רק להיום של מכורים אנונימים
קונפליקט "אנו לומדים כי קונפליקטים הם חלק מהמציאות, ואנו לומדים דרכים חדשות להתמודד אתם במקום לברוח מהם." טקסט בסיסי, עמוד 87 מעת לעת, כולנו נמצאים בקונפליקט כלשהו. יכול להיות שאנו פשוט לא יכולים להסתדר עם מישהו בעבודה. אולי החברים שלנו משגעים אותנו. ואולי בן-הזוג או בת-הזוג לא עונה על הציפיות שלנו. למכורים מחלימים, לא קל להתמודד עם קונפליקטים. אם אנו מתרגזים, כדאי להתרחק מאותו מקום ומצב, עד שנרגע. אנו תמיד נוכל לחזור ולדבר על כך, אחרי שנרגע. אנו לא יכולים להימנע ממצבים מרגיזים, אבל אנו יכולים להשתמש בזמן ובמרחק על-מנת למצוא את הפרספקטיבה הנכונה. קונפליקט הוא חלק מהחיים. אנו לא יכולים לעבור את כל ההחלמה שלנו בלי להיתקל באי-הסכמות וחילוקי-דעות. לפעמים אנו יכולים להתרחק קצת ממצבים אלה, לחשוב עליהם; אבל תמיד מגיע הרגע, שבו יש להתמודד עם הקונפליקט ולפתור אותו. ואז, אנו ננשום נשימה עמוקה, נאמר תפילה, וניישם את העקרונות שהתכנית הזו העניקה לנו: פתיחות, כנות, אחריות, סלחנות, אמון וכל היתר. אנו נקיים עכשיו ואנו לא רוצים לברוח מהחיים. בהחלמה אנו לא צריכים לברוח משום דבר. רק להיום: העקרונות שהתכנית שלי נתנה לי מספיקים להדריך אותי בכל מצב. אשתדל להתמודד עם כל קונפליקט בדרך בריאה.