ברוב המקרים נותרה שתיקה

ברוב המקרים נותרה שתיקה

מאחורי כל שיר של הפרויקט עומד סיפור, מקרה שבהשראתו הוא נכתב.
"רק מנעי קולך מבכי" נכתב בעקבות שיעור של הרב
לאו, "מינהאר לי משיתי" נכתב על מות אמו של שמעון בוסקילה ועוד...

השיר "רב השעות" כ"כ דומיננטי בהופעות ואהוב
, אך בעיניי הוא חידה.
האם חשבתם פעם על מה ומי נכתב השיר? האם תוכלו לנסות לנחש?

כיצד שיר שבעיניי לפחות מדבר על משבר, עצב וקושי מקבל לחן ועיבוד כ"כ משמח ומקפיץ?
איך זה שבהופעות הקהל קם על רגליו ומשתולל משמחה כשרביד או אילן שרים את השיר?

חשבתם על זה פעם?

נערה162

New member
בדיוק חשבתי על זה

ודיברתי על זה עם המשפחה, למה לשיר עם מילים שבעיני יש בהן משהו עצוב יש לחן קופצני.. אולי כי זה שיר שמלא ברגשות ו"הייתי כולי סערה" אז צריך לחן כזה..

לא קשה להבין על מה השיר למען האמת..

תקראו לפחות פעם אחת את הטקסט. . ותזכרו בראיונות שעידן נתן.. וסיפר על זה שההורים שלו ביחד מגיל קטן ממש..
והוא בקושי 54 יום מסוגל להיות עם מישהי.. ומה כבר אפשר לדבר כל כך הרבה ( למשל את "הכל עובר" הוא כתב על ההורים שלו ) .

אז פה ב"רוב השעות " .. הוא מדבר על זה שרוב השעות שהם היו ביחד הן היו מלאות אהבה.. ובזמן הזה הם היו ביחד אחד עם השניה.

ואחרי הפרידה היה שבר ונותרה שתיקה.

בקיצור הוא מדבר פה על זכרונות מקשר שהיה לו.. ששירים מזכירים לו אותה וכד'..

בעניין הלחן שהוא קצבי ביחס לטקסט.. כניראה עידן החליט שזה יהיה ככה ברגע שהוא הלחין את הטקסט.. לא רצה לעשות את זה בלדה.. האמת זה יותר יפה ככה קצבי.. מאשר שקט..
ותנסו לקחת את הטקסט ולדמיין את זה לא קצבי.. זה לא יתאים.

וזה כניראה כיסוי לכאב מפרידה. . להמשיך הלאה.

זו דעתי בכל מקרה .

מסכימה ולא מסכימה...

אני מסכימה שהשיר מדבר על זיכרונות מקשר כלשהו אבל כל הזמן יש לי את התחושה שלא מדובר
בקשר רומנטי.
אין לי דרך להסביר את זה אבל בתחושה שלי הגיבורה של הסיפור היא מבוגרת.
אולי בגלל זה הסיפור שבשיר פחות נהיר לי.

השיר הוא נפלא, קצבי ומקפיץ אבל בעיניי יהיה הרבה יותר מעניין לשמוע אותו בעיבוד שקט ורך.

אלה א9

New member
האמת היא..

שיצא לי לחשוב על זה כמה פעמים ויש לי איזשהו כיוון מעורפל...
תמיד כשעידן מספר על שושנה דמארי, ועל העבודה שלהם יחד, העיניים שלו בוהקות- הוא מדבר בלהט- ואני חושבת שאפשר לראות שהקשר שלהם היה מאוד משמעותי עבורו.
עידן מספר ששושנה הייתה "מלאת חיים" עד יומה האחרון- שהיו לה המון תאריכים הלאה, ביומן- אולי המשפט "רוב השעות שנשארו היו מלאות אהבה..." מספר עליה.
יכול להיות שהשיר קצבי בגלל שבסך הכול הוא מספר על שמחת חיים, על חיים מלאים.

mbauman

New member
אף פעם לא יצא לי לחשוב על זה ....

בגלל הלחן המקפיץ .. זאת נקודת מבט אחרת לראות את השיר מעניין אם היה לו לחן אחר ואז השיר נישמע עצוב מדי אז שינו אותו. השיר אף פעם לא הצתייר בעיניי כשיר עצוב אבל זה מה שעושה אותו מיוחד :)

למעלה