ברוכים הבאים, חברים חדשים!

OZ MASTER

New member
שלום אני חדש!

ומצאתי כתבה מעניינת: בג"ץ פיטום האווזים: "מלחמת הסרטים" בעיצומה בג"ץ אמור להכריע בקרוב בעתירה נגד פיטום אווזים; סרט שהציגה המדינה הראה פיטום "עדין" של האווזים; קלטת שצולמה באותו המקום מציגה תמונה שונה וקשה; שני הסרטים מצורפים לכתבה בימים הקרובים צפוי בג"ץ להכריע בעתירת ארגון "נוח" ארגון הגג של האגודות למען בעלי החיים, כנגד תעשיית פיטום האווזים בארץ. העותרים טוענים, כי פיטום האווזים הינו בגדר התעללות, המהווה סתירה גמורה לחוק צער בעלי חיים, ומתוקף זה מתבקש בג"ץ להוציאה אל מחוץ לחוק. החלטה דומה, אגב, נתקבלה כבר ב-13 מדינות באירופה, בכללן כאלה שהיתה בהן תעשיית פיטום מפותחת כמו בישראל. לעתירה צורפו צילומי סתר שנערכו במספר מפטמות אווזים בארץ, הממחישים לדעת העותרים את אופן הפיטום. האווזים שנראו בהם היו פצועים, מותשים וגוססים כתוצאה מתהליך הפיטום, ונמלטים באימה מפני המפטמים. בדיון האחרון שנערך בבג"ץ בנושא, לפני כחודש ימים, הוקרן מטעם המדינה סרטון נגדי, שצולם במפטמה גדולה במרכז הארץ. בסרט זה נראים האווזים מפוטמים בעדינות כשאינם מראים רתיעה מהמפטם. בתום הפיטום ליקקו האווזים מרצונם את שאריות התערובת ממתקן הפיטום. בקריינות שהוצמדה הוסבר, כי "האווזים אינם מראים סימני הירתעות מהמאביסים, כיוון שאלה אינם מסמלים עבורם מקור לסבל". האווזים נמלטים לשולי הכלובים לשני הסרטים שהוצגו יוחס משקל משמעותי בעתירה, שהוכתרה בכלי התקשורת כ"מלחמת הסרטים". שופטי בג"ץ הודיעו בדיון כי הכרעתם תינתן מאוחר יותר. לפני כשבוע התקבלו בבג"ץ ראיות חדשות: העותרים שיגרו צילומי סתר שנלקחו לפני כשבועיים על ידי אנשי עמותת "אנונימוס" לזכויות בעלי חיים, באותה מפטמה בה צולם סרטון הפיטום "העדין" שהוצג על ידי המדינה. הסרט החדש מציג תמונה אחרת: האווזים מגלים בהלה קשה מהמפטמים, ונמלטים לפינות הכלובים. בשולי המפטמה נראו אווזים גוססים כתוצאה מתהליך הפיטום. באמצעות הסרט החדש מנסים העותרים לשכנע את שופטי בג"ץ, כי הסרט שהגישה המדינה אינו אלא סרט תדמית, מצג שווא, הרחוק מלייצג נאמנה את הפיטום בשטח. לסרט החדש ששוגר לבג"ץ מצורפת חוות דעתו של הווטרינר, ד"ר אנדרי מנשה, הידוע כאחד הפעילים הדומיננטיים למען רווחת בעלי החיים בארץ. מנשה טוען כי האווזים שמשרד החקלאות הראה לשופטים נמצאים בראשית תקופת הפיטום, ולכן אינם מראים עדיין סימני פחד. הפיטום עצמו נערך, לדעת מנשה, באופן איטי ועדין במכוון. מדובר משרד המשפטים נמסר בתגובה לדברים, כי "העותרים לא המציאו לפרקליטות את הקלטת או כל חומר הקשור לקלטת שהוגש לבית המשפט. לכן, בנסיבות אלו לא נוכל בשלב זה להגיב בנושא". מה אתם חושבים על זה?

yoavyoav

New member
שלום!

שלום, קוראים לי יואב, אני בן 19 מירושלים ומשרת עכשיו כחייל בחיל מודיעין. אני כמו כולכם מאוד אוהב בעלי חיים, אני מגדל כלב, נמנע מלעלות שוב עם המכונית על חיות דרוסות ואפילו תורם 30 ש"ח כל חודש ממשכרותי הדשנה מצה"ל (370 ש"ח ב - ל - ב - ד - !!!) לאגודת אנונימוס. מדי פעם בין שמירה לשמירה עולה אצלי שאלה דיי פילוסופית. מה באמת אנחנו כבני אדם יכולים לעשות מול פיתום האווזים וההתעללות הכללית בחיות? הרי גם הפגנות, וגם תרומה של 30 שקל, לא יעשו בסופו של דבר כלום חוץ מלתת לנו לישון בשקט. להזדעזע? אנחנו מזדעזים. חלקנו גם עושים משהו בקשר לזה. אבל אנחנו חיים כיום בעולם שמבוסס על כסף, ומה שלא נעשה, זה יהיה כלום לעומת המיליונים שמסתובבים בין אותם תאגידים שלא רואים בחיות נפש חיה. כולנו מזועזים, הולכים להפגנות, כותבים מאמרים והכל, אבל יש תוצאות? מה אנחנו כבני אדם יכולים לעשות למען בעלי החיים? ואני לא מדבר על דברים קטנים. אני מדבר על דברים משמעותיים. דבר נוסף, יוצא לי פעמים רבות לנסוע בקו באר שבע-ניצנה. לצד הדרך ישנה חוות גידול פטם. היא סגורה ומסוגרת ונראית כמו גוף זר שהגיע לאמצע המדבר. מישהו יודע מה זה? זה יוצא ליד רמת חובב אם אני זוכר טוב.

lin23

New member
דבר ראשון-כל הכבוד על התרומה הרבה

שלך לנושא (תרומה כספית,גידול כלב וכיבוד מותם של בע"ח הדרוסים)!!! חוץ מזה לשאלתך- גם אני לפעמים מרגישה מתוסכלת בדיוק כמוך ("מה כל מה שאני עושה תורם לעזזל"?!), אני צמחונית, מגדלת מס´ בע"ח בביתי, עוזרת לבע"ח תועים בכל הזדמנות שאני יכולה: במציאת בית, טיפול אינטנסיבי בחיות פצועות וכו´. התחושה היא שזה לא מספיק, שאין מספיק אנשים "כמונו" שאיכפת להם,אבל זה לא פתרון, כי אם נחשוב כך נתייאש במהרה מהמצב. אז אני חושבת שכן צריך להתעקש ולהיות מוסריים, לעזור לבע"ח במצוקה כמה שרק אפשר ולעורר מודעות בקרב הסביבה. אסור להיות פאסיביים ולהיכנע לתכתיבי החברה/התאגידים הגדולים. כי אם נחשוב כך בסוף נשנה משהו (עוד 30 שנה?!),אנחנו מכינים את הקרקע לדורות הבאים (ד"א הייתה כתבה בידיעות אחרונות השבוע על צמחונות ועל כך שבארה"ב זה נהיה מאוד פופולרי להיות צמחוני, ז"א יש מודעות בקרב הצעירים של היום לסבלם של בע"ח. אז אותם צעירים הם שיכתיבו את הלך הרוח ההומני בעוד 20-30 שנה). זהו לבינתיים. THE POWER OF ONE

lilithmm

New member
תרומה למאבק

שלום יואב, וכל הכבוד על התרומה, הרשמת אותי! בקשר לשאלה שלך: אני באמת מאמינה שכל אחד מאיתנו שמפסיק לצרוך מוצרים מן החי תורם להקטנת התעשייה של מוצרים מן החי (למרות שידוע לי שכשאין ביקוש הבקר/חלב/ביצים מושמד בכל זאת ??). אנחנו תורמים לפיתוח תעשיה של תחליפי בשר, כגון טופו. באמת יש צריכה אדירה של מוצרי טופו ככל שהטעם דומה לבשר - למשל הנקנקיות טופו אפשר לשכנע ביתר קלות לעבור לטופו. מאוד כדאי בכל הזדמנות מתאימה לדבר ולהזכיר לאנשים למה אנחנו לא אוכלים בשר (שוב עשיתי את זה היום, בחתונה... באמצע האוכל... באמצע הביס של העוף שנתקע לדודה שלי בגרון, בזכותי), ולהזכיר את הסבל שבע"ח עוברים לפני שהם מגיעים לצלחת שלנו ולשאול אם ה"אוכל" באמת שווה את הסבל הנוראי שהם עוברים, ולהשתמש הרבה במילה מצפון ולהגיד שמזריקים אנטיביוטיקה ולכן הבשר לא בריא (זה עוזר לשכנע!). אני גם לפעמים מוסיפה שהבשר הקפוא שמיובא מארגנטינה יכול להיות שבכלל הגיע מאנגליה (MCD) וזה בכלל מסוכן. לפי דעתי הדרך הכי טובה לשכנע היא לשלב תאור ממשחטה ולהגיד שבשר לא בריא לאכילה ויש לו תחליפים. סבלנות...סבלנות...סבלנות... וודאי שככל שנאכל פחות ונשכנע עוד אנשים לא לאכול כבד אווז התעשייה פשוט תמות. להראות תמונות של כבד בריא מול כבד של אווז שעבר פיטום. זה נראה מאוד חולני ודוחה! מאוד עוזר לשכנע. כל אחד שלא אוכל בשר ומשכנע עוד מישהו תורם הרבה! בקיצור, הרסתי להם את התיאבון..

yoavyoav

New member
קודם כל תודה על המחמאה!

רציתי להגיד שלפעמים, מה שלא נעשה, ייראה כמו לנסות לרוקן בריכה, שמים זורמים אליה כל הזמן. אני מצטער, לא יכולתי לחשוב על דוגמא פחות מוזרה, אבל הכוונה שלי, היא שמה שלא נעשה פשוט לא יזיז ולא יעזור... לפני כחצי שנה העברתי הרצאה בצבא שנושאה "בע"ח בתעשיית המזון". הראיתי להם את כל הדברים המזעזעים ביותר, כולם נחרדו ונשבעו שהם לא יאכלו יותר כבד אווז. אבל הדברים האלה כמו שאתם יודעים הם לטווח מאוד קצר. שמע, אני גם בטוח שדודה שלך פעם הבאה שהיא תראה פולקע והיא תהיה רעבה, היא תאכל אותו כמו גדולה... דברים מזעזעים כאלה שמחרידים אנשים הם לטווח המאוד קרוב. כמו דיאטה שאתה מתחיל, אחרי שראית איזה כפלים צברת, ויום למחרת כשאתה רוצה איזה שוקולד, אתה אוכל אותו. אולי כדאי לחשוב על דרך פעולה אחרת. לא להתאמץ יותר, אלא להתאמץ מול המקומות הנכונים. נגיד, לפנות למוסדות, פנימיות ומקומות כאלה, שלא יתנו לחניכים בשר שעבר תהליכים מסוימים, או להעביר דרך האינטרנט איזה אימייל שרשרת שבו יהיה כתוב את כל החברות שמנסות את מוצריהם על בע"ח, אני חושב שפרוקטר אנד גמבלס וקולגייט הם כאלה. אתם לא חושבים שזה יותר מועיל מסתם להיות צמחוני ולישון ככה טוב יותר בלילה?

lilithmm

New member
גם לי יש את ההרגשה הזו

במיוחד כשמשחקים בכדורגל עם חתיכת בשר וביצים בתוכניות בידור... אם כל אחד יצליח לשכנע אחד אחר בלבד להפסיק לאכול בשר (ואח"כ מוצרים מן החי), נתקדם יפה! וגם כשיש לך את ההרגשה שלא יצא כלום מההרצאה שלך בצבא - אם אנשים הפחיתו את כמות הבשר שאכלו בתקופה שאחרי ההרצאה, גם זה משהו. צריך להציג את התחליפים לבשר, שיש להם טעם של בשר. בקשר פנייה למוסדות...יהיה קשה ביותר. במיוחד אם המחליט או הטבח אוהבים בשר, חבל על הזמן כי תחליפי טופו הרבה יותר יקרים מבשר. בקשר לחברות קוסמטיקה, בינתיים העלון לא מספיק רחב. לפעמים אני הולכת לסופר, ולפי העלון אני לא יכולה לקנות כלום. בכ"א צריך עלון מפורט מאוד שלא יגביל כ"כ ואז הרבה אנשים ישתפו פעולה. בכל אופן, כל אחד צריך לדעת לעצמו מה הוא מוכן לעשות, ואם כל אחד יעשה קצת, המצב ישתנה מהר. צריך לשכנע כמה שיותר אנשים.

morality

New member
הבריכה מתרוקנת והזרם נחלש ../images/Emo19.gif

"אי אפשר ללמד אדם דבר, ניתן רק לעזור לו לגלות זאת מתוך עצמו" אמר גלילאו גלילאי וצדק. בכולנו יש חמלה, אך רק האדם בעצמו יכול להגיע ולפעול מתוך חמלתו. אנחנו רק השליח. אנחנו דואגים לעורר את המודעות לסבלם של בעלי-החיים הן בתעשיית המזון ומוצרי הצריכה, הן בתעשיית הבידור והן במחקר הרפואי ודומיו. כמי שחיה כבר המון שנים (יותר מכפול ממך, יואב), וכמי שהחלה לפעול להגברת המודעות בערך כשהייתי בגילך, אני יכולה להעיד בוודאות שחל שינוי עצום בשנים האחרונות בתחום זכויות בעלי-החיים בארץ. תנו לחיות לחיות, אנונימוס, האגודה נגד ניסויים בבע"ח, נח ועוד עמותות רבות על כל חבריהן, אחראיות באופן ישיר, לשינוי הזה. כן, וגם אתה, וגם כל אנשי הפורום הזה - כל אחד וכל אחת. גם פעולותינו וגם עצם העובדה שאנחנו חיים את חיינו בחמלה ובהתחשבות בזכויות בעה"ח, משמשות השראה לסביבתנו ומספר האנשים שבוחרים לחיות כמונו הולך וגדל מיום ליום. בוא נעשה סקירה קצרה על מה שקורה כיום: היום מונחות על שולחן הכנסת שבע(!) הצעות חוק שעניינן שיפור היחס לבעלי-החיים, הלובי למען בע"ח בכנסת גדל ומספר רב של חברי-כנסת מצטרפים אליו; בג"ץ דן כרגע בשתי עתירות למען בע"ח; התקשורת מספקת מקום נרחב לסיקור מצב בעה"ח ולסיקור פעולותינו, כמו גם לחשיפת הפשעים שמתבצעים בתחום; מצטמצמים משמעותית הניסויים בבע"ח באוניברסיטאות (אחרי שפסקו לחלוטין בבתי"ס); כל החוקרים ועובדי המעבדות שעוסקים בניסויים בבע"ח נזהרים היום פי שבע; חלופות רבות לניסויים בבע"ח מפותחות ונכנסות לשימוש; חלופות רבות לטעם הבשר ומוצרים מן החי מציפות את השוק; מתהווים שיפורים בתנאי גידול בע"ח בחקלאות; שוק צרכני הולך ומתעצם מעדיף לרכוש מוצרי קוסמטיקה ללא התעללות (ובטח קורים עוד הרבה דברים טובים שמתרחשים בזכותנו). אנחנו ללא ספק נמצאים בתנופה גדולה, ואם בבריכה עסקינן (מתאים לנו מאוד כעת), אני בפירוש רואה כיצד היא מתרוקנת מחד והזרם נחלש מאידך. ובאופן אישי ומעשי, יואב, אתה מוזמן להצטרף לפעילות של אנונימוס בירושלים (פנה לאמנון: 943292 - 054).

yoavyoav

New member
בעיקרון, אני חבר באנונימוס

אבל אני מגיע הביתה בערך פעם בשלושה שבועות (יציאות של 15/6) כך שאין לי זן כל כך לעשות דברים בשטח... זה הבעייה!

enbalush

New member
פרסום עובד!

הבעיה שגם לחברות האלה יש את הפרסום שלהם, אבל אסור לוותר. דבר נוסף- יש הבדל בין אכילה למען דיאטה לבין אכילה למען אידיאולוגיה. ודבר אחרון- אני מאמינה שגם אם ההרצאה שלך לא הפכה אף 1 לצמחוני, היא עשתה הרבה, כי הדרך לשינוי היא קודם כל דרך מודעות (MOO.

feline9

New member
בחווה מגדלים לפי דעתי תרנגולות

ל"שניצל". אבל אולי שי יוכל לענות לך על זה יותר. כל פעם שאני עוברת שם בא לי למות.

האפי לי

New member
אל תחשוב ככה לעולם

כי כשהיאוש מתחיל הוא כבר לא ניגמר תחשוב שכל אחד עושה הרבה. משכורת צבאית היא קטנטונת ובכל זאת אתה תורם ויש אנשים שיש להם יותר זמן או אמצעים לתת ואז הם נותנים יותר ודברים כן זזים

tipid

New member
תןדה על הבאהת העצומה!

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! . מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

CowLover

New member
"מלחמת הסרטים"

קודם כל, היי עוז וברוך הבא לפורום....
דבר שני, בתור מישהי שהייתה בדיון בבג"צ וראיתי את שני הסרטים יש קצת מה להוסיף לעניין. הסרט של משרד החקלאות הוא סרט הדרכה בהתאם לתקנות החדשות, והוא מלווה בקריין שמציג מלל בעניין הפיטום. הוא סרט ערוך ולא סתם "עדין". אין שום הוכחה או עדות שמה שנאמר בסרט הוא אכן האמת! זאת בנוסף לצילומים שפעילי "אנונימוס" עשו באותן המפטמות שבהן נעשה הסרט מראה שהאווזים אכן סובלים מאוד, והסרט של משרד החקלאות נעשה ממש בתחילת הפיטום.... אני בטוחה שהשופטים יקחו את זה בחשבון...

OZ MASTER

New member
טוב ואת יכולה לקרוא לי גם נחצ´ה

SUPERYUVAL שיא הרוסי או יובלי עצבני :)

lilithmm

New member
עצומה - הרג כלבים וחתולים ביוון

מתוך השבועון של אנונימוס תזכורת - בבקשה לחתום: הרג חתולים וכלבים ביוון לקראת האולימפיאדה ארגונים לרווחת בעלי-חיים בעולם טוענים, שממשלת יוון מבקשת לחסל את החתולים והכלבים החופשיים ("משוטטים") שבתחומה, ובעיקר באזור אתונה, לקראת המשחקים האולימפיים בשנת 2004. ההרג נערך כבר כיום בקנה-מידה המוני, באמצעות פיתיונות מורעלים. כנסו למידע נוסף לקישור וחתמו על העצומה נגד ההרג http://www.petitiononline.com/OG2004/petition.html

למעלה