ברוכות הנמצאות

ברוכות הנמצאות ../images/Emo140.gif

אתחיל מלהציג את עצמי - שמי מעין ואני אמא של אלה בת 3.5 ונמצאת היום בהריוני הרביעי לאחר שתי הפלות. אלה נולדה בניתוח חירום טראומתי מאד, לאחר לידה מדהימה שהגיעה עד פתיחה של 8, ועברה לחדר הניתוח עקב צניחת דופק, מים מקוניאליים ורופאה אחת היסטרית להחריד. אמנם הלידה שלי עדיין לא קרובה (צפויה סביב סוף אפריל - תחילת מאי), אבל החלטתי להתחיל סופסופ להתמודד עם העובדה שאני אכן בהריון ושכנראה (
) הפעם זה יגמר בלידה ולא בגרידה. בכל אופן, אני רוצה להתייעץ לגבי לנל"ק, עיסויים, אפי-נו או כל דבר אחר שיכול לעזור לי להגשים את החלום שלי, ללדת הפעם מ"המקום הנכון". לגבי לידת בית - זה מצטייר לי כדבר מדהים ומיוחד מאד, אך אני לא בטוחה שהוא מתאים לי כרגע (מוכנה להמשיך ולהלבט בנושא). ההריון שלי הוא הריון בסיכון, אני אחרי קיסרי ושתי גרידות וכן גרה מאד רחוק מבתי חולים (הכי קרוב האופציונלי מבחינתי נמצא במרחק שעה ורבע נסיעה). אני מציצה פה מדי פעם ולומדת מכן המון. אשמח לשמוע הערות והארות וכן התנסויות לנל"ק אם יש פה כאלו
. אני מתנצלת מראש (ואשמח לשמוע אם זה כך) אם ההודעה שלי לא מתאימה לפה (לא ידעתי איפה עוד לשאול את השאלות). תודה תודה, יום מקסים לכולכן
מעין

אשכר ש

New member
מתאימה בהחלט

בעיקר כיוון שאת גם מציינת שאת עוד מתלבטת בנוגע ללידת בית
אני אכתוב לך קצת בהמשך, חייבת לעוףףףףףףף

swann

New member
הו וואו ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

איזה כיף לראותותך פה. בין אם לידה בית רלוונטית או לא, את יכולה למצוא פה המון המון טיפים למה שאת מחפשת. <וגם אותי
>. יש כמה סיפורי לידה במאמרים שהם לנל"ק בית, וגם לנל"ק בית חולים והמלצות על ספרים והתכוננות ללידה.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

יש המון מה ללמוד על לידה פעילה, גם אם בסוף תחליטי שלא ללדת בבית

טלימה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בעיני זה דווקא כן קרוב, את כבר כמעט בטרימסטר השלישי!! בעיני זה המקום הנכון לכל מי שחושבת ומתלבטת... על לנל"ק אפשר לשמוע מכרמית. אני לא יודעת אם את קוראת באתר של "באופן טבעי" אבל הנה כמה קישורים על לנל"ק: לידה_נרתיקית_לאחר_קיסרי עצות_להימנעות_מקיסרי_נוסף לא יודעת איפה את גרה בארץ, אבל בטח נוכל גם לתת לך שמות של נשים שאפשר להתייעץ איתן ושיכולות לתמוך במה שאת רוצה ללוות לחדר-לידה (המיילדת שלנו, למשל, משמשת גם כדולה לנשים שרוצות ללדת בבי"ח, אך עם ליווי מקצועי ומעצים).

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה

אם תכתבי מאיזה אזור את בארץ אולי תהיה פה מישהי עם רעיונות. מאחלת בינתיים המשך הריון רגוע ושתישארי איתנו לדון בנושאים שברומו של עולם
נ.ב. המושג "רופאה היסטרית" מוכר לי מנסיוני האישי

תודה רבה - וקצת תשובות ../images/Emo13.gif

איזה קבלת פנים חמימה, וכמה נחמד לפגוש פה כל כך הרבה פרצופים מוכרים ואהובים
. 1. נתחיל ממקום מגורי - הצפון הרחוק (דרום לבנון כמו שאני אוהבת לקרוא לו
). 2. בית חולים - את הלידה הראשונה עברתי בכרמל בחיפה (אז גרתי שם) ואת קורס ההכנה ללידה עברתי אצל הדי הרפז. הפעם אני בנטייה ללדת בבי"ח העמק בעפולה בגלל כל מיני סיבות שונות ורפואיות. כאמור, בית החולים נמצא במרחק שעה ורבע - שעה וחצי ממקום מגורי. 3. הלידה - כאמור, הלידה הקודמת התחילה כלידה מעצימה ומדהימה. כל מה שרציתי שתהיה, כולל מיילדת מדהימה, בעל תומך ועוזר, חדר לידה חשוך, מקלחת וכו'. בשלב די מתקדם של הלידה היתה צניחת דופק שלוותה באירועים הבאים: * פקיעת מים ללא הסכמתי (כדי לחבר מוניטור לראש הילדה). * התמלאות החדר ברופאים וצעקות (עלי! = "קחי את הרגליים אלייך", "צריך לגלח", "לשים קטטר" וכו' וכו'
). * הורדה לחדר ניתוח - קשורה בידיים ומתחננת בבכי שכואב לי כל כך (ועד אותו רגע התמודדתי כל כך בגבורה עם הכאבים). * הרדמה מלאה תוך צעקות של המרדים עלי שאני אפסיק לבכות ואנשום עמוק
. * ילדה בריאה שהוצאה מהבטן באפגר 9-10, ללא סיבה ידועה להורדת הדופק. * אנטיביוטיקה לוריד 5 פעמים ביום לאחר הניתוח - "מניעתי" עקב דחיפות הניתוח. 4. אחרי הלידה - חשוב לי לציין בכמה מילים גם את זה. אני מאמינה באמונה שלמה (והדי עזרה לי עם ההכרה הזאת), שהגוף שלי עבר לידה. ההתאוששות שלי מהניתוח היתה מהירה מאד מאד. אלה ינקה מלא כולל קימות תכופות לתינוקייה בבית החולים (לא היה שם ביות, וגם אז הייתי טפשה מדי כדי לבקש). היום, אחרי 3.5 שנים אני מסוגלת להסתכל על החוויה בצורה מפוכחת ולהגיד שזה לא היה סוף העולם (בטח בהשוואה לתוצאה המדהימה שיוצאת משם
). 5. ומה עכשיו - כמו שאמרתי אני מאד מתלבטת מה ואיך. את המאמרים של כרמית אני מכירה (וגם אותה
), אבל חייבת לציין שעד היום די התכחשתי להריון הזה (חוץ מכל הבדיקות האפשריות שעשיתי ויצאו תקינות
), ולכן לא התחלתי התכוננות משום סוג. לגבי לידת בית - כמו שאמרתי אני לא פוסלת את זה, אבל באיזשהו מקום יש לי הרגשה שהיא עלולה לעצור אותי, בגלל החשש שלי, וכן, עדיין האמונה הזאת במערכת הבריאות
. בכל אופן, אני עדיין בעניין של להתלבט בעניין
. אחזור לקרוא את כל המאמרים המדוברים ושוב תודה
. מעין נ.ב. - איך קונים את האפי-נו? מישהי יודעת? תודה!

שלום אמא של אלה... ../images/Emo140.gif כמה דברים

חשבתי במהלך הקריאה... קודם כל אפי נו קונים באיזור הצפון דרך ענבל לוטם אם לא תמצאי את הטלפון שלה תגידי אני אמצא לך. לגבי הלידה - מהחתימה שלי אפשר להירמז שאני מכירה את כל בתי החולים בארץ מצויין, ואשמח לעזור לך למצוא את מבוקשך רק אני צריכה קודם להבין מהו בדיוק (מבוקשך...)
אם הבנתי נכון, את חפצה בלידה נרתיקית אחרי סקציה בקודמת, טבעית עד כמה שניתן, עם תמיכה לרצונותייך - הבנתי נכון ? יש עוד דברים שלא הזכרת אולי קודם שחשובים לך ? אשמח לשמוע כל דבר שאת רוצה ולעזור לך למצוא, כאמור. בהתייחס למה שהבנתי עד כה, "העמק" לא נראה לי מתאים. חדרי הלידה שם פיצים בלי הפרדה מספיק משמעותית ביניהם (מופרדים במעין מחיצות כאלו, בנויות אבך לא ממש קירות, מקווה שמסבירה טוב...), בלי מקלחות ועם רולטת מיילדות רצינית... אם את מבינה את כוונתי. יש שם בצוות גם מיילדות מדהימות אבל. הם יחסית שמרנים והתערבותיים מבחינת הגישה העקרונית שלהם, נכון שאפשר ליפול על מיילדת שתלך איתך אבל כאמור הרולטה שם "ריסקית" במיוחד לטעמי. מה עם פוריה ? ואם עדיין לידת בית על הפרק - מה עם דר' שיפטן ? מתאים באיזור ובגישה, אפשר לבדוק יחד איתו את שאר הדברים, לא ? מקווה שעזרתי במשו, אני כאן אם תרצי. זהר.

debby12

New member
מנהל
לא ממש מכירה את חוויותיך מ"העמק"

אשמח לשמוע קצת סיפורים בתור חובבת סיפורי לידה.

גם למבי

New member
הי! המון בהצלחה! ../images/Emo141.gif

אני לנל"קית ומקווה ללדת בבית. חומר על לנל"ק השגתי מספרי לידה טבעית, מהפורום הזה - כרמית מ היא המ-ו-מ-ח-י-ת שלי ומאתרי אינטרנט. השתכנעתי שבמקרה לי (לידה בסיכון גבוה) - האופציה הבטוחה ביותר היא לידה ללא התערבות, כלומר, בבית.. אם יש לך שאלות ספצפיות - אשמח לענות!

tonti

New member
שלום יקירתי../images/Emo24.gif

לעונג הוא לי לראותך פה
. מצטרפת לזהר בשאלה למה עפולה? ולא פוריה? ומה אם לשקול את ד"ר שפטן? לאו דווקא בבית, אולי בפוריה. הוא מופלא. (וגם בהזדמנות אני שואלת אם מתאים לך קורס הכנה רוחנית ללידה?)

שוב תודה |4u|

אז ככה - א. אני אכן רוצה "חוויה מתקנת" ועדיין לא ממש בטוחה איך להשיג את זה. ב. פוריה נפסל בגלל נושא הביות. כרגע, אחרי חווית הלידה וההנקה הגעתי למסקנה שהביות אחרי הלידה הרבה יותר חשוב לי מהלידה. אם הלידה תהיה תקינה אני מתכננת לעזוב את בית החולים בהקדם, אבל אני חייבת לקחת בחשבון שוב ניתוח ואז 4 ימים בבית חולים הם קריטיים מאד בשבילי. לא מוכנה לשמוע על לשים את התינוק בתינוקייה! בדיוק ביום שישי שמעתי שמועה שהתחילו לאשר ביות בפוריה, ואם אכן זה כך, פוריה תהפוך לאופציה המועדפת עלי. ג. יש לכן פרטים איך ליצור קשר עם ד"ר שיפטן? שווה לי להפגש איתו בכל מקרה. ד. תודה על כל התשובות וקבלת הפנים החמה
. שבוע טוב
מעין

הביות ב"העמק" מאוד מאוד חלקי

לא בלילה, ומחזירים תינוקות לבדיקות
שלא לומר, שלולא התערבותה של אחות רחמניה, נאלצתי להתגלגל בכסא הגלגלים שלי לתינוקיה בלילות כדי להיניק, ואפחד לא העלה בדעתו שליולדת נכה אפשר אולי להציע להביא את התינוק אליה
(זה נכון למרץ 2004)

tonti

New member
ד"ר שיפטן-050-5581688

ולדעתי, עד שתלדי הביות בפוריה כבר יהיה עובדה קיימת. כלומר, כבר יש ביות מלא אבל בתחילת דרכו. זהר-תקניני אם אני טועה.

למעלה