ברגע זה ממש!

ברגע זה ממש!

מליוני CFTRים קטנים וחמודים עושים את דרכם בציטופלזמה שבתאי גופי וקליק משתחלים להם לקרום התא
כן, ניחשתם נכון! התחלתי את הניסוי ב- PTC124 היום נשבעת שכבר הרגשתי בהבדל
ועכיוש כבר לקחתי מנה שנייה ונראה מה יקרה... תאלצו לשמוע דיווחים מפורטים
אופצייה שניה: קיבלתי פלצבו

orii

New member
מזל טוב

כמובן הCFTRים החמודים לא מסתובבים בציטופלזמה כמו איזה חלבונים שאין להם מה לעשות. הם נעים בתוך האנדופלזמטיק רטיקולום (ה ER) לעבר הגולג'י ומשם הם שטים בוסיקולות עד שהם תאחים לממברנת התא. ואז כשהם יושבים טוב טוב בממברנה הם שמים גז ומעיפים את כל המולקולות של הכלור קיבינימאט. את מה הסיכוי לפלצבו? חצי חצי או שליש שני שליש? אני חושב שיש כללים אתיים שבהם אם בגלל שהשתתפת בניסוי הקודם את יודעת מה את מקבלת (תרופה או פלסבו) ואת יודעת שזה פלסבו, הם יהיו מחויבים לתת לך את התרופה האמיתית. בטוח יש הסטוריה של מקרים כאלו... זה לא יהיה טוב לניסוי אבל כן יהיה טוב לך.

פיפטי פיפטי

נו טוב.. קצת קיצרתי את התהליך וגם הזיכרון משנה א' ביולוגיה בכל זאת כבר לא משהו
לא אין! אבל אם במקרה נודע לי או לצוות מה אני מקבלת אני אמורה להפסיק את הניסוי
זה מה שכתוב בפרוטוקול בסוף הניסוי אם התרופה תוכח כמוצלחת אוכל לקבל את התרופה גם אם שנה שלמה שתיתי מים עם קורנפלור או השד יודע מה

sporTV

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

אמן ואת צודקת! אם את מרגישה את התהליך כולו מבפנים יש שתי אופציות: 1. את משוגעת. 2. זה קורה ממש בשניות אלה - פריצת הדרך של עולם המדע לקראת חיים טובים ובריאים יותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה מ-ט-ו-ר-ף-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כולי תקווה שתהי אחת מפורצות הדרך של המחלה הארורה הזו.

אני במקרה הטוב אחת השפנפנות ../images/Emo28.gif

מסירה אחריות מאי הדיוקים הזואולוגיים בדברי ובאייקונים נו וכן אני קצת מטורללת לפעמים

אה..... טוב אני כבר לא בטוחה בכלום יותר

המינון שאני מקבלת הוא מינון גבוה בניסוי מס' 1 המינון הגבוה היה הרבה פחות מוצלח מהמינון הנמוך ונתן תוצאות פחות טובות

orii

New member
אני דווקא זוכר שהיה קשר ישר

בין המינון לאפקט. איך את יושעת ה המינון שלך? כי יש רק מינון גבוהה?

טוב נראה ליותר ויותר שזה פלציבו...

ואז נשאלת השאלה כמה זמן לי סבלנות להמשיך עם הטרחה המטורפת הזאת בשביל קורנפלור??????? או מה שזה לא יהיה? וזו טרחה גדולה!!! הניסוי אמור להימשך שנה שלמה

sporTV

New member
תחשבי חיובי !

ותנסי לזרום עם כל העסק הזה.....אולי זה ייצא לטובה

orii

New member
לפי מה את מנחשת שזה פלסיבו?

על סמך הרגשה כללית או לפי הטעם או מה? את יודעת, שאם את מאמינה בתרופה, אז את צריכה לקחת אותה עד הסוף, כדי שיוכלו להוכיח שהיא עובדת...

איך האמונה קשורה כאן למשהו??

אני מכירה את המדע ומכירה בחשיבות של קיום הניסוי בצורה שתוכל להביא לתוצאות אני לא חשה כל שינוי למרות שבימים האחרונים יש לי פחות
אבל לא מרגישה הבדל בצמיגות של הליחה והזיעה שלי עדיין מלוחה מאוד את השינוי אני משווה לניסוי מספר 1 אבל גם במס' 2 קיבלתי את התרופה במינון הגבוה ולא הרגשתי כלום אז אולי מי יודע... רק שהייתי שמחה להרגיש הבדל וכמובן שיהיה שיפור אבל זה קצת מוקדם לדעת

orii

New member
בלי אמונה - אין מדע

בגלל שרוב הזמן המדע לא מספק תשובות, האמונה מספקת את הבסיס עליו המדע יכול לפעול. את לא יודעת אם התרופה יעילה. אבל אם את מאמינה שיש סיכוי שהיא תעזור, סבלי שנה שלמה כדור שהוא אולי פלסבו או אולי לא עובד. אם לא היית מאמינה שהיא יכולה לעזור פשוט לא היית משתתפת בניסוי. אני מאוד מקווה שבקרוב יהיו לך אינדיקציות שאת מקבלת את התרופה ולא את הפלסבו.

אני מבינה שהתרופה עשויה לעזור

לא מאמינה בזה.... יש הבדל אני משערת אני מקווה לא רואה את הקשר לאמונה בכל אופן אני לא אמורה לדעת את התוצאות של הבדיקות את בדיקת הזיעה שינו כך שלא מקבלים את התוצאות מיידית אלא שולחים את דגימת הזיעה לחו"ל בעת בדיקת המתח החשמלי אני תקועה במצב שבו אני לא יכולה לראות כלום אני יכולה לבקש מהבודקים שיגלו לי אבל הם אמורים לא להגיד לי בדיוק בשביל שאני לא אחליט שנמאס לי מהפלצבו למשל... עדיין מתלבטת אם זה פלציבו או לא...

falashmura

New member
גם אני מתלבט..

לא הייתי בניסויים הקודמים - אז אין לי מושג איך אני אמור להרגיש עם התרופה האמיתית. בכל אופן, אני תמיד מחפש סימנים שזו התרופה האמיתית, אבל "מתאכזב" כל פעם מהחדש כשהליחה צמיגה מאוד או שאני הופך למלחייה אחרי משחק כדורסל טוב.. קיצור, גם לי אין מושג. רק מקווה שהמחקר יוכיח את עצמו ובסוף השנה הזאתי נקבל תרופה שעובדת..

למעלה