ברוח ים תיכונית..

Metal_F

New member
ברוח ים תיכונית..

לפני זמן מה, אני וחברה מצאנו את עצמנו תקועות קרוב מדי לשוק הכרמל, בשעות הצהרים הכי מעצבנות בעולם, עם 3 שעות לשרוף. המקום לא מכור לאף אחת מאיתנו, לא בדיוק סימפטי, ואנחנו - רעבות כאילו אנחנו בהיריון עם שלישיה. אז פצחנו בסבב טלפונים לכל בן אדם אפשרי כמעט, עד שידיד המליץ לקפוץ למסעדה שממוקמת ממש שם. התגובה המיידית שלי הייתה סימפטית בערך כמו המוכרים בשוק. אבל הרעב הטריף אותי ובסוף נכנעתי. המסעדה יוונית, ועונה לשם "הטברנה". האוכל היה פשוט סוף הדרך.. אני רוצה להתחיל דווקא מהקינוח. שהיה כל כך מיוחד וטעים. יוגורט עשיר וסמיך שכזה.. עם אגוזים ודבש. הזמנתי את זה מפאת סיבות שנאוצות בספירת קלוריות:) פשוט טוב. את המנות העיקריות אני לא זוכרת במדויק לצערי, אבל המנה הבשרית שחברתי הזמינה (כבש נדמה לי) הייתה מדהימה! הסלטים נפלאים.. המקום הראשון בו יצא לי לאכול צזיקי ביתי מעולה ואמיתי, כל מיני בצקים ממלואים מיוחדים ומדהימים.. פשטידות חלומיות (ואני בדרך כלל לא מסוגלת להעביר ארוחה רצינית בלי מנת בשר - אבל בכלל לא הרגשתי שזה חסר), גבינת פטה מעולה, בקיצור מיוחד וטעיייים! מה שהפריע לי זה שהמחירים גבוהים.. ז´תומרת, עובר את ה130 ש"ח למנה לדעתי.. בכל זאת, אוכל מעולה, מיקום אותנטי משהו, מומלץ.

גוז

New member
שני דברים קטנטנים ../images/Emo118.gif

שוק הכרמל - הוא בעיני מקום מופלא - ובמיוחד בחורף - בימים שלאחר גשם. שנית - המסעדה נשמעת מצויינת, אבל היא בהחלט לא בודדה. יש שם באזור מסעדות רבות (קרניבר וביג-מאמא מצד אחד, כל מסעדות נחלת בנימין, ואם יש כח ללכת עוד באמת טיפטיפונת - אז יש גפ את שינקין - שגם שם חלק מן המקומות ראויים בהחלט).

אחחח הקרני - בר. או איך נפלו גבורים

פעם כשהקרני רק נפתחה בנג´ארה ליד הביג מאמא זאת היתה מסעדה מצויינת, קטנה, אינטימית עם בשר נהדר שנעשה בתשומת לב ואהבה. היינו באים ופשוט מתענגים על כל ביס. התפריט פשוט ומבהיר לך שפה יש בשר, יין וזהו. ממש גן עדן. ואז המסעדה נסגרה באחת, נעלמה לנו מהנוף. פתאום אחרי שנה ומשהו שמענו שהיא נפתחה מחדש בנמל. אצנו רצנו למכורתנו והתאכזבנו קשות. החיבור עם השכן משמאל לא עשה טוב ליוסי שני. השרות גרוע, הבשר כבר לא מה שהיה והאווירה... הלכה ללא שוב. צר לי עליך יוסי שני שנאלצת לסגור וכשפתחת זה מה שיצא. אני מאמין שמה שרצית היה בנג´ארה אבל הכסף נמצא במקום אחר.

למעלה