"ברווז" החתול פתאום לא מרגיש טוב

shirael

New member
"ברווז" החתול פתאום לא מרגיש טוב

היי כולם, רציתי להתלבט קצת ביחד אם לא אכפת לכם..
במקרה היינו עם ברווז אצל וטרינר ביום ראשון, לפני פחות משבוע, לבדיקה ראשונה מאז האימוץ והסירוס (חולץ מחניון פיקניקים לפני כמה חודשים, בוגר, בריא). קיבל תילוע וחוץ מזה הכל היה בסדר - הגענו כדי שיקשיבו לריאות שלו בגלל חשד שלי לאסתמה, הוא משתעל מדי פעם, אבל לא שמעו שום דבר מיוחד והחלטנו שפשוט נעקוב אחריו לראות מה קורה, כי היו פה שיפוצים נרחבים בחודשים האחרונים, והדירה גם מלאה עובש שאנשים שיותר רגישים מאיתנו חשים.

אני אנסה לעבור על כל מה שהשתנה בזמן האחרון, אולי יש שם רמז:
לפני איזה שבועיים החזרנו אותו לאוכל שהוא אכל מאז שהוא אצלנו - GO סגול - אחרי שהיה מחסור אצל הספק ובמשך כמה שבועות הוא אכל פיור ויטה. הוא הגיב בשביתת רעב של איזה יומיים, כולל הקאה של מיצי קיבה, והרבה מאוד בכי. לאט לאט התרגל וחזר לאכול את ה-GO, אם כי לא בהתלהבות.

כמו כן לפני שבוע בערך שמתי לו פעם ראשונה אמפולה של סולפרם, עוד לא יצא לנו להשתמש במותג הזה. זה כל מה שהשתנה לאחרונה. לא היינו בבית מחמישי בערב עד שישי בלילה, חזרנו והוא התנהג לגמרי רגיל, שיחק והתפנק וכו'.

פתאום היום החתול הקיא שוב מיצי קיבה - זה העיר אותו משינה - ומאז הוא נורא שקט, ישן כל הזמן (ולא בתנוחות מצחיקות), הפרווה שלו נושרת פתאום בכמויות ונראית מרוטה. התחלתי לחשוד ובדקתי את קערת האוכל - נראה שהוא לא אכל מאז יום חמישי ועכשיו מוצאי שבת. בדקתי את קערת המים - לא בטוחה כי תמיד יש אידוי, אבל יש סיכוי שהוא גם לא שתה מאז יום חמישי.

האוזניים שלו לא חמות, החניכיים ורודות ולא יבשות, ואני מתלבטת כמה לחכות עד שנחזור לוטרינר. הוא כבר היה חולה במעין הצטננות לפני כמה חודשים, אבל לא הפסיק לאכול ולשתות, ותוך 4 ימים זה חלף. גם עכשיו הייתי ממתינה בסבלנות, (הכרתי חתולת חצר שחזרה מסף המוות לגמרי בעצמה לא פעם ולא פעמיים), אבל עניין האוכל והמים מדאיג אותי מאוד.

מישהו מכיר כזה דבר? מחשבות?

Yukita

Active member
מנהל
לוטרינר

חתול שלא אוכל ושותה ונהיה שקט ואפטי -,זה מקרה חירום.
&nbsp
אולי זו תגובת הרעלה כלשהי, למרות שעבר יותר מדי זמן מאז הסולפרם.
&nbsp
כמו כן, לא נשמע שהgo עושה לו טוב. אמנם זה נחשב לאוכל מעולה, וזה שאוכלים אצלנו וכולם נראים טוב, אבל זה לא אומר שאותו אוכל מתאים לכולם, ויש גם תופעות של רגישות למרכיב כזה או אחר באוכל.
&nbsp
יכול להיות שהסיבה היא בכלל משהו לא קשור ובאופן אקראי זה קרה עכשיו, אבל נשירת שיער בכמויות משונות + לא אוכל + לא שותה -----> לוטרינר.

shirael

New member
הוא אכל את ה-GO בלי בעיה במשך חודשים,

בקנייה הקודמת היה חסר לספק אז הוא הביא פורה ויטה במקום, החתול מיד אהב אותו יותר, וכשחזרנו ל-GO הוא התבאס, אבל אחרי יום יומיים חזר לאכול כרגיל.
חשבתי גם על הרעלה מהסולפרם, אבל הקפדתי לשים בנקודות שלא יוכל ללקק, ועקבתי אחריו לראות שהוא באמת לא מגיע ושאין סימנים לבעיות אצלו. וכן, עבר מאז קצת יותר מדי זמן, זה היה ב-27.1.
&nbsp
אוף, נלך לוטרינר מחר. סתם חבל כי היינו שם רק לפני שבוע. תודה על התגובה!

shirael

New member
עדכון וייעוץ

אז כמובן שלקחנו את החתול לווטרינרית בתחילת השבוע, והיא חושדת בעיקר במיקופלזמה - לא כאב לו משהו ספציפי והיה לו חום (39.6), ותמיד יש עליו איזה פרעוש או שניים (אגב, מה הקטע?? אף הדברה לא מעיפה אותם לגמרי). היא נתנה לו דיפירון, אנטיביוטיקה ונוזלים בהזרקה, ושלחה אותנו הביתה עם סבב אנטיביוטיקה, בתקווה שזו התרופה הנכונה.
באותו לילה הוא כבר ממש היה שוב עצמו, גרגר וחיפש ליטופים. למחרת שוב נחלש אבל פחות מקודם, וכמה שעות אחרי כדור האנטיביוטיקה שוב התעורר והיה עצמו. היום אותו סיפור אבל הוא כבר מתנהג כמעט נורמלי, חזר להתלטף ולהתלקק, ורק קצת עייפי.
אבל
הוא
לא
אוכל!
ניסינו טונה. פסטרמה. גבינה לבנה עכשיו הוא הואיל ללקק לי ממש טיפה מהאצבע. השומן נמס ממנו מיום ליום, וקודם ראיתי שהשרירים שלו רועדים מדי פעם. הוא מלקק הרבה את השפתיים. על מים בכלל אין מה לדבר, אתמול הכרחתי אותו לקבל איזה 10מ"ל במזרק.
אם היה נראה שהוא סמרטוט ולא מרגיש טוב הייתי מטיסה אותו חזרה לוט', אבל הוא דווקא נראה הרבה הרבה יותר טוב מלפני יומיים. מחר אקפוץ לשם שוב, הבנתי שיש כדור שמעורר להם את התאבון.
אשמח אם למישהו פה יהיו עוד רעיונות, מה עלולה להיות הבעיה ואיך עוזרים לו. תודה!

gili667

Member
לא אוכל ולא שותה ומרגיש ונראה טוב - זה קצת דבר והיפוכו

אם השומן נושר ממנו הכוונה לחתול - דהינו מרזה , וככל הנראה גם מיובש - אז זה לחלוטין לא תקין
&nbsp
לבדוק התיבשות: לתפוס ולהרים את העור בעורף ולראות אם תקין או לא
&nbsp
שרירים רועדים , אם חוזר גם לא תקין
&nbsp
אצלי אחרי האטיביטיקה בדרכלל מעדיפים לשתות חלב
&nbsp
לא ברור מה נתנו לך לתת , אך למעט הדוקסילין ההוראות הן בדרכל פעמים ביום
&nbsp
מה אכל לפני?
&nbsp
נסו לתת לו מה שאכל תמיד , ואם פינוק אז עוף
&nbsp
&nbsp
&nbsp

shirael

New member
הוא מקבל מרבוציל, כדור ביום.

בכל פעם שבדקתי רפיון בעור הוא נראה לי בסדר, וגם החניכיים לא היו יבשים. לפני כמה שעות הוא פעם ראשונה התיישב לשתות מהמתקן שלו כמו שצריך, אז זו הקלה גדולה.
השרירים הרועדים, ממה שראיתי לא חזר על עצמו.
ההשערה כרגע היא שהקאות המיצי קיבה שהיו לו לפני כמה ימים צרבו לו את הוושת אז לא נעים לו לאכול. ניסינו לתת לו טונה, פסטרמה וכמובן את האוכל הרגיל שלו - הוא מתעניין באוכל אבל לא לוקח. הכי הרבה הצלחתי עם קצת גבינה לבנה, נכנסה אולי כמות של כפית.
לקחתי עכשיו מהוטרינרית אומפרזול להורדת החומציות ועוד כדור שאמור לעורר לו את התאבון, אתן לו ברגע שיואיל לחזור הביתה, הפושטק שבר לנו את החלון והלך לטייל כמו שהוא רגיל (הוא לא מתרחק, מסתובב בחצרות האחוריות וחוזר מהר).
תודה על התגובה.

gili667

Member
שים לב שמיקופלזמה אפשר לאבחן

יש הרבה בעיות שלא ניתן לאבחן כי אם רק לשער , אך יש מחלות שניתן לאבחן ומיקופלאזמה בינהם

אצל חתולים הרבה פעמים יש מספר מחלות בו זמנית ):

ככל שהחתול לא אוכל ולא שותה ורועד רוצ למרפאה שוב ושיגדילו ראש

http://mayer-vet.com/wordpress-he/?page_id=1563

http://www.vet4u.co.il/מחלות-המועברות-על-ידי-פרעושים.html

shirael

New member
סוף סוף התחיל לאכול!

הוא נראה ומרגיש הרבה יותר טוב, וכבר פעמיים ניגש לאוכל היבש שלו ואכל בתאבון כמות קטנה. תודה על המידע!

shirael

New member
העלילה מסתבכת, ודווקא בהתנהגות

החתול מפחד להיות בבית, זה שובר את הלב. אתמול הוא פשוט משום מקום קפץ כנשוך נחש וטס החוצה, בחיים לא ראיתי אותו ככה. אחרי כמה זמן חזר מיילל כמו תמיד, ניגש לאוכל, התיישב להתלקק, ושוב! בלי אזהרה טס החוצה. שום גירוי, שום תנועה, שום צליל מסביב שאולי הקפיצו אותו, הכל רגיל.
&nbsp
הווטרינרית חושבת שהוא מפחד שנתפוס אותו ונכריח אותו לקחת כדור. זה בעייתי כי אנחנו באמת חייבים להמשיך לתת לו אנטיביוטיקה, אתמול פספסנו אחת כי הוא פשוט לא היה בסביבה וגם לא בא אלינו כשקראנו לו בחוץ - סופר דופר חריג.
&nbsp
אז הכנסתי אותו פנימה לפני איזה שעה ולזמן קצר הכל כאילו חזר לקדמותו, הוא אכל ובא לשבת איתי על הספה, ליטופים ופינוקים, ואז הוא התחיל להתלקק, ואחרי כמה דקות שוב! בלי שום אזהרה קפץ וטס החוצה, למחבוא שלו בשיח מעבר לגדר החצר. לא מוכן לבוא כשאני קוראת לו, אפילו לא עונה לי ביללות.
&nbsp
זה ממש מוזר לי ואני די אומללה מזה, לא יודעת איך אני אמורה להמשיך לתת לו את התרופה שלו ככה, ורק רוצה את הילד בחזרה איך שהיה עד לפני שבוע. אפילו חשדתי שהרמרון (לעידוד התאבון) עשה לו איזה תגובה פסיכיאטרית חריגה. ומה הקטע שכל הפעמים שזה קרה, זה קרה באמצע התלקקות - צירוף מקרים? אני לא מבינה כבר כלום. למישהו יש איזה רעיון מה זה? מה עושים?

אנ1נא

New member
עולה לי מחשבה שכואב לו בלשון

בגלל התגובה להתלקקות, אני לא יודעת כמה פשוט לבדוק את התיאוריה הזו ואם יש משהו לעשות...
עדכני בהתפתחויות, מקווה שיהיה שיפור במצב

shirael

New member
עדכון אחרון (אני מקווה),

החתול לאט לאט חוזר לעצמו, מבלה בבית יותר ויותר זמן כל פעם, בא להתלטף, בורח פחות (למרות שעדיין לפעמים נופלת עליו חפפה והוא טס החוצה בלי שום סיבה, אבל גם כשזה קורה הוא כבר לא מסתתר או מתעלם מאיתנו), ומיום ליום צלחת האוכל מתרוקנת מהר יותר. איזו הקלה, כבר דאגתי שזה משהו נוירולוגי. תודה על התמיכה!

למעלה