתי בסוף דצמבר 2006 לפני חודש קיבלתי מכתב מהמעסיק שהוא מענין להעסיק אותי באופן קבוע שלחתי בקשה ל-PR ( 550 דולר) אחד מהחברים שלי שהגיע ביחד איתי עם אותה ויזה קיבל כבר מכתב כי נפתח תיק לקבלת PR

האם ניתן להגיש להגירה מתוך קנדה

רק במידה ונמצאים שם על ויזת עבודה או לימודים? ניתן להגיש בהיותך על סוג אחר של ויזה? תייר למשל...?

למעלה