ברברים בשער

Il Duce

New member
ברברים בשער

למה הברברים פלשו רק לאמפריה הרומאית המערבית וחסו על המזרחית? האם נכון הדבר שבידי האמפריה המזרחית היה צבא גדול של פרשים משוריינים, אך היא החליטה לא לצאת לעזרת רומא? אם התושבה היא כן, מדוע היא עשתה זאת?

הניחוש שלי הוא

שהדבר נובע מהגיאוגרפיה של אירופה: הגישה לאימפריה המערבית מצפון (גרמניה של היום) הייתה נוחה יותר מאשר הגישה למרכז האימפריה המזרחית (יוון וטורקיה של היום).

Il Duce

New member
השבטים הגיעו עד לחופי אפריקה

אינך סבור שהגישה למאוריטניה וקרתגו (או מה שנשאר ממנה) יותר קלה מהגישה ליוון ואסיה התיכונה? וזאת מבלי להזכיר את הפן הכללי שבעניין - האמפריה המזרחית היתה עשירה בהרבה מהמושבות שבזזו הברברים במערב.

Il Duce

New member
כי הם גזענים

כנראה שארצות צפון אפריקה לא היו מספיק עשירות או פוריות בשביל הכובשים החמדנים, ומרבית הכובשים החליטו לחזור לאירופה (יודע לי שהונדלים נשארו).

לפי הידוע לי,

מספר אירועים,לפי חוקרים,היו הגורמים לנפילת הקיסרות במערב: כיום טוענים,ששקיעתה של הקיסרות החלה עוד בשנת 180,אחרי מותו של מרקוס אאורליוס.אחרי מותו שררה בקיסרות תקופת שפל בגלל היחלשות הצבא,מלחמות אזרחים,שפל כלכלי,ירידה עצומה במספר התושבים. בגלל הפיחות העצום במספר התושבים,החלו לגייס לשורות הצבא גם חיילים משבטים ברבאריים ששכנו בפרובינציות סמוכות.דבר זה,גרם גם לירידה ביעילות הצבא הרומי. בתקופת מלחמות האזרחים,שבטים ברבאריים שמו לב שרמת האבטחה בנמלים נחלשה,לכןהייתה להם אפשרות מצויינת לחצות את הריין,ואפילו כבשו את פרובינציות רומיות. במשך הזמן,הוקמו מספר ממלכות ברבאריות באיזור הקיסרות הרומית. בתקופת השפל הזו,שרומא מתפוררת,ראו הברבאריים הזדמנות לכבוש את רומא,ובשנת 476 הצליחו. לגבי העזרה,או אי העזרה מצידה של הקיסרות המזרחית,הידיעות שלי בנושא די מעורפלות....
הברבאריים לא יכלו ולכבוש את מעוז הקיסרות המזרחית,בגלל המחסום של הרי הבלקן.

Il Duce

New member
גבולות גאוגרפיים לא הפריעו לפולשים

הם הרי הצליחו לעבור את האלפים - הרים גבוהים בהרבה מהרי הבלקן! יתרה מזאת, לאחר נפילת רומא הפולשים יכלו לנוע דרך הים (והם אכן עשו זאת).

למעלה