ברוכים הבאים חברים חדשים

שלום לכולם

רציתי לישאול איפה אני יכולה לימצוא פירושים למיליה פאגניזם וויקה שאמניזם ועוד כל מיניי מושגים בסיסיים ,על התפתחות הדתות הללו , מה מקורן , ואם למישהו יש מושג זה יכול להיות מדהים ....מי היה המכשף הראשון? מאיפה היתפחתה תורת הכישוף? והאם אני יכולה בבכקשה לקחת מאמרים מהפורום ? ( אולי שאלה מטופשת אבל בכל אופן מי שכתבו את המאמרים השקיעו מאמץ אז מן הראוי לבקש רשות ) תודה מראש.

my mika

New member
אני מברכת את עצמי

שלום עליכם חברי הפורום, אני חדשה כאן נעים מאוד להכיר, חן למנהלי הפורום שלחתי אי מייל על החלום (לארי-אל) מצפה לתשובה, כאןבפורום...(בסוף הצלחתי להירשם) חן

Sword God

New member
שאלה

איך נהייתם...אה..פאגאנים? כלומר פשוט יום אחד החלטתם שאתם כאלה וזהו? אין איזה טקס או משהו? פאגאנים וכל זה...זה וויקה? מה זה בכלל וויקה? תודה

פיגונת

New member
שלום לכולם =) לילה נעים

רציתי לדעת איפה מתקיימים קורסים בוויקה? והאם אפשר לעבור הכשרה כדי להיות וויקני? וגם- האם יש הגבלת גילאים? תודה לכולם וחלומות פז

TheBlueOne

New member
ברוכה הבאה.

על כל השאלות הנ"ל תוכלי למצוא תשובה בטאג ליין, "מבוא לשמאניזם ופאגניזם". (אולי חוץ מההיסטוריה עליה דיברת- מאיפה ומי... על זה יש מאמר בדרך...). לגביי השימוש במארים- לאיזה צורך? המאמרים הם פרי עבודתם של תושבי הפורום ולכן יש לבקש אישור מיוצרי המאמר (במידה והם עדיין בסביבה) או ממנהלי הפורום, על מנת להעתיק-להפיץ או לעשות במאמר שימוש חיצוני כלשהו. את מוזמנת להישאר ולהינות - כרגע הפורום עוברת תקופת בגרות לא קלה
שאלות, מענות, הארות ובקשות יתקבלו בברכה...
ילדת השוקו ונער הפרחים מתבקשים לכאן

TheBlueOne

New member
שלום../images/Emo70.gif

זאת לא שאלה קלה. להיות פאגן זה תהליך ארוך.. תהליך של למידה, התכנסות עצמית והרבה פעמים תהליך של שינוי. לכל אחד כאן סיפור אישי על איך הוא הגיע לכך... טקס יש למסורות שונות. משמעות הטקס היא הכנסה בסוד וזאת לאחר שכבר החניך למד ועבר תהליך ארוך מאוד. וויקה היא אחת מהדתות הנמצאות תחת "מטריית" הפאגאניזם.עוד בהרחבה על כך תוכל למצוא במאמרי הפורום ובמאמר מבוא לשמאניזם ופאגאניזם.
.

לצערי

קורסים/קוונים ממשיים לא קיימים בארץ.. לא שאני יודעת עליהם.הכשרה בוויקה לא עוברים. עוברים "חניכה", וזה כבר תלוי במסורת אליה משתייכים.קיימים לא מעט מאמרים, ולא מעט ספרים ללימוד עצמישאת יכולה להתחיל בהם אם את רוצה, עד שיום אחד אולי תמצאי קבוצה להצטרף אליה... או שתחליטי שיותר טוב לך לבד. מאמרים בקטגוריית וויקה, מתוך מאמרי הפורום. תקראי קצת.. אם תרצי עוד את מוזמנת לבקש כאן (או לשלוח לי מסר פרטי) נשלח אותך לעוד אתרים עם מידע, ונמליץ לך על ספרים. בהצלחה היי ברוכה

Justin Angel

New member
הקורס של רינה קסם

רינה קסם מעבירה קורס חניכה לוויקה שלוש פעמים בשנה, אשר מומלץ מאוד. אני לא יודע בקשר למדיניות שלה בנושא קטינים, אך אני מניח שהנושא מטופל בצורה אחראית ובוגרת. מצ"ב קישור לפרסום על הקורס בWitchvox.

ToryMaster

New member
נדמה לי

שנולדתי ככה, לא? כלומר, איך גיליתי את זה? זה משהו שידעתי במעורפל תמיד, ולא היו לי המילים להגדיר אותו עד שהגעתי לפורום.

למעלה