ברוח החג- מוצרי חלב

ברוח החג- מוצרי חלב

בוקר טוב חברים, אז ברוח חג שבועות שמגיע אלינו (לטובה כמובן), אני חוזרת לדיון על מוצרי חלב. אני באופן אישי לא הרוסה על מוצרי חלב מכל מיני סיבות, למרות שאתם יודעים- מילקי זה מוצר גאוני, יש גבינות טעימות ברמות קיצוניות, ומה לעשות- דגני בוקר עם חלב זו אחת ההמצאות הגאוניות של האדם.
אבל אני מודה שבבית שלי המינונים של מוצרי חלב מוגבל, לא רק מסיבות ליחה אלא גם מסיבות של ספיגת סידן שנתונה בספק גדול (כי אם יש במוצרי חלב שלנו כל כך הרבה סידן, איך זה שיש לנו בארץ כל כך הרבה אנשים עם אוסטיאופרוזיס? ואיך זה שביפן, שיש מעט מאוד מוצרי חלב במטבח, זו מחלה נשכחת כמעט?), וגם הסיפור של הזרחן ששוכחים לספר לנו עליו.... אז מה אתם חושבים? מה העמדה שלכם? מה אתם עושים עם המשפחות שלכם? עם המטופלים שלכם? עם עצמכם? חג שמח לכולם, יעל
 
לדעתי הכל במידה

יש דיון כו רחב על מוצרי חלב יש את אלה שנגד ויש את אלה שבעד. אני בהתחלה הייתי מהמתנגדים לחלב ותמיד למטופלי הייתי מייעץ לא לאכול או לשתות מוצרי חלב במיוחד אנשים שסבלו מבעיות עיכול למינהם. עד שחלקם מצבם השתפר בעקבות אכילה של מוצרי חלב. ומאז שנתי את דעתי שיש כאלה שזה טוב להם ויש כאלה שפחות, הכל במידה. ולכן אני תמיד מייעץ בזמן אכילה של מוצרי חלב לשתות תה מרווה ליד כדי לאזן.
 

ינוקא1

New member
אין לי דעה ברורה

אני חושב שיש לא מעט אנשים שזה מזיק להם , ויש אנשים (והם כנראה הרוב) שזה בסדר עבורם. מהסיבות הללו אני פחות מטפל בעזרת תזונה , כי יש כל כך הרבה דעות ולפעמים זה כל כך אינדבידואלי , והתייאשתי מזה. לפעמים אני בודק עבורי מה כדאי לי אישית לאכול בעזרת ביואנרגיה (עפעוף). ניתן לבצע בדיקות דומות גם בעזרת קינסיולוגיה או אייפק וכדומה.
 
למעלה