בראנצ' בשבת בבוקר

בראנצ' בשבת בבוקר

אתם בטח יודעים איך זה הולך.... יש מישהו ש"צריך" להזמין, וזה נדחה לו ונדחה, והאורחים דווקא נחמדים מאד, ואז אתה כבר מצרף אליהם עוד זוג שגם אותו כבר מזמן רצית להזמין ולא יצא, אבל גם את הורי החתן כי הם איכשהו קשורים לאורחים....וצריך להכין אוכל! החלטנו על בראנצ' כי זו שעה קרירה יותר ו"קלילה יותר", אבל בינינו, זה גם הרבה יותר עבודה מאשר ארוחת צהריים משפחתית רגילה. וזה בשבת הקרובה, ודווקא לא בא לי לבלות שעות במטבח. אז הנה איזה שלד לתפריט - והצעותיכם יתקבלו בשמחה: 2 פריטים חמים בתבניות שקעים - יכול להיות איזה מאפה קישואים, או קישים אישיים של כרישה - או הצעות אחרות משהו בשקיקי פילו - מה? פוקאציות משהו עם ירקות... - אנטיפסטי זה לא מעט עבודה - אולי סתם סלט ירוק עם איזה פרי בתוכו איזה פרי יבש עם גבינת עיזים (משמשים?) או סתם צלחת גבינות טובות עוגת פירות לא צריך להיות המון אוכל. רצוי מאד שיהיה משהו שניתן להכין מראש (היום-מחר). סה"כ 8 איש כולל המארחים. שיהיה אוכל מושקע, ויפה - אבל לא בהיסטריה. עייפתי מאד מהמושג הרווח "מנה אישית מוקפדת". אני מתכוונת לסדר כל קבוצת מנות על צלחת הגשה משלה, ולהניח את הצלחות במרכז השולחן. עו
 

judi1

New member
בראנצ' לענת..

עזבי תבניות אישיות אם אין לך כוח לעבוד.. הייתי מוסיפה משהו עם סלמון מעושן. לדוגמא: גלילות סלמון או מוס סלמון. (אפשרי גם בתוך רינגים אם את רוצה ליפייף..) ממליצה על פוקצ'ה חמה במלית מוצרלה ,בזיל, זיתים שחורים עגבניות מיובשות ופסטו. בלינצ'ס במלית פטריות טריות.(אפשר להכין מראש ולהקפיא) גלילת תרד במלית פטריות.(אפשר להכין מראש אבל לא למלא). סלט של ירק חי ליד. 0עלעלי טעם + חסה ברוטב מיוחד). סלט עלי תרד עם תפוזים ואגוזים קצוצים.(יש תרד טרי כעת) מטבל תרד אמריקאי מעלי תרד קפואים. ויש סלט חגיגי על בסיס ירקות וגבינה בולגרית. לקינוח: טארט תפוחי עץ צרפתי, - זו של רן, נפלאה בעיני ומתאימה למזג האוויר, וכן מוס לימון. אבטיח קר. כמובן שלא הרכבתי כאן ארוחה..רק זרקתי רעיונות.. ..אני דוחה את הבראנץ' של 8 האורחים שלי לצהריים, ונראה לי ש"על האש" זה הכי הכי הכי קל.. ביי ענת וברוכה הבאה לכאן.
 

asafyigal

New member
האמת, שאני לא יודע איך זה

וקצת קשה לי לענות על השאלה כי אני מרגיש חוסר חשק מסויים להכנת האוכל וכמו שכבר למדנו אוכל עושים באהבה. אני אנסה בכל זאת לתת איזשהו תפריט לבראנץ שאפשר להכין את הרוב יום מראש. גראנולה ביתי - אפשר להכין ערב קודם. יוגורט עיזים משודרג - מייבשים אותו מסננת במקרר במשך הלילה - בבוקר מוסיפים מיץ תפוזים וגרידת תפוז. סקונס, או מאפינס - כלום עבודה חמאת תבלינים - אני הייתי עושה כמה סוגים גבינות - יש בביצרון מחלבת בפאלו שמוכרים מוצרלה מ-ע-ו-ל-ה וגם תום וגבינות עיזים. ירקות חתוכים - טריים מהשוק פריטטה - הגירסה האיטלקית לאומלט הצרפתי (לא ממש אבל גם עם ביצים) קנקן גדול של לימונדה מהרבה הרבה לימונים סוכר ונענע. קנקן גדול של תה קר ומרענן זהו,
 
למעלה