ברוכים הבאים לפורום

2l khansa2

New member
ברוכים הבאים לפורום

אסלאם ולימודי המזרח התיכון.... בקרוב יעלו כללי הפורום החדש,לבינתיים עד שיעלו כללי ההתנהגות,אנא לשמור על הכללים הבאים:לא לגדף,לא לקלל,ויכוח שירד לפסים אישיים יימחק מהפורום,ועכשיו לדברים היותר נעימים:הפורום נותן למקום לכל אלו הלומדים או המתעניניים במזרח התיכון,המקום בו אנו חיים.הפורום ייתן מקום לשלל הדעות ואני מקווה שיהיו בו כותבים מ3 הדתות העיקריות שבמזרח התיכון:אסלאם,יהדות ונצרות. בהצלחה לכולם והמשך יום נעים

EastGirl83

New member
אל-חמדללה שיש פורום כזה ../images/Emo9.gif

בהצלחה עם הפורום !!!

lion 7

New member
מזל טוב לפתיחת הפורום ובהצלחה /tapuzforum/images/emo65.gif

f r e e b i r d

New member
אגב, הערה ידידותית ../images/Emo23.gif

אני מבינה שהפורום עוד לא פורסם רשמית... תהיו מוכנים כאשר הוא יפורסם רשמית כי יש קיצוניים שלא יאהבו את הפורום. זה מנסיון ממה שקרה כאשר נפתח פורום ערבים ופורום נצרות

בהצלחה עם הפורום ../images/Emo13.gif

אכן הגיע הזמן ... ואם את כבר אחכנסאא' , אולי תספרי קצת על המשוררת הענקית הזאת .. תודה וכל טוב !

lion 7

New member
מה שזכור לי מהכנסאא

שהיא משוררת אלמוח`אדרמין, זאת אומרת שחיה בשתי תקופות (לפני ואחרי האיסלאם) , גם זכור לי שהיא איבדה את שני אחיה אחד מהם סח`ר =צוק , ונזכרתי בחייה והנהי בתחילת השיר : תבכי אלחנסאא סחראן ... אחיה הקטן .. ומאחת האמרות המפורסמות שלה בהיסטוריה שלנו : אחרי שהתאסלמה , איבדה גם את ארבע בניה במלחמה , אז וכאשר קיבלה את הבשורה המרה ענתה בלב כבד : תודה לאל ששימח אותי באובדם (כאות לתרומתה לדגל האמונה) , היתה פעם סדרה ישנה על חייה , אז שיחקה מונא ואסיף הסורית את התפקיד שהתלבש עליה בול .. דרך אגב יש לכם מושג למה נקראה בשם הזה ? יום טוב

lion 7

New member
למרות שזה לא פורום ללמידת שפות

רק רציתי להעשיר את הידע , במיוחד למבינים בערבית ספרותית .. אז השם/הכינוי של המשוררת לקוח מהמילה ח`ונאס , שפירושה אפטאס או אף קטן , שזה היה אחד הסימנים של חן ויופי ..

lion 7

New member
לא ידוע לי על ח'נסאא אחרת

אולם אנו מדברים על אחת בשם תמאד'ר בנת עמרו איבן אלחארת'י אלשריד משבט אלסלמייה , נולדה בסוף המאה הששית , כונתה כאמור בשם אלח'נסאא על צורת אפה הקטן, שבו העצם הקדמית מוגבהת , משהו דומה לאף של האירופאיים , שנחשב צורה ייחודית של יופיה . ידועה כבעלת דיעה עצמאית , אישיותה חזקה , שנבע מבית הוריה , ושני אחיה מועאויה וכמובן סח'ר . הפואמות שהרבתה לכתוב בהן הן פואמות עצב , ומקוטרגים תחת המשוררים או שיירי אלרת'אא , או ההספד .. היתה ידועה בגאוותה מבחינת ביד נדיבה ותרומה שאיפיינו והצביעו על אצילות האדם הערבי במדבר , מהן אמיצות , נדיבות . שירה... סירבה להתחתן לדורייד איבן אלצ'ומה המפורסם , אחד מפרושי ואצילי בני ג'אשאם . לטובת בני שבטה רואג'ה בן עבד אלעזיז , האכזבה היתה ניכרת מקשר זה , על היותו אדם בזבזני בהימורים ואיבוד כספיו , נולד להם בן , עזבה אותו והתחתנה עם בן דודה מדראס בן אבי עאמר , נולד לה ארבעה :יזיד , מועאויה , עמרו , ועמארה , משוררת חיה בשתי תקופות , לפני ואחרי האיסלאם , ומשובצת תחת קטגוריית אלשועראא אלמוח'דרמון .. ‏ שירי העצב וההספד נבעו כאשר אחיה מועאויה נהרג על ידי האשים ודורייד בני חרמלה , ביום שנקרא "יום חוזה" ב612 לספ' , היא האיצה באחיה סח'ר לנקום את דם מועאויה , כך סח'ר הרג את דורייד , אולם נפצע , ואחרי שנה מת בשנת 615 לספ'. ביום שנקרא יום כאלב .. כאן האישה הזאת נכנסה ליגון , בכתה אותם רבות , במיוחד את סח'ר ,והמשיכה לדמוע גם אחרי התאסלמותה , עד שאיבדה את מאור עינייה מרוב הבכי עליו . אחרי האיסלאם האיצה בארבעת בניה לצאת עם עומר איבן אלח'טאב ביום שנקרא אלקאדסייה , במלחמת גיהאד , כאשר היא אומרת : " בניי הנה אתם קיבלתם את האיסלאם כנועים , ותצאו לחיים האחרים נבחרים , ואלי שהדי שאין אל מלבדו , אתם בני אישה אחת , נא אל תבגדו באביכם היקר .. . . . ." אחרי הקרב הזה אלקאדסייה , באה אליה הבשורה המרה בנפילת ארבעת בניה , וכאן היא קיבלה את זה בלב מאמין והתאפקה , לא בכתה אלא אמרה את האימרה המפורסמת בהיסטוריה הערבית " תודה לאל שנשא את ראשי למעלה בכבוד , בהיות ארבעתם שהידים , ותקוותי לפגוש אותם בימים יבואו במקום רחמנותו של אלוהים " שירתה גדלה כאמור אחרי מות סח'ר , שירים אלה נחשבו אדירים ביופים ואופן כתיבתם , יש לה דיואן בשמ אלח'נסאא , ואני מצטט בית ממירב מה שכתבה אישה גדולה זו (למרות היופי של השפה המקורית) . : מזכיר אותי עם השחר את סח'ר , ונזכרת בו בכל ערב ושקיעת השמש .. ולולא רוב הסובבים אותי הבוכים את קרוביהם , היית הורגת את עצמי .. ‏" זה סגנונה היחודי שאפיין אחת המשוררות העשירות בכתיבה פאומות .. נ.ב סליחה על שלא הצלחתי להגיב ישירות בשרשור מבחינת המיקום להודעה , וכמובן אין לי מושג על הח'נסא שהיה לו חוש שישי, אשמח לדעת אודותיה .. יום טוב

2l khansa2

New member
לפי דעתי מדובר באותה אחת

רק שהמידע שהועבר אלי היה שהיא לא כבה שירים בעצמה,אני אברר עוד פרטים ואכתוב אותם בהוודעה מסודרת :)

אולי מישהו יכול לשים תמונה של האף ??

זה יכול להיות נחמד , אולי כאן התחילה ההאנטישמיות ? אף גדול מול אף קטן ?? (רמז דק) אני בכל אופן אוהב את האף הגדול !

lion 7

New member
יש תמונה לה אולם חבל שאין לך מושג

על המשורר שחי באותה תקופה בשם אלסמואל , מכיר גם? יש לו פואמה שנקראת לאמיית אלסאמואאל , שבכל בית מאותה פומה , התחילה באות ל` ..

למעלה