ברוכים הבאים לכל החדשים

inbale

New member
ברוכים הבאים לכל החדשים ../images/Emo140.gif

שמתי לב שהגיעו לפורום מספר גולשים חדשים ואני מתנצלת שאני לא עושה להם קבלת פנים חגיגית אישית לכל אחד בנפרד אבל אני שמחה על כל אחד שמצטרף/ת אלינו. שימו לב בבקשה לסקר למעלה - אני אודה לכל אחד שישתתף בו. שאלה מתוך סקרנות בלבד - בתחנות שלכם מי הם רופאי הנט"ן? האם אילו רופאי בית חולים שעושים תורניות בנט"ן או רופאים המועסקים על ידי מד"א? איזה הכשרה ייחודית למד"א הם עוברים אם בכלל? מה ההתרשמות שלכם מהרופאים בניידות טיול נימרץ? האם יש מקום לרופא בניידת או שהתפקיד הזה מיותר?
 

urizv

New member
רופאי נט"ן

לא חושב שאפשר להגדיר רופא נט"ן יש מכל הסוגים ולשאלה האם צריך רופא בנט"ן ובכן כל זמן שפרמדיק לא מוסמך לקבוע מוות אז צריך רופא. אם כי מנסיון בהרבה מקרים הרופא מחכה שהפרמדיק יתייאש ויבקש ממנו לקבוע מוות. ובנוסף לדעתי האישית כל רופא ובעיקר רופאי משפחה צריכים להצטרף לנט"ן מדי תקופה מפני שקראו לי מקרים שהגענו להחיייאה והיה רופא במקום. שחיכה שהנהג יגיד לו מה לעשות אפילו לא התחיל החייאה. ובסוף גם קבע מוות על פי החלטת הנהג או אם היגיע אט"ן למקום על פי החלטת הפרמדיק.
 

sbenzvi

New member
הצורך ברופאי נט"ן

יש רופאי נט"ן מכל סוג ומין. חלקם מהווים "רופאי חותמת" וחלקם בעלי דומיננטיות רבה (למשל ד"ר יבגני בנט"ן לוד). לדעתי, הפרמדיקים בסך הכל מעדיפים את "רופאי החותמת". באשר לשאלתך - חלק הם רופאים ממד"א וחלק מבית החולים ואינם בקיאים בנהלי מד"א. לאמיתו של דבר מד"א מתכנן להוציא את הרופאים מהניידות (ואכן קם במקביל מערך אט"נים...). בכל אופן, לדעתי אין צורך ברופאים בנט"ן - פרמדיק בסך הכל יכול בניידת לבצע את אותן הפעולות וכל הנושא של קביעת מוות ואישורים יכול להתבצע ברמה הטלפונית או מכשיר קשר, כפי שהקדימו לעשות במיני מקומות בעולם (למשל, ארה"ב). בארה"ב ישנם מקומות שכל הפעולות/אישורים וכדומה מתבצעים מול רופא שנמצא בביה"ח. ובכלל, לדעתי, לא יזיק לחזק את הקשר בין צוותי EMS באשר הם לביה"ח. נכון, לא יזיק לכל רופאי מדינת ישראל לתרגל מדי פעם את כל נושא ההחייאה. בסך הכל מדובר במיומנות וכשלא מבצעים אותה (או לחילופין, מתרגלים) היא לבסוף נשכחת. מנסיוני האישי נתקלתי במספר רופאים שעבדו בשח"ל ומד"א בעברם ואמרו שהם למדו המון מהפרמדיקים בתחום. הרי בסך הכל רוב הרופאים לא נתקלו בהחייאה מזה שנים.... אבל, יותר חשוב הוא שרופאים ידעו מהו פרמדיק (תתפלאו - נתקלתי בהרבה ששאלו: "מה זה?".
 

amitp

New member
סליחה?

"בסך הכל רוב הרופאים לא נתקלו בהחייאה מזה שנים...."? מהיכן הקביעה (המוטעת) הזו? להזכירך אין למד"א מונופול על החייאות והן מתרחשות גם בבתי חולים מדי פעם... (וגם בבתי אבות, מוקדי קופות חולים, מרפאות, בכל מקרה, הבנת את הרעיון). חוץ מזה, התרומה של רופא טוב היא הרבה מעבר ל"תרגול נושא ההחייאה", בתחומים רבים (כמו למשל נושא האבחון הקרדיאלי, פרוצדורות - בעיקר כאשר מדובר על פאראמדיק צעיר ועוד). ערב טוב, עמית.
 

berrale

New member
תגובה צפויה

לעמית השלום, היה צפוי שתגיב על כבודם האבוד של הרופאים, ואכן אני אישית חולק על הגישה המעריצה את כישוריו של הפראמדיק הממוצע, אבל, מה לעשות הסטטיסטיקה והנסיון מלמדים שרופאי הנט"ן, במרבית התחנות, חסרי נסיון ו/או מקצועיות של ממש (הגם לעניות דעתי הדלה בהחלט כחובש), אשר ע"פ רוב מובלים ולא מובילים והאומר דרשני... בדר"כ, מבלי לפגוע בכלליות, מדובר על רופאים עולים חדשים, שטכניקות רפואיות מתקדמות אינן בהכרח מוכרות להם, בלשון עדין, (זכורה לי החייאה לפני מס´ שנים לא רבות מספיק, בהם הזריק רופא שר"ל לחולה באסיסטולה אפינפרין ישירות ללב, כי כך היה נהוג בברה"מ, ועוד לא דיברתי על לייפק 10 וכו´ וכו´). קטונתי מלקבוע עד כמה זה חיוני שיהיה רופא בכל נט"ן (אני משוכנע שרופא טוב ומצוי בתחום יכול לסייע רבות גם לפראמדיקים המנוסים ביותר), אבל אישית אני סבור שחשוב מאוד, לא רק במובן של פראמדיקים צעירים, שיהיה רופא (נורמלי, קרי המצוי בענייני רפואת חירום ולא גניקולוג ששכח מזמן אמיאודרון מהו) לפחות ברמה אזורית/מס´ ניידות, ולו מטעמי פיקוח וסיוע ע"פ הצורך, אפילו טלפונית, ולדוגמא ראו מקרה פנאומוטורקס אצל חולי אסטמה באתר הפראמדיקים.
 

amitp

New member
מסכים

דרך אגב, המצב אינו זהה בכל האיזורים, יש איזורים טובים יותר (שבהם מחלקות ההרדמה מאמצות את מד"א) ויש איזורים ש... בכל מקרה אין ספק שיש עוד טעם רב בשיפור. (דרך אגב - "לעניות דעתי הדלה בהחלט כחובש" - עד כמה שזכור לי יש לך גם תחביב קטן, לא? :) ) עמית.
 

berrale

New member
כככ

מעודכן מה ?! הדרך עוד ארוכה (בעצם שכשחובשים על זה... לא כל כך, לפחות לא יחסית אליך..), וכל עוד לא סיימנו והוסמכנו (אף שבזמן קצר יחסית אני מאמין שהספקנו לרכוש ידע רב וחשוב), אמשיך לשאת בגאווה מסויגת את התואר "חובש". יש אמנם כאלו שכבר הולכים עם חולצות פראמדיק...
 

paradan

New member
רופא טוב...

רופא טוב ובקיא בתחום הרפואה דחופה ללא ספק יכול רק להועיל. הבעיה היא שברוב מוחלט של הנט"נים (ואפילו בחלק מחדרי המיון) אין רופאים כאלה. אפילו אותם רופאים מרדימים שהזכרת (לפחות באזור שלי) לא כאלה טובים בתחום הרפואה הדחופה הטרום אישפוזית (מתיעצים עם הפאראמדיק ולא להיפך...).
 

sbenzvi

New member
לא ממעיטה ביכולת...../images/Emo39.gif

עמית, כשם שאתה מכיר אותי, חלילה וחס לא התכוונתי להמעיט ביכולתם של רופאים. הערצתי והערכתי נתונה להם בהחלט. אולם הרופא הממוצע (למשל, בקופ"ח) לא נתקל מדי יום ביומו בנושא של החייאה. עובדה. פאראמדיק ממוצע נתקל יותר. משיחה שערכתי עם מספר רופאים שעבדו בעברם במד"א ו/או שח"ל נאמר לי במפורש שנסיון זה תרם להם רבות. אני חושבת שגם אתה כמתנדב מרגיש שעצם ההתנדבות וההמצאות במד"א חושף אותך למקרים דחופים רבים (וביניהם החייאה) יותר ממה שתתקל בקופ"ח כרופא משפחה או רופא עיניים וכדומה. אוסיף ואומר, כי אין ספק שכאשר מדובר בפנימאי בכיר, קרדיולוג וכדומה שעוסק מדי יום ביומו בעניינים קרדיולוגים התרומה לחולה הקרדיאלי היא רבה. אין ספק שפאראמדיק צעיר זקוק להנחיה, לנסיון. אין ספק שרופא העוסק בתחום הרפואה הדחופה יכול לתרום. אולם האם יש ממש צורך לאייש ניידות בהם? בסך הכל פאראמדיק טוב יכול ברמת הנט"ן לתת את הטיפול המקסימלי לחולה. בינינו, רוב הרופאים בנט"ן אינם קרדיולוגים או מומחים ברפואה דחופה. (גם לא חסרים "רופאי חותמת"). בוא ונסכים על המלים "התרומה של רופא טוב". רופא מיומן, העוסק בתחום, יכול לתרום, אולם בעיני, לאו דווקא נחוץ [דגש על "לאו דווקא"]. לסיכום - אל תיקח את הדברים אישית, לא התכוונתי להעליב - רק ליעל את המערכת. שרון
 
למעלה