"ברוגז" עם הבעל

ק י מ ב ל

New member
"ברוגז" עם הבעל

היי, אנחנו נשואים כ-4 שנים עם תינוקת בת שנה וחצי. לבעלי דפוס התנהגות שכבר די חוזר על עצמו, כשאנחנו רבים הוא מגיע לשלב שבו הוא "שובר את הכלים" ולא מוכן לדבר יותר, זה מגיע למצבים של ברוגז מצידו של מס' ימים ותמיד נסיונות שלי להתחנן ולשדל אותו לדבר. הבעיה הנובעת מכך היא שאני ממש מפחדת לריב או להעיר לו על דברים שמפריעים לי, והוא לא מעיר בכלל וכך צוברים וצוברים כעסים עד שמגיעים למצב של ויכוח ו"ברוגז". (קורה אחת לכמה חודשים) ביום שישי רבנו, שוב הוא עשה "ברוגז" אבל אח"כ הסכים לדבר ואמר שאני לא תומכת בו ולא מאמינה בו ואני הבעיה ביחסים שלנו וכו' וכו'. התנצלתי וביקשתי שנתפייס. הוא אמר שבסדר, היה קצת קריר אבל נסענו למשפחה, לא דיברנו ביננו, רק התנהגנו כלפי חוץ כרגיל. למחרת בשבת שוב "ברוגז" ואין לי מושג למה- לא דיברנו, לא עשיתי שום דבר לפגוע בו. והוא לא מוכן לדבר איתי, אני פונה אליו והוא לא עונה, בכיתי, התחננתי, הגעתי למצב של עצבים וחוסר שליטה והתחלתי לצבוט אותו ולתפוס לו את הידיים כי הוא ברח ממני. זה עצבן אותו עוד יותר והמלים היחידות שהוא אמר זה "אני לא רוצה לדבר איתך עכשיו, תעזבי אותי" ו"לא מגיע לך שאני אדבר איתך". אח"כ הלכתי להוריי על הילדה לארוחת צהריים ובערב ניסיתי שוב לפנות אליו בעדינות, התנצלתי על האלימות מצידי אבל הוא רק ביקש שאני לא אגע בו וושהוא לא רוצה לדבר איתי. אמרתי לו שיותר לא אפנה אליו. רע לי, אני בוכה לפרקים, מיואשת, גם אם פגעתי בו באיזו שהיא צורה לא מגיע לי היחס הזה, לא בגדתי בו מעולם, אני אמא טובה, לא יודעת מה לעשות כבר, כל פנייה מצידי רק מרגיזה אותו יותר, אבל מצד שני לא יכולה להמשיך לחיות בצורה כזאת. הוא אדם טוב ובעל טוב, תומך ואוהב אבל הופך את עורו ואת ליבו לאבן במצבים כאלה, ואני לא מבינה איך אפשר להיות קיצני כ"כ. מלמד זאת שיש לי יום הולדת השבוע וזה בכלל מדכא אותי יותר ויותר. אני ממש חוששת גם שהוא יקח לי את הילדה ויטען נגדי לאלימות למרות שזה היה בסך הכל בשביל למשוך את תשומת ליבו וזה ממש לא היה נורא, מה גם שמעולם לא הכיתי אף אחד, זה פשוט היה מיאוש וחוסר אונים מול אדם שלא מתחייס ולא מגיב. ובעיקר חבל לי על הילדה, למרות שהיא לא ממש מבינה את המצב. מנסה כמה שיותר לעטוף אותה באהבה אבל קשה לי כ"כ.

אני כולכך מבינה אותך

גם בעלי לא מוכן שאעיר לו. הוא לא אוהב לדבר וכל דבר "מטאטא מתחת לשטיח". ברגע שמעירים לו, מתפרצת מריבה של הטחות והאשמות הדדיות, הוא לא מוכן לדבר איתי וגם לי היו פעמים שעצרתי אותו בגופי ודחפתי אותו מרוב ייאוש. השתיקות האלו וההתעלמות ממה שאנחנו מרגישות זו אלימות לשמה! בחלק מהדברים שציינת הרגשתי כאילו אני כתבתי אותם. הבכי, התחנונים, אנחנו הופכות להיות קורבן. אני מחכה לשמוע עיצה למקרה שלך כי גם לי יש את אותה בעיה, רק שבמקום לא לדבר, אצלי הוא בורח. איך אפשר לתקשר עם אנשים כאלו?

seeyou

New member
../images/Emo8.gifספר חובה ליפני החתונה../images/Emo63.gif

קשה להבין שיש שוני בין החשיבה+התנהגות של גברים לנשים? במקום להתחיל עם הספר של ג'ון גריי "גברים ממאדים , נשים מנוגה"-אין תמונות
מתחילים עם הספר Kama Sutra - Romantic Gifts to help loving couples enjoy intimacy,בגלל התמונות
תביני בגישה מיליטנטית כמו שלך לא תצליחי הרבה. יוסי

seeyou

New member
האם את מצפה שהוא ישתנה?../images/Emo12.gif

או יותר קל לך להשתנות? לא אכנס לניתוח למה הגברים לא מוכנים לדבר אחרי ריב-ברוגז ילדותי מה שכן יש לך כמה אפשרויות -להמנע מלריב ,הדעה שלך לא חייבת מקובלת עליו וגם להיפך ולמרות זאת לחיות ביחד. -ללכת לבד ליעוץ להבין מה גורם לך להגיב באלימות כפי שהגבת -תשני את הגישה לכול ה"מחלה" שלו. חשבת להתגרש-למרות שהוא אדם טוב ובעל טוב, תומך ואוהב? סליחה על השאלה שלי? איך היחסים שלכם בתחום ה"אהבה"? את מפעילה סנקציות בגלל הברוגז שלו? יוסי

ק י מ ב ל

New member
מצפה שישתנה וגם מוכנה להשתנות בעצמי

מנסה מאוד לא לריב, לנשוך שפתיים כמה שיותר עד שלצערי מתפוצצת ובהחלט הייתי רוצה לפנות לטיפול פסיכולוגי ו"לעבוד" על עצמי. לא רוצה להתגרש, פשוט כל מריבה כזאת גורמת לי לחשוב שהוא רוצה להתגרש, כי הרי הדרך לטוב היא בהתפייסות והוא דוחה אותה. ואני בהחלט לא מפעילה סנקציות ומעולם לא הפעלתי וגם לא אפעיל בחדר המיטות.באופן כללי אני לא מפעילה סנקציות בשום תחום. לא מאמינה בזה בכלל. בגלל זה אני לא מבינה את הדרך שלו. הוא רוצה להעניש אותי כי כבר הרי אמר ש"לא מגיע לי" שהוא ידבר איתי. והוא בהחלט מצליח.

seeyou

New member
גם לך אני ממליץ את הספר גברים מאמדים....

ליפני שאת הולכת ליעוץ פרטני ייתכן שהספר יפתור לך קצת מהבעיות אני בזמנו רכשתי גם את הקלטות ובדרך לעבודה הייתי מאזין . זה לא רומן-לדעתי זה ספר לימוד כול הכבוד לך על הגישה שלך בקשר לסנקציות-אשר בכלל לא מביאות שום פיוס. אני חושב שאת לא חייבת לפייס אותו ובכלל לא לבקשר ממנו שידבר. לדעתי תתנהגי רגיל. גם אם הוא לא מגיב בטוח הוא מקשיב תני לו את ההרגשה שאת מבינה אותו בכעסו אך דברים מסתדרים(אפילו חלקי) בין הבוגרים באזרת דיבורים חשוב ביותר,כאשר צד אחד מקבל סעיף לא להיגרר לריב-באותו רגע כול אחד נעול למה שהוא אומר ובכלל לא מקשיב לטענתו של השני. מאוד מומלץ לפתור כול בעיה בנפרד ולא לעשות חבילה של בעיות -עוד ליפני שהולכים לישון. רק את תצליחי לשנות אווירה בבית שלך ולא יועץ או פסיכולוג.

ק י מ ב ל

New member
אבל איך להתנהג כרגיל

כשאין תקשורת. איך לשבת לידו בסלון (הוא רוב הזמן שם) ולהתנהג כרגיל? אני פשוט לא מסוגלת ולא רוצה להיות בקרבתו ככה.לא יכולה להשלים עם מצב של ברוגז. אני משתדלת לשחק עם הילדה בחדר שלה או בחדר השינה, להיות קצת במטבח. מושכת קצת זמן ואז נשברת ומתחילה לבכות. גם בעבודה כבר היו לי כמה התקפות של בכי היום (למזלי אני לבד לבד במשרד היום). לא מוצאת את הדרך להיות חזקה ולא להישבר. אתמול יצאתי קצת בערב לסיבוב כדי להירגע ומצד שני רציתי כבר לחזור הביתה. מלבד זאת שלא רוצה להשאיר את הילדה לבד (למרות שהוא אבא נהדר ודואג לה בצורה שוויונית לגמרי - כולל החלפות והאכלות והכל) ומצד שני לא רוצה להרחיק אותה מהבית ומאבא שלה. הבטחתי לעצמי ולו שאני לא פונה אליו יותר ולא מנסה לדבר איתו. ואני פשוט לא יודעת איך אצליח לקיים את ההבטחה הזאת. פשוט חזקה קצת ואז נשברת. איך להישאר חזקה?

seeyou

New member
לא מסוגלת ולא רוצה להיות בקרבתו ככה?../images/Emo178.gif

ואת חושבת שאם מתבצרת בחדר של הילדה יהיה תקשורת? אני חושב שבמצב כזה הייתי לוקח את הילדה בסלון את יודעת למה קר בחורף? בגלל שכדור הארץ מתרחק מהשמש. הקור מורגש על כדור הארץ ובטוח שלא מזיז לשמש. אם לך אכפת ורוצה לחזק את הקשר-לייצור תקשורת אז (לדעתי) את צריכה נוכחות. הוא יבין שיש לו משפחה ולא יכול לשחק את הברוגז לאין סוף-אלא אם יש לו כוונות אחרות.

תותי e

New member
לצערי

אני מבינה אותך.אומנם לא הייתי נשואה.אבל יצאתי עם גבר שנתיים.והוא בדיוק התייחס אלי ככה.משחקי ברוגז וזה הכי כואב.הבן אדם לא ידע לדבר,וזה היה עושה לי רע,לשמחתי הבחור נפרד ממני לפני הנשואים

seeyou

New member
יש פיתגם שאומר:יותר מזל משכל

שנתיים הסכמת למצב ואילו הוא לא היה עוזב היית ממשיכה לסבול ולהתלונן. למה נשים אוהבות לסבול? יוסי

chenby

New member
זה לא רק נשים

יש בכלל רייטינג למסכנות. הטלוויזיה מרוויחה מזה (ראה ערך השרדות איך המושבעים היו אמורים להכנס באמ אמא של השלישיה) , קורה המון שמישהו מספר משהו לא טוב שקרה לו ומיד התגובה של השני היא - וואלה? אצלי יותר גרוע.. אנשים אוהבים לחלוק את הצרות שלהם כי קל לשמוע את זה.. בדרך כלל שבן אדם מספר משהו טוב שקורה לו, יש כמה שיגידו - תשמור לעצמך שלא יעשו עין.. יש רייטינג למסכנות, אנשים אוהבים שיש להם סיבה להתלונן ולהתקרבן, שלא יתפלאו רק שהם ממשיכים לחיות בבינוניות ותמיד ימצאו על מה להתלונן... חבל, אבל כל אחד אחריו לחייו...

seeyou

New member
../images/Emo45.gifקורה המון שמישהו מספר משהו לא טוב...

שקרה לו ומיד התגובה של השני היא - וואלה? אצלי יותר גרוע סליחה
חשבתי שנשים זה "קיצור" ל-אנשים

barbel

New member
אולי

אולי תעשי משהו שיפתיע אותו , במקום לבוא ולהתחנן ולהתנהג בדרך שאת רואה שלא מזיזה לו ולא יוצא ממנה כלום - תשברי את את הכלים! כשהילדה ישנה תכתבי לו ב מחשב נייד אם יש לך או על המחשב הרגיל הודעה רצה על השומר מסך לגבי משהו פיקנטי...סקסי..או אולי רק תכתבי שאת אוהבת אותו ורוצה שתדברו.. לא יודעת מה תחשבי את -- תשני את התגובות הרגילות שלא מובילות לשום מקום ותפתיעי גם את עצמך. את יכולה להיות אפילו מגוחכת העיקר שתצחקו בסוף! מישהו צריך לעשות את העבודה הזאת ואם הוא ככה סגור הכל בידיים שלך.. אחרי שיעבור לו תנסי להבין אותו למה השתיקות האלה והברוגז... אין מה לעשות אנחנו צריכות להיות גם האישה האוהבת גם המאהבת וגם הפסיכולוגית..

ומשם

New member
אני בתור גבר . .

מנסה לחשוב על מה שאתן מדברות . . ואני יודע שזה קורה אבל כשאני חושב למה זה קורה אז . . אני חושב קודם כל שצריך לדעת מתי להפסיק לבכות . . ומצד שני לא לשתוק עם האגו . . אני לדוגמא מחכה לזה שהאישה תבקש סליחה . . אבל כשזה מתחיל להיות מוגזם שהיא תוספת לי את הרגליים ובוכה ולא מביאה לי לזוז . . זה כבר מעצבן מאוד . . בקיצור בילבלתי אתכן . . . אני ממש מכיר את זה אבל אפ פעם לא חשבתי ממש עמוק על זה . .

נומלה

New member
בעלך עושה עלייך את המניפולציה הידועה

הוא נעלב תמיד (גם אם הבעיה מתחילה ממנו) וזה מכניס אותך לשבלונה שבה את תמיד צריכה להתנצל (גם כאשר ממש לא ברור לך למה). כדי לצאת מהדפוס הזה צריך טיפול זוגי או פרטני.את צריכה להפנים שאת לא אשמה תמיד ולכן לא צריכה להתנצל תמיד. מאוד קשה לעשות את זה לבד. צריך עזרה חיצונית.

קוראים לזה פאסיב אגרסיב

למוניפולציה... התנהגות די ילדותית יש לומר. במקום להתמודד הוא משתבלל בקונכיה - סטייל "שברו את הכלים ולא משחקים". ממש
בוגר...

czar

New member
רק דבר אחד

חנוך לנער עפי דרכו.... אני רוצה להקדים ולומר שאני לא יודע מה הסיבות לריבים שלכם ואולי הוא צודק בהם אולי לא, על כל פנים, משחקי ברוגז בעייתיים בניהול חיים. מה שאני הייתי עושה זה פשוט לא להתחיל לדבר איתו בכל ברוגז שלו, פשוט להתעלם ולהמשיך לחיות רגיל שהוא עסוק במשחקי ברוגז. אחרי כמה פעמים כאלו זה יעבור לו.

seeyou

New member
עצה טובה../images/Emo45.gif-האם היא תפעל בכול מערכת נשואים?

בדיחה ישנה " שלוש נשים ישבו במסעדה ופטפטו ביניהם : אמרה הפולנייה: "מהיום אנחנו לא נהיה פרייריות של הבעלים שלנו. מהיום הם יבשלו והם ינקו והם יכינו אוכל ויסדרו את הבית". אחרי שבועיים הם נפגשו שוב מספרת הפולנייה :"ברגע שאברשקה הגיע הבית אמרתי לו אני לא מבשלת ולא מכבסת ולא מכינה אוכל. מהיום אתה תעשה את זה". ואז ביום הראשון הוא בישל ביום השני הוא כיבס ביום השלישי הוא ניקה את הבית פשוט שיגעון אמרה הרוסייה:"ברגע שגרגורי הגיע הביתה אמרתי לו אותו דבר ואז ביום הראשון הוא הכין לנו ארוחה רומנטית, ביום השני כיבס וגיהץ וביום השלישי ניקה את כל הבית....פשוט מדהים". אמרה המרוקאית: "ברגע שז´וז´ו בא הביתה אמרתי לו אותו דבר ואז:ביום הראשון לא ראיתי אותו ביום השני גם לא ראיתי אותו ביום השלישי ירדה לי קצת הנפיחות מהעיניים אז ראיתי אותו מטושטש". "

rami332

New member
צודק אין מה לומר

בעלך ברוגז? חיי את חייך, ראי טלוויזיה בחדר שינה, תאכלי לבד, לכי לחברות, צאי למכון כושר, לכי לחוג או כל דבר אחר. הראי לו שעולמך לא סובב אחריו. אתה ברוגז? נדבר בפעם אחרת שאני אתפנה, עכשיו אני עסוקה בלחיות.

למעלה