בראוניז שוקולד-תפוז/נירהמ1
בראוניז שוקולד-תפוז/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)
"העוגה קלה מאוד להכנה רכה-רכה ובעלת טעם וריח של שוקולד-תפוז (לאוהבי שוקולד-תפוז כמובן)..." (נירה)
החומרים לתבנית פיירקס מלבנית או ל-2 תבניות אינגליש-קייק:
2 כוסות קמח רגיל – מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה - מנופה יחד עם הקמח
1/4 1 כוסות סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה רכה
1 מכל שמנת מתוקה
1/2 כפית משחת וניל (או תמצית וניל מאיכות טובה)
קליפת תפוז מגוררת מ-1/2 תפוז בערך (כפית קליפה בערך)
2 כפות ליקר תפוזים ו/או ליקר שוקולד, ו/או ליקר קפה, או סתם ברנדי
אופציונאלי: 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים (לא קלויים - הקלויים מקבלים טעם מריר באפייה), ו/או שקדים קלויים קצוצים
הכנה:
- שמים את השמנת המתוקה בסיר קטן ומחממים עד לנקודת רתיחה (לא להרתיח). מורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה נפרדת מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה ואת אבקת האפיה, ומערבלים עד שהקמח נטמע לחלוטין במסה.
- מוסיפים את הליקר ומערבבים (ידנית).
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים (ידנית).
- מפזרים את האגוזים ואופים כ-30-25 דקות. בודקים עם קיסם אם יוצא רטוב, אופים 5 דקות נוספות. בודקים שוב, אם יוצא עם פירורים – העוגה מוכנה.
- מוציאים את העוגה ומקררים על רשת.
*לאחר קירור של כמה שעות אפשר לחתוך אותה.
**בקיץ רצוי לקרר במקרר.
- חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה סגורה, עם נייר אפייה בין השכבות.
תיהנו.
בראוניז שוקולד-תפוז/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)
"העוגה קלה מאוד להכנה רכה-רכה ובעלת טעם וריח של שוקולד-תפוז (לאוהבי שוקולד-תפוז כמובן)..." (נירה)
החומרים לתבנית פיירקס מלבנית או ל-2 תבניות אינגליש-קייק:
2 כוסות קמח רגיל – מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה - מנופה יחד עם הקמח
1/4 1 כוסות סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה רכה
1 מכל שמנת מתוקה
1/2 כפית משחת וניל (או תמצית וניל מאיכות טובה)
קליפת תפוז מגוררת מ-1/2 תפוז בערך (כפית קליפה בערך)
2 כפות ליקר תפוזים ו/או ליקר שוקולד, ו/או ליקר קפה, או סתם ברנדי
אופציונאלי: 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים (לא קלויים - הקלויים מקבלים טעם מריר באפייה), ו/או שקדים קלויים קצוצים
הכנה:
- שמים את השמנת המתוקה בסיר קטן ומחממים עד לנקודת רתיחה (לא להרתיח). מורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה נפרדת מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה ואת אבקת האפיה, ומערבלים עד שהקמח נטמע לחלוטין במסה.
- מוסיפים את הליקר ומערבבים (ידנית).
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים (ידנית).
- מפזרים את האגוזים ואופים כ-30-25 דקות. בודקים עם קיסם אם יוצא רטוב, אופים 5 דקות נוספות. בודקים שוב, אם יוצא עם פירורים – העוגה מוכנה.
- מוציאים את העוגה ומקררים על רשת.
*לאחר קירור של כמה שעות אפשר לחתוך אותה.
**בקיץ רצוי לקרר במקרר.
- חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה סגורה, עם נייר אפייה בין השכבות.
תיהנו.