ברברים הטילו ביצים ...

ברברים הטילו ביצים ... ../images/Emo84.gif

ועכשיו מה אמור לקרות ??!! יש לנו זכר ושתי נקבות, אחת מהן (או שתיהן) מטילות ביצים ברחבי פינת החי ואני אוספת אותן למקום מרוכז. בינתיים יש 10 ביצים אבל אני לא רואה דגירה או משהו כזה. האם בהכרח הביצים מופרות? בסדר שנגעתי בהן? הגיוני שאף אחת מהברווזות לא דוגרת? האם הן אמורות לדגור כל היום? יש בכלל סיכוי לאפרוחים כרגע? אני גרה בערבה ובשעות הלילה הקור כאן מקפיא . אשמח לכל מידע בענין !!

דובב

New member
אצל עופות עוזבי קן בקיעה סינכרונית של

האפרוחים חיונית להשרדות לכן הנקבה מתחילה לדגור רק מהביצה האחרונה.כל עוד לא התחיל העובר להתפתח הוא לא ימות מקור ( כל עוד הביצה לא קפאה זה עד כמה שאני יודע אבל יתכן וביצה שקפאה גם תוכל להתפתח ) . הברווזה בונה קן מטילה בו ביצה מכסה אותו ועוזבת כך עד הביצה האחרונה רק אז היא יושבת לדגור. כאשר מפריעים לה היא תחפש מקום חדש ותטיל בו את הביצים וכנראה זה מה שקרה אצלך שתי הברבריות הטילו ואת אספת......הם שינו מקום ואת אספת וחוזר חלילה. תני להן לעשות את שלהן ותעזבי את הביצים כאשר תתחילי לראות מקום בו מרוכזות כמה ביצים משמע זה קן אליו את יכולה להוסיף את שאר הביצים.

ביומיים הראשונים לא אספתי והן הטילו 4-5

ביצים לגמרי במקומות שונים
ולא, למשל, בשני ריכוזים... אז לעזוב ?? אם אספתי הן לא ידגרו ?? תודה לך !!

דובב

New member
אני לא מכיר את פינת החי שלך לכן קשה לי לייעץ

יכול להיות שמשהו אחר מפריע להן, ואולי אין בכלל מקום מתאים לדגירה בפינה שלך יכול להיות גם שהן צעירות ולא מנוסות ועוד 1001 סיבות אולי תשלחי כמה תמונות?

שלום לך

1. אם הביצים מופרות או לא אז זה תלוי בזכר! אבל אני מהמר שהן מופרות למה ברווזים כמו ברברים מטילים הרבה ביצים ודוגרים מצוין ומתרבים מהר יחסית!! אירגנת בכלל להן מקום הטלה?? אם אין מקום הטלה אז הברווזות מטילות פה ושמה ואין להם מקום מיוחד שיטילו בו אז אני בספק אם הן תידגורנה! אם הביצים החוזקו בתנאי טמפרטורה מתחת ל 10 מעלות אני בספק רב אם הזרע שבתוך הביצה עדיין קיים! כי אם מחזיקים ביצים בתוך מקרר בעל טמפרטורה נמוכה אז הביצים שתדגירי לא יבקע מהן כלום כי תא הזרע מת הגיוני או לא זה תלוי בברוזות בלבד! למרות שעכשיו נודע לי שהתחילה עונת הברווזים ועופות המים אם הן תתידגורנה את תראי אותן יושבות כול היום ודוגרות ולא זזות והן תהינה תוקפניות כלפי כול אחד שיגזול מהן את הביצים תחשיבי אם יטילו עוד ביצים ועוד כמה ימים ידגרו אז עוד 25 ימים יש לך אפרוחים! וזה יהיה כבר לקראת מרץ ושזה בסדר גמור! לא תהיה בעיה לאמא לגדל אותם

למעלה