ברוך שלא עשני אשה.

moises7398h2

New member
ברוך שלא עשני אשה.

כך מתרץ ארדואן את אי קבלת השוויון לנשים, אפשר לחלוק על האמירה הזאת. ובאמת, למה הוא הזכיר את היהדות, הרי היהדות ישראל וכל מה שקשור בזה,, חל איסור לא להדגיש את זה, מה עוד שמבחינת ארדואן הדבר הזה הוא חיובי אבל לקהל היעד הוא דבר שלילי. מה שיכול להיות אולי, ארדואן לא מעוניין שיראו בישראל יעד שלילי, כי בסתר ליבו הוא מעוניין שתהיה איזושהי מערכת יחסים בין טורקיה לישראל. זו הסיבה שבגללה אדואן יכול לצטט את המקורות של היהדות.[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4625104,00.html[/URL]

טליה ג

New member
זו כתבה מלפני כמעט שנה

אבל דעותיו של ארדואן כלפי ישראל ו/או היהדות לא השתנו מאז, לא לטובה ולא לרעה, וגם כל הדיבורים על נכונות לפיוס עם ישראל בעקבות המשבר עם רוסיה לא מתקדמים לשום מקום, כי ארדואן עדיין מציב את הסרת הסגר מעזה כתנאי הכרחי.

אני לא חושבת שהוא מביא את היהדות כדוגמה חיובית, אלא להיפך. הוא מצא סיבה נוספת לגרום לדעת קהל שלילית לגבי היהדות, גם לגבי אספקט שרוב הטורקים מן הסתם לא היו מודעים אליו. היהדות האורתודוכסית אכן שוביניסטית ומפלה את הנשים, אבל זה לא בא לידי ביטוי בחקיקה האזרחית במדינת ישראל, ובמגזר החילוני רק נשים שרוצות להתגרש חשות את היחס המפְלֶה על בשרן. ארדואן לעומת זאת מדבר בראש חוצות על האופן שבו הוא תופס את תפקידה של האשה, וכשזה בא מפיו של נשיא המדינה, זה מקומם ומדאיג במיוחד.

moises7398h2

New member
ניראה לי שידיעות מיחזר את הכתבה

אני בכל אופן פעם ראשונה ניתקלתי בה. לדברי ארדואן עצמם. ניראה לי שבאיזה שהוא מקום ארדואן כן מעוניין ביחסים עם ישראל, יחד עם זאת, הוא גם מעוניין לרקוד על הרבה יותר משתי חתונות, ופה כל המשא ומתן נתקע, וימשיך להתקע גם בעתיד. ארדואן מעוניין לשפר את הכלכלכה של טורקיה, לאחר שבשנתים האחרונות ישנה האטה רצינית, נוסף לזה המשבר עם רוסיה לא הוסיף לו נקודות, זו היא הסיבה שבגללה הוא רצה לחמם את היחסים עם ישראל, לפי ההתנהלות שלו, לא תהיה פריצת דרך ביחסים .

למעלה