אפשר להבין את גודל הכאב שלך
אפשר גם להבין שכאב בעוצמה כזו חייב להיות מנותב למקום כלשהו, ו"מקום" אפשרי שכזה הוא אלוהים, בהחלט! אני זוכרת את התקופה בה אני, שדווקא לא האמנתי באלוהים, ובכל זאת משהו מתוך הסטריאוטיפים על מה זה אלוהים חילחל אלי, כך שאם מישהו בקרבתי דיבר על "אלוהים" אני "ראיתי" בעיני רוחי את אותו זקן שיושב שם למעלה עם רשימות ארוכות, ומחשבן לנו את ה"עוולות" שעשינו, ומתכנן את העונשים המגיעים לנו... ואז - מתוך הראייה הזו - כשקרה משהו נורא (פיגוע או אסון כלשהו) זו היתה בשבילי ה"הוכחה" ש- אין אלוהים, כי אם יש אלוהים, איך ייתכן שהוא מאפשר דברים כאלה... היום אני קצת יותר "בשולם" עם המושג ששמו אלוהים, ולא רואה בו את הדמות הפרסונאלית-האנושית ש"הדביקו" לו (בעיקר הדתות הממוסדות, לצערי). אלוהים בעיני הוא כל היש - הוא סך כל האנרגיות שקיימות ביקום. ומרגע שאני מתייחסת אל אלוהים כאל "אנרגיה" - הרי שכל ההגדרות שצמודות לאלוהים-פרסונאלי - נופלות. אז "הוא" בשבילי כיום לא עורך רשימות, לא מצפה ממני לכלום, גם לא דואג לי לכלום.... הוא לא נותן ולא לוקח... הוא פשוט... קיים! במסגרת תפיסת עולמי הנוכחית - אסונות שקורים לנו, ייתכן שיש להם הסבר כלשהו ברמת נשמה. זה אולי יכאיב לך, או ירגיז אותך - ואני מצטערת על זה מראש - אבל אני מנסה להציע לך כאן דרך חשיבה קצת שונה, שאולי בסופו של דבר תקל עליך את המשך החיים שלך עם עצמך. ספרים שקראתי, כמו: שורשים ושיעורים בזמן/ד"ר בריאן וויס, או: "מסע הנשמות" ו"גורלן של נשמות"/מייקל ניוטון - נותנים פרספקטיבה קצת שונה על החיים שלנו. מדברים שם, למשל, על גלגולי חיים רבים, על מסעות משותפים שאנחנו עושים עם "קבוצות של נשמות", על "שיעורי חיים" או התנסויות כאלה ואחרות שאנחנו מזמנים לעצמנו - לפני הירידה לכאן לגלגול - בשיתוף פעולה עם נשמות מסויימות. עפ"י הגישה הזו, אובדן של קרובים לנו הינו התנסות קשה ביותר, שמסיבה כלשהי - הסכמנו עליה עוד לפני שבאנו לכאן. הסכמנו עליה מתוך הבנה שתקופת החיים הנוכחית הינה פסיק לעומת הנצח, לעומת עשרות ואולי מאות גלגולים שאולי עברנו עם אותם יקירים... האם את מוכנה לפתוח את עצמך לאפשרות הזו? האם את יכולה לנסות ולדמיין שהדברים אומנם כך - ומתוך המקום הזה אולי להבין לעומק מהי ההתנסות אותה את עוברת?