ברוך הנמצא!

ברוך הנמצא!

שלום לכולם, אני חדש פה ועוד תראו הרבה ממני
החלטתי להצטרף לפורום מכובד זה כי לדעתי נעשה עוול איום ונורא לסדרה היותר-ממעולה חלל עמוק 9. אני נכנסתי לעסקי "חלל עמוק" מאוחר מאוד.... למעשה, שנים אחרי שהתחילה ולא הרבה זמן אחרי שנגמרה... בעיות טכניות
אני שמעתי כל כך הרבה ביקורות רעות עליה... היא לא משתווה ל"דור הבא", היא משעממת את הצופה, היא הייתה צריכה להגמר 6 שנים מוקדם יותר ומה לא... באתי עם כל כך הרבה מטענים שממש פחדתי לראות אותה, ועם זאת, כטרקי נאמן, אמרתי לעצמי, "עידו, אתה חייב את זה לעצמך, יש לך המון זמן פנוי ובערך 130 שעות טלוויזיה להשלים, לך על זה!" so I did. ויש לי רק דבר אחד לומר למקטרגים What the fuck were you thinking?!?!?! זו סדרה כל-כך מעולה! נתחיל מהעובדה שהסדרה כולה כתובה ממש טוב מבחינה דרמתית. העלילה כולה נשזרה כמלאכת מחשבת בתוך פרקי ה-stand alone (וגם שם, לא היו פרקים ממש גרועים) נכון, לקח קצת זמן עד שעלילת הסדרה נכנסה לעלילות הפרקים אבל כשזה התחיל, זה תפס תאוצת מוות! שנית, הדמויות. התסריטאים הצליחו לשלב כל כך הרבה בדמויות, כל כך הרבה הפתעות וכיוונים לא צפויים, עומק ואנושיות ברמות לא טלוויזיוניות (כמו הדור הבא, אם יותר לי לציין). השחקנים, בחלקם הגדול, באים מרקע לא טללוויזיוני או אפילו קולנועי. הם באים התאטרון. ננה ויזיטור, רנה אוברז´נואה (שאלוהים יעזור לי....השם הזה) ואייברי ברוקס הם אנשי תאטרון ידועי שם ומוערכים ביותר (השם פ. סטיוארט עולה לי לפתע לראש...). שלישית, ואני נכנס קצת יותר לתוכן הסדרה הכללי, זו סדרת "מסע בין כוכבים" היחידה שלא דנה בהכרח על "גילויים חדשים" וכל הבלה בלה בלה הזה. היא מדברת על העבודה שמאחורי הקלעים. היא מדברת על פוליטיקה, ורבותיי, זו הפעם הראשונה והיחידה שפוליטיקה אי פעם עניינה אותי. אני מתעניין יותר במצב הדומיניון על גבולות חור התולעת מאשר על מחסומי ארז למיניהם. דבר רביעי ואחרון לעת עתה, יקיריי, השם "מסע בין כוכבים" כבר אומר הכל, לא?

../images/Emo41.gif../images/Emo77.gifברוך הבא!../images/Emo65.gif../images/Emo79.gif

א) ברוך הבא! ב) אתה צודק לחלוטין. לDSN יש אופי שונה מTNG, אבל זה ממש לא אומר שאם היא לא אותו דבר זה לא טוב... גם לי אמרו דברים דומים כשהפסיקו לשד בארץ את TNG, ולכן לא ראיתי DSN במשך המון זמן... (ראיתי פרק ראשון והחלטתי משום מה שההמשך יהיה גרוע, אבל בעצם לא נתתי להם הזדמנות...) בכל מקרה, מדובר בסדרה מעולה ולא איכפת לי מה אומרים!
טאשה

DDN

New member
עידו גונן - ברוכים אתה ודעותיך

ברוך הבא! DS9 היא אחת מסדרות הSTARTREK הטובות, ולדעתי הטובה בהן . וגם מה שאני אהבתי בה זה את הפוליטיקה וה"מאחורי הקלעים" בכל מקרה, ברוך הבא

G.O.D

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

ידידי, ברור שDSN היא סדרה טובה כשלעצמה, הרי מבחינתי כל דבר שיש עליו חותמת "STARTREK" מבחינתי הוא קדוש. הנקודה היתה שיחסית לשאר הסדרות DSN נבנתה כסדרה בהמשכים וזה מרגיז ממספר סיבות: בTNG יכלת להצטרף בכל רגע ועדיין להבין פחות או יותר מה קורה כיוון שכל פרק היה בפני עצמו (פרט לפרקי סוף\תחילת עונה שהיו בד"כ כפולים) בDSN אם היית מצטרף נניח בעונה החמישית לא היית מבין כלום. קח אותי לדוגמא, פספסתי בDSN את כל העונה השביעית, לאחרונה התגלגלו לידיי שני הפרקים האחרונים 7X25 ו7X26 ראיתי אותם... אחי, מימיי לא הייתי כ"כ מאוכזב מפרקים, לעומת יצירת המופת "All Things Must Pass" של TNG ה"The Things You Leave Behind" ניראה כמו סרט חובבים. העלילה בDSN סבוכה ולא ברורה, מליון דברים במקביל (דוקט וקאי ווין, אודו והמשתנה נקבה, אזרי ובאשיר, סיסקו והנביאים, קירה ואודו, וורף ואזרי, המלחמה בדומיניון, דאמר והחבורה.... בקיצור זה היה פרק מעצבן, בגלל שכמו שציינתי לא ראיתי את כל העונה השביעית אז פשוט.... לא הבנתי כלום. לשמחתי וויאג´ר חזרה לקונספט של כל פרק בפני עצמו עם חוט עלילה דק מאד שמקשר בין הפרקים, כלומר אם אתה מצטרף באמצע יש חוסר הבנה קטן... וזה בדוק, אני רואה את וויאג´ר לאט לאט ולא לפי הסדר אלא לפי פרקים נבחרים, בנתיים לא קרה שלא הבנתי משהו מבחינת המשכיות עלילה. שוב, ברוך הבא לפורום, G.O.D

Esmena

New member
ברכת ברוך הבא חמה ../images/Emo20.gif

כרגע מצבם של חובבי DS9 בפורום רע ומר, והם מיעוט נרדף. אבל אני רואה שאנחנו מתרבים, ועוד רגע קט כבר נהיה לתופעה חברתית שאי-אפשר להתעלם ממנה. בעזרתך ויצוריאלים נוספים,אני מקווה. אגב לפי דעתי DS9 נחשבת לסידרה פחות טובה אצל הרבה אנשים, פשוט כי מה שהם קוראים/שומעים(ביקורות,ניתוחים וכו´) מגיע מאמריקה ואני לא חושבת שהם וDS9 בנויים אחד לשני ממש...נכון שזו לא סידרה "ענקית" (לצערי, והכל באשמת האולפנים!) אבל זו בהחלט יחסית(יחסית) סידרה הרבה יותר אירופאית באיכויות ובתכנים שלה, מאשר אמריקאית. אז מה לעשות שלאמריקאים יותר מתאימות סדרות הירואיות כמו אנטרפראייז? שיבושם להם. העיקר שהם הפיקו לנו את דיפ ספייס, וכאן אנחנו יכולים להנות ממנה. חבל להתחשב במה שהם אומרים.(זאת דעתי לפחות,ותיסלחו לי אם אמרתי משהו מטומטם לחלוטין/פגעתי במישהו) כמובן שזה לא הכל,ויש גם טעם אישי(בייחוד אחרי שרואים עשרות סדרות אמריקאיות). בנוסף, צדקת כשאמרת שבDS9 יש הרבה פחות קטעים של "גילוי גזעים חדשים" גם אני הייתי מאושרת מכך.אבל מה לעשות , שזה הופך את הסידרה להרבה פחות מדעית( במקום זה קיבלנו סידרה מעניינת על נושאים "לא חשובים" מילחמה,פוליטיקה, שטויות כאלה). כרגע,לצערי הרב עובדיה, לצערי הקטע של מדעיות שולת111 בעולם. אצל רוב חובבי סטאר טרק הוא תמיד שלט. DS9 לא נותנת את זה. ושוב התנצלות.

למעלה