ברגע האחרון - מי בא להפגנה מחר?

ברגע האחרון - מי בא להפגנה מחר?

המפלצת מגיעה אל א-ראם מקימי חומת-השנאה זוממים לבצע פשע נוסף נגד השלום בין שני העמים בארץ. עכשיו זה עומד להתרחש בעיירה א-ראם . א-ראם שוכנת מצפון לירושלים. באזור זה גרים 100,000 פלסטינים. לרובם תעודות-זהות ירושלמיות. כל מרכזי חייהם בירושלים: המשפחות, העסקים, מקומות-העבודה, חלק מבתי-הספר, האוניברסיטות, בתי-החולים, מרכזי-התרבות . עכשיו הולכים להרוס את חייהם : הנחש המתפתל יקיף את א-ראם מכל הצדדים, כך שניתן יהיה לצאת מא-ראם ולחזור אליה רק דרך מחסומים. השטח כולו יהפוך לבית-סוהר גדול . הקטע החדש של חומת-האפרטהייד עומד לנתק את א-ראם מירושלים. החומה תקום באמצע הכביש הראשי, לכל אורכו – צד אחד יהיה שייך לישראל, הצד השני יהיה שייך לגדה המערבית. נסיעה מא-ראם לירושלים, הנמשכת עכשיו רבע שעה, תקח, במקרה הטוב, שעתיים . החומה היא בלתי-אנושית. היא תהיה חממה לשנאה, היא תיצור סכנה לביטחון. בעוד ששרון מדבר על "ויתורים כואבים", על "צעדים חד-צדדיים" ועל "מפת הדרכים", הכיבוש האכזרי הולך ומחמיר מיום ליום. הבנייה בא-ראם עוד לא החלה! עוד ניתן למנוע אותה ! בשבת הקרובה, 13 בדצמבר, בשעה 12.30 , נצטרף לתושבי א-ראם, לקיים הפגנה המונית פלסטינית-ישראלית לאורך התוואי המתוכנן של החומה בואו לחשוף את המזימה לעיני כל ולמנוע את ביצועה! ביחד נניף את הסיסמה : החומה צריכה ליפול ! במרכז ההפגנה: הקמת חומה סמלית בתוואי המיועד לחומת השנאה, וניפוצה בידי תלמידים שהחומה תפריד אותם מבתי-הספר שלהם. ההפגנה תתקיים בכל מזג-אוויר. הביאו מטריות. גוש שלום / הוועד נגד הריסת בתים / ההתאחדות הארצית של הסטודנטים הערבים / חד"ש / יש גבול / קואלייצית הנשים למען שלום / תעאיוש המשתתפים הישראליים ייפגשו במרכז המסחרי בגבעה הצרפתית, ירושלים, בשעה 11.00. הסעות : תל-אביב, תחנת ארלוזרוב, 9.30. ירושלים: גן הפעמון, 10.15. חיפה סולל בונה 8:15. לפרטים נוספים: 056-709603

היתה אחלה הפגנה

שבע+ אוטובוסים של ישראלים, לפחות פי שניים מתושבי הכפר. האווירה היתה ממש טובה, והצבא לא התערב בכלל. מה שכן, מפרסם-ההודעה-שאני-לא-יודע-אם-מותר-לנקוב-בשמו, לא ראיתי אותך שמה.

נכון...

הייתה בעיה בתכנון לקוי של התוכניות והזמן...אז לצערי הרב לא הגעתי.. אבל אני מתכנן להגיע לפסק דין של הסרבנים ביום שלישי. מה איתך? ומותר לנקוב בשמי, עדיין לא הגענו ל1984

אם אתה אומר

אני אשתדל להגיע למשפט. זה בתנאי שיהיה לי כסף וזמן לזה. ההתרגשות רבה. ויוטו, אם אתה רוצה לחבר מילים למעשים אתה גם מוזמן. יום שלישי בשעה 1, בבית הירוק ביפו. חוץ מהחמישיה (הסרבנים שיוכרע דינם) יהיו שמה רבים מהתומכים בהם. למעשה, רוב קהילת הסרבנים מגיע למשפט באופן דיי קבוע. ואם אין לך נשק אל תעצור את עצמך: זה בסיס צבאי. יש שמה יותר ממספיק חיילים שאתה יכול לחטוף להם את הרובה ולטבוח בנו. ואם אתה לא תעשה את זה בעצמך, אל תצפה מאנשים אחרים שיעשו את זה בשבילך. ואם אתה לא תעשה את זה בעצמך, אז מוטב שתפסיק להציק בפורום הזה. אין לי יותר מדי כבוד לאנשים שסתם מקשקשים כל הזמן. מה שנקרא, תשים את הכסף איפה שהפה שלך נמצא.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif תכנון לקוי!!!!!!!

יואב, אנחנו בהחלט צריכים לתכנן עוד כמה תכנונים לקויים כאלו! אבל באמת עדיף שלא יהיו על חשבון הפגנות... איזה נהדרים יש גבול, ראיתם שהם מפרסמים פה בתפוז? הם מכינים אירוע חינוכי לתיכוניסטים ביום רביעי הבא כפי שמצורף בקישור... ואפילו דן תורן אהובי יהיה שם

מפלצת בדמות חומה/מפלצת בדמות מחבל..

קודם כל, אני חייבת לציין שיש לך כל מיני אמירות שפשוט מפחידות אותי, אתה מדבר בפנאטיות, ובקיצוניות שלא תאמן! ועכשיו לתגובה שלי- צר לי להוציא אותך מהבועה, אבל הברירה שלנו כרגע היא מפלצת בדמות חומה, או מפלצת בדמות מחבל. אני מעדיפה מפלצת בדמות חומה. לדעתי חיי אדם, חיי האדם הישראלי (במידה וחייבים לעשות בחירה שכזאת) קודמים לכל. עם כל הכבוד לאנושיות (החד צדדית) שלכם, ולסבל שאתם רואים בצד השני- אולי פעם אחת תסתכלו על המדינה שלכם?!
תסתכלו לאמא ששכלה את הבת שלה בפיגוע בדולפינריום-ותגידו שצריך להוריד את גדר ההפרדה.
תסתכלו ליתום בן 5 בעיניים- ותגידו לו שאתם מוכנים שיהיו עוד יתומים בישראל.
תסתכלו על חתן, שהיה אמור להתחתן בדיוק באותו השבוע שבו לקחו לו את הלב.את החצי השני שלו. את האישה שהוא רצה להעביר איתה,לצידה את החיים.
תסתכלו לתוך תוככם, אתם מוכנים להרשות עוד פיגועים? עוד אָבדות? עוד אלמנות? עוד יתומים? עוד יגון,צער וכאב? כשהבחירה בידיים שלי, ומולי ויש שתי אפשרויות- סבל ישראלי, מול סבל פלסטיני. אין בכלל שאלה. התשובה ברורה. אנשים, אם אתם כ"כ תומכים בפלסטינים, ומעדיפים להזדהות איתם, ועם הסבל שלהם, במקום להזדהות עם הסבל של העם שלכם, במקום לתמוך בהפרדה, במקום להקיא אותם מאיתנו- אז לדעתי משהו בכם לקוי.

את לא בדיוק מבינה את הרעיון

א. לא הבנתי למי התכוונת שיש לו אמירות פאנטיות - אם אליי אנא ממך קראי את ההודעות שמעליי. ככה.... קצת קשה להסביר ככה כי סביר להניח שעדיין יהיה לך קשה להבין כמו שלי קשה להבין את הראייה השונה משלי גם אם מסבירים לי אותה במאה הסברים שונים- אבל אני אנסה. את לא צריכה להסכים איתי ... רק לנסות להבין וגם אם הראייה שלי שונה משלך - לא להתקיף. אני לא אדבר בשם כולנו למרות שאני דיי סבורה שהרב יסכימו איתי. (מהפמיפסטים כמובן) . אני בשום פנים ואופן לא מעדיפה חיי אדם אחד על פניי שני ובמקרה הזה אני בטח שלא מעדיפה חיי אדם פלסטינאי - על פניי אדם מהעם שלי. אבל כן הם בני אדם (ואני לא מדברת עכשיו על המחבלים אלא על האזרחים הפשוטים שלא קשורים ). וחלות עליהם זכויות האדם בדיוק כמו עלייך. ישנם יתומים פלסטינאים בדיוק כמו לנו ואלמנות והכל מאותם גוררמים. ואני לא מדברת מחוסר ידיעה .... אני איבדתי משהו מאד קרוב אליי שחלק משירותו בצבא כך שכן אני יכולה להסתכל לכ אחד בעיניים ולהגיד הכל... אבל הזכויות שלהם והסבל שלהם בכלל לא קשורים לראייה שלי ולא רלוונטים לעניין. אני לא מדברת על מי צריך למות אני פשוט בטוחה שהמלחמה היא לא מה שיגרום לאף אחד מהצדדים להפסיק לאבד חיים. להפך היא רק גורמת לאבד עוד חיים. לא אמרנו שצריך לשמור על החיים שלהם יותר מעל שלנו. (גם לא אמרתי ההיפך. אחריי הכל כולנו בני אדם ... כולנו דם בשר ועצמות לכולנו יש חברים ומוסר ורגשות ואהבות ושעונות ובדיחות פרטיות.- ושוב אני מדברת על האזרחים החפים מפשע) אלא שצריך למצוא דרך כלשהי להפסיק את המוות הזה בשניי הצדדים . ולא מלחמה היא ממש לא הדרך היא לא מועילה בכלום!! וזה הוכיח את עצמו עד עכשיו. אולי... כן לתת שטחים - כי אם חשובים לך כל כך חיי אדם - עד כדי יותר מחיי אדם אחר אז אני מאמינה שהם חשובים לך גם יותר משטחים. זהו בנתיים.... מקווה שתביני וסליחה שכתבתי מבולגן.

אני לא מאמינה...שעה כתבתי לך תגובה

ועכשיו משום מה היא נמחקה
אני לא אכתוב שוב הכל, אבל העיקרון הוא ש- כן.יותר חשובים לי חייו של ישראלי מחייו של פלסטיני! ובגלל שיש לנו עסק עְם עָם קשה עורף. שמההתחלה לא היה מוכן לנוכחות שלנו כאן, {אפשר לראות את זה בייחוד ב48. אבל למעשה זה נמשך עד היום- קיימפ דיוויד (כזכור- אהוד ברח הציע לעראפת הכל. הציע מה שבחיים אף רה"מ לא יציע. וערפאת, איך לא- סירב.) אחרי מקיימפ דיוויד, הסכם ג'נבה- כ"כ שנוי (שלא לומר שנוא) במחלוקת אצל ההנהגה הפלסטינית. (לצערי הרב ההנהגה הפלסטינית היא אירגון טרור -ההנהגה הרשמית היא אש"ף, והלא רשמית היא החמאס,ג'יאהד, גדודי אל אקצא ושאר מקוללים למיניהם..)} בדיוק בגלל זה צריכה להיות הפרדה. בקיצור, הגיע הזמן לפעול. אם זה בלי הסכמה דו-צדדית, אז חבל, אבל יש דברים שפשוט חייבים כבר להעשות. 50 שנה אנחנו חיים איתם. הגיע הזמן להפרד. 2 מדינות לשני עמים. ועם כל הכבוד, אני מעדיפה שהגבול יעבור איפה שנוח/טוב/משרת את האינטרסים היישראלים. "אם חשובים לך כל כך חיי אדם - עד כדי יותר מחיי אדם אחר אז אני מאמינה שהם חשובים לך גם יותר משטחים." הייתי אומרת שזה תלוי. תלוי על איזה שטחים את מדברת. את ירושלים למשל, לא הייתי מוכנה לתת בשום פנים ואופן. וירושלים היא לא המקום היחיד. פשוט הכל נובע מאידיאולוגיה, מאמונה. ומאוד קשה להסביר את זה במילים. זה משהו פנימי, מה-
.אני לא חושבת שאפשר להחזיר את ירושלים (חלקים של ירושלים) בלי להתקל בבעייה של מצפון. תחושה של בגידה בעקרונות שלי, תחושה של בגידה בעם שלי.

כמו שדיברת על התחושה הזאת

שלא נותנת לך לבגוד בעקרונות שלך - זאת בדיוק התחושה שלי שבגללה אני לא עושה צבא.... זאת בדיוק אותה תחושה שגורמת לי לי גם לרחם על הצד השני. אני גם לא יכולה להילחם בתחושה הזאת - ואני לא יכולה להסביר אותה ... זה פשוט חלק מהאופי שלי... מהחינוך שלי ... ממני. בגלל זה גם כתבתי בהודעה הקודמת שבטח לא תביני... כמו שאני לא מבינה את העובדה ששטחים-אדמה יותר חשובה מחיי אדם.

yair abitan

New member
שטחי ישראל...

מקודשים - כולם!!! לא רק ירושלים או רק חברון..נכון , יש 4 ערי קודש (חברון,י-ם,צפת וטבריה) אבל שום פיסת אדמה ולו רצועת חוף בעזה\רפיח אסור שתינתן לעם השפל הזה. יש להם מספיק שיפנו ל"אחים" שלהם ב-21 מדינותיהם...

yair abitan

New member
אתם כ"כ קצרי ראיה...

כל אדמת ארץ ישראל היא היא שתביא לנו שלום (אנחנו כבר נהיה בתוך הים) שערבים רוצים את כל שטחי המדינה היהודית הקטנה על אף שיש להם 21 מדינות שברוב שיטחהן לא מיושבות כלל........ אם הערבים רוצים שלום וזה מה שליבם חפץ אולי יואילו בטובם לתת לנו את סיני חזרה , את גדת הירדן המיזרחית ?? מה את אומרת על זה ???

תראי...../images/Emo150.gif../images/Emo26.gif

אני לא מכיר את כל הפרטים של הסוגייה הנ"ל - אז אני לא אפזר כאן עובדות לא נכונות כמו שיואב עשה בהודעה המקורית (אם כי לא נראה לי שזו אשמתו - לדעתי הוא ציטט את הדברים ממקורות מפוקפקים אחרים). בכל מקרה - אני אגיד לך מה הבעייתיות העקרונית שיש לי עם הנושא - את לא יכולה להגיד שאותם שטחים מחוץ לחומה הם "שטחי ארץ-ישראל עליהם לעולם לא נוותר", במקביל לומר ש:"האזרחים מחוץ לגדר הם בעלי תעודות-זהות כחולות ואזרחי-ישראל לכל דבר ועניין" ומצד שני - לשים חוצץ בין השטחים הנ"ל לבין שטח מדינת-ישראל... הבעיה כאן היא הדו-פרצופיות הזו!
או שתגידי שהגדר הכרחית כדי לשמור על בטחוננו - אבל אז תציבי אותה מחוץ לריכוזי אוכלוסיה של אזרחי-ישראל.
או שתגידי שאת לא סומכת על אזרחי-ישראל הערבים, תשללי את אזרחותם - ותשאירי אותם מחוץ לגדר (תרתי-משמע).
או שתשכחי מהגדר...
אז את האופציה הראשונה לא רוצים - כי אז נספח אלינו את רוב השטחים הכבושים.
את האופציה השניה לא רוצים כי היא לא דמוקרטית בעליל ו"מה יגידו עלינו".
ואת האופציה האחרונה לא רוצים כי יתכן והגדר הזו תציל חיים. נו... אה בראבו קפיטן... הדבר לא צודק גם כלפי הפלשתינים אזרחי-ישראל - מי אנחנו שנשים גבול כשהם מחוצה לו? וגם לא צודק כלפי המתנחלים! שמדינת-ישראל שולחת אותם לגבעות וטורקת את הדלת מאחוריהם! פתאום הם מסתובבים, רואים חומה ומבינים שהפקירו אותם. בקיצור, לא הכל כל-כך פשוט. יש גם צד שני. ושלישי. ורביעי...

למעלה