בראשית ברא האדם את אלוהים

ערפד

New member
בראשית ברא האדם את אלוהים

במאמר זה שאני מקליד בערב יום כיפור, אנ אביע את דעותיי על אלוהים. אוקיי... אלוהים. יש כאלה שמאמינים באלוהים של היהודים, יש כאלה שמאמינים בישו, יש כאלה שמאמינים באללה, יש כאלה שמאמינים במשהו, אבל לא יודעים במה ויש כאלה שלא מאמינים בכלום. אני מתמנה על הסוג האחרון... קודם כל כי אני מחשיב את עצמי איש מדע, ואין הוכחה ל``אלוהים``. חוץ מזה, איפה היה ``אלוהים`` כששישה מיליון יהודים נרצחו? הנה כמה תאוריות ששמעתי מחבריי ב I.C.Q: #לכל כוכב יש ``אלוהים`` משלו שהוא וכל מה שעליו הם חלק מהאל. #נשמות התאספו באותו מקום ויצרו ישות אסטרלית ענקית (ירושלים לפי הכותב) #היה אל שברא את היקום ופשוט לא התייחס אליו מאז. אני די בטוח שאין אלוהים.... האדם ``ברא`` את אלוהים כי היה צריך הסברים לכל מיני דברים, כמו הר געש, אש, גשם, רוח וכל תופעות הטבע. האדם הסביר את זה ברגשות: האל שמח, אז טוב. האל כועס אז רע. חומר למחשבה... ערפד לICQ 82743021

תגובה - שיעור קטן בפילוסופיה :)

האם האלהים קיים ? זוהי שאלה בסיסית שמרביתנו שואלים את עצמנו בשלב מסויים בחיים. והתשובה לשאלה זו משפיעה על דרך התנהגותינו, האופן בו אנו מבינים ומפרשים את העולם ועל ציפיותינו מהעתיד. בתשובתי אני מתחמקת בעצם הנגיעה האישית שלי בדבר האמונה האלוהית. אך מביאה לך כמה דעות של פילוסופים שיתנו לך נקודות למחשבה. אתה שואל - הפילוסופיה עונה: ספק קובלת, ספק מסכימה הרעיון הראשון - אם נתבונן סביב בעולם הטבע, לא נוכל שלא לראות כיצד כל דבר בו ממלא את התפקיד שלו נועד, כל דבר נראה כמשהו שתוכנן מראש - על כן עובדה זו אמורה להצביע על קיומו של הבורא. ויליאם פיילי (1743-1805). הרעיון הסותר מסתמך על תאורית הברירה הטיבעית והאבולוציה של דארווין אשר באמצעות תהליך של הישרדות, אלה מבין החי והצומח שהסתגלו בצורה הטובה ביותר לסביבתם הצליחו לשרוד ולהעביר את הגנים שלהם. לכן יש ספק בקיומו של הבורא. נקודה נוספת - אנשים המאמינים באל הם מאמינים כי הוא כל יכול, יודע כל ושופע חסד... אז איפה נכנס לכאן הרוע שיש בעולם - היכן הצדק החסד ומידת הרחמים? השואה כמו שאמרת, אנטישמיות - שנאת שחורים, לבנים גם רעידות אדמה, מחלות, רעב כאן קשה ליישב את התכונות שמייחסים לאלוהים - ובעיה זו גרמה לאנשים רבים לדחות לגמרי את האמונה באלוהים או להטילה בספק (בהיותו רב חסד, כל יכול ויודע כל). ואז מופיע רעיון חדש - הגורם הראשון - שאומר בעצם שהיקום קיים אך הוא נבע מגורם ראשוני וקבוצה של פילוסופים כך מאמינים כי הוא האלוהים. אך כמובן שגם כאן יש מבקרים ושוב סותרים את הרעיון אם לכל דבר יש תוצאה וסיבה בעצם - משהו נבע ממשהו - אזי ממה נבע האלהים? מה הביא לקיומו ? רעיון נוסף הסותר הוא שבעצם לא ניתן ללכת אחורה באיתור סיבות ותוצאות - כי זאת סידרה שאינה נגמרת... טיעון נוסף ומעניין אף הוא - האלוהים מוגדר כישות המושלמת ביותר האפשרית. סנט אנסלם (1109-1033) הגדיר אותו כ``ישות הנשגבה ביותר שאין מעליה דבר`` ישות מושלמת אינה יכולה להיות כזו אם אינה קיימת... כלומר מעצם הגדרת האל מוכרח לנבוע שהוא/ היא בהכרח קיימים. תאוריה זו נתקלה בתוקפנות כי אי אז בקלות אנו יכולים לדמיין אי מושלם, חיים מושלמים... בעצם אין תוקף לדברים ! עיניין הניסים - יש המגדירים נס כסוג של התערבות אלוהית במהלך האירועים הכרוך בהפרה של חוק טבע. דוגמה - אדם המנסה להתאבד בקפיצה מביניין ואינו נהרג... דבר זה יכול להיגרם ע``י צירוף של נסיבות כמו תנאי רוח... וכאן ניתן בעצם לתת הסבר מדעי מניח את הדעת לעובדה שהאדם ניצל... אז שוב נשאלת השאלה - קיים או לא קיים ? אני יכולה להמשיך עוד ועוד - תשובה חד משמעית אף פעם לא תתקבל ועיניין האמונה הוא עיניין אישי מישהו יקר לי פעם אמר כי הוא מאמין שבכל אחד מאיתנו האלהים... הוא לא האמין בקיומו של האלוהים אלא באדם עצמו - ביכולות שלו ובטוב שהוא יכול להפיק מעצמו (וכמובן גם ברע). אני רק רוצה להוסיף שתי מילים חשובות - סבלנות וסובלנות איש איש באמונתו יחיה ועלינו כבני אדם לכבד אותו ! ענבל

נעמה 21

New member
אלוהים שלי/ אני של אלוהים

ערפד. יש בעיה בתפיסה של אלוהים כהגדרה שיש להגדיר אותה. כי בעצם ההגדרה יש סתירה של האלהות שהיא(אם אפשר לומר משהו בכלל עליה) האינסוף. ז``א בלתי ניתן להגדרה. לא נגמר. כל שמעבר בעצם השאלות על אלוהים ``למה היתה השואה`` וכו, אנו מתיחסים לאלוהים כנחות. כאילו יש לנו יכולת להבין את המחשבה האלוהית. אם תצליח להבין אז מהו אלוהים בעצם? . למחשבה... אשמח לדבר איתך על זה. [email protected]

למעלה