בראשון הבא יהיה יום ראשון של הדקלים

lion 7

New member
בראשון הבא יהיה יום ראשון של הדקלים

احد الشعانين לפי העדות המערביות , שבוע שלם לפני הפסחא (בערבית פסח) יש תהלוכות שברקעהבנות לובשות לבן והדקלים והנרות מרמזים לאות נצחון לביאת המלך , נ.ב תיקון קל למה שנכתב בויקיפידיה על הסייח במקום אתון והנה קישור למי שמעונין לדעת על החג זה ומשמעותו לחלק מהנוצרים כמסורת רבת שנים במיוחד במזרח שנשכח במערב אולם יסוע לא עוזב אותו לעולם http://he.wikipedia.org/wiki/יום_ראשון_של_הדקלים

lion 7

New member
מתוך הספרון נביעות במדבר

ينابيع في الصحراء מה ואם יהיה?ו "לב אדם יחשב דרכו ויהוה יכין צעדו" (משלי ט´ז:9) החיים מלאים בהחלטות...חייבים אותה בעבודה, בנישואים , בקניית מכונית חדשה , או בית חדש... בקשות בלי סוף..רוב ההחלטות נפתרת בקליק , אבל ההחלטות שמשפיעות על דרכי חיינו והשינויים , אחרי שמחליטים משאירה אותנו לבד בדאגה ואי שקט , בלי שלווה ואי שלום , ועולה למוח שלנו השאלה זאת : "ומה ואם יהיה?" מה יהיה לו ביצעתי אותו בדרך אחרת? הסופר פול תורנייה בספרו "האדם המתחדש" מתאר מקרה של ביקור אדם יקיר שסבל ממאבק פנימי בתוכו, ומאבק מר בהחלטה ששינתה את מהלך חייו , כאשר זה קרה הרהר בליבו שזו רצון האל בחייו , אבל דברים שקרו ובאו מאוחר יותר גרמו לו לחשבון נפש, ולחשוב ברצינות על החלטה זו, ולהרהר האם החטיא בקבלת ההחלטה... "פול תורניה" היה קורא כל בוקר עם אורחו קטע מהספר ומתפללים ביחד..באחד הימים הגיעו בקריאה אל סיפור לוט ואשתו שהפכה לעמוד מלח כי הסתכלה לאחור (בראשית 19:26).. ולפתע צעק האיש המיואש "אני כמו אשת לוט.. חיי התאבנו והתקשו כי אני לא מספיק להסתכל לאחור..אני חושב על הנושא זה וחוזר עליו פעם אחר פעם בלי לגלות כי טעיתי בהחלטתי זו שמרמרה את חיי"! אם אנו ברוח התפילה מבקשים רצון האל בחיינו , לא חייבים לבדוק את ההחלטות אם נכונים או לא... אלא עלינו להיות בטוחים כי ה´ עשה הכל למטרתו (משלי 16:4).. ובתוך הכל השאלה זו שעולה במחשבה מעת לעת "מה ואם יהיה"?

1ysrat

New member
חג שמח!!!!!

כל שנה אני מתחילה להתרגש מחדש זה מקרב אותי מאוד לחג פסחא שבו כל שנה אני מתרגשת מחדש אמן

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה הגיע מוקדם השנה לא../images/Emo13.gif עוד קריר

בשביל השמלה הלבנה של סהר
לא יודעת מה יהיה, מקווה שיהיה לנו יום חם
מאחלת לכולנו חג שמח חברים יקרים

הופאאא אנא הון ../images/Emo9.gif

האמת אני כל הזמן כאן, משגיחה מרחוק
חג שמח, שעאנין מובארק
אחד החגים היפים ביותר, הכל צבוע בפרחים ובלבן
שפרד, היבנתי שיהיה נעים, אפילו טיפה חם (דומה להיום), אז השמלה הלבנה של סהורה אינה לשווא
מחר שבת אלעאזר, בו אנו זוכרים את הנס שביצע ישוע המשיח באלעזר והקים אותו לתחיה. אני לא בטוחה אם במקומות אחרים מלבד נצרת נהוגה המסורת של سبت العازر. קבוצות של הצופים נוהגות לקפוץ מבית לבית עם התרימה המיוחדת של אלעאזר, במיוחד בבתים שיש בהם ילדים, הילדים יושבים מתחת לסוג של דגל שעליו רשומה התפילה בעוד שהצופים שרים את הרנימה. מסורת מאוד יפה
אנסה למצוא את התרנימה ואשלח לכם (המשפט היחיד שאני זוכרת "عازر عازر قم وانهض وكلّمني....."

הינה התרנימה של אלעאזר, בגרסה קצת שונה מהגרסה

שאנחנו מכירים (בעיקר בחלק השני...) سلم ع العازر المعروف مسكينا علوا مدائحه بأصوات وتلحينا اهد الى قبره بخورا مرتفعا واشعل قناديله من زيت الزيتونا سار المسيح وكل الناس تتبعه الى بيت عنيا ذهبوا يعدونا لاقت له مريم ومرثا ساجدتان له بحرقة ودموع والعين تجرينا قالوا معلمنا لو كنت حاضرههنا ما كان العا زر في القبر مدفونا ناده لعازر لعازر قم قم واسمعني انهض بأمري سلطان اللاهوت وقام لعازر بالاكفان مرتبطا فسبحوا الله وقالوا آمينا شعب المسيح بهذا اليوم مسرورا جئنانبشركم بالفصح والنور عيد الشعانين قد زادت محاسنه عن كل عيد آت في الكتب مسطور قوموا جميع النصارى وامتلؤافرحا احملوا اغصانكم وامضواالى الطور أفنان نخل وزيتون مقدسة قضبان آس ٍوورد ٍ غير منثور نحمل صليب مخلصنا خالقنا مكرماً بتسابيح وبخور نلق العروس التي قد هيأت فرحا ً لابن العلي خالق الاجناد والنور طوبى لمن كان في العيد مرتهجا ً مستبشراً حاضرا ً في بهجة الطور اليوم جند السماويين مبتهجا ً والارض مشرقة والشعب مسرور

למעלה