ברוכים הבאים!

ברוכים הבאים! ../images/Emo24.gif

פילוסופיה היא עולם עצום. ייעוץ הוא תחום שחובק הרבה תחומים ומקצועות. אבל העובדה הזאת לא תרתיע אותנו מלעסוק בפילוסופיה, לעסוק בייעוץ, ולחבר בין העולמות הללו. כיצד? זה תלוי במידה רבה בכם, הגולשים, המגיבים, הפילוסופים, היועצים, המתלבטים... בפורום הזה נעסוק הרבה בפילוסופיה אישית, זאת אומרת בהשקפת עולם. ננסה לפענח את השקפת העולם שלנו הניבטת מן ההתנהגויות ומן ההרגלים שלנו, וגם להפך: נראה אם אפשר ליצור טלטלה בחיינו באופן שיתאים לעמדות ולערכים שלנו. נבחן האם ובאיזו מידה אנחנו יכולים לחולל שינוי בחיינו שלנו. האם די בכוחותינו שלנו לחולל את השינוי? או אז נבקש מן הפילוסוף שיהיה המיילד שלנו. אולם אפשר שיהיה עלינו ליצור כוחות חדשים. במקרה כזה יכול להיות שננהג כעצתו של ניטשה שמאמין שמהותו של האדם מצויה הרחק, גבוה מעליו.

rolan

New member
תתחדש ../images/Emo20.gif

מאחלת לך ולנו הצלחה
מאמינה שאבקר כאן ואולי אפילו אעיז להשתתף.

רולן היקרה

כמה מהר הגעת לכאן! הידד למנהלת בלתי נלאית ואדם מקסים. חסר לך שלא תבקרי! להתראות

sabayair

New member
סוף סוף אתר לו חיכינו, יישר כוחכם.

נמשיך ללוות את הפורום וללמוד ממסתרי החכמה.

מ י ל י ה

New member
אני אשתו של

מנהל הפורום! נעים מאוד! נפלה בחלקי הזכות לחיות במחיצתו, אבל זה לא אומר שאנחנו מדברים פילוסופיה כל היום, כי אתם יודעים איך זה, ארבעה ילדים ועבודה, אז הזמן לשיחות אמיתיות וארוכות הוא רק בין תשע וחצי לעשר ורבע בלילה, בשיא העייפות וגם אז יש הרבה אריינג'מנטס לעשות. אז כמה אני שמחה, רלי יקר (כפי שקוראים לו במשפחה), שפתחת את הפורום הזה. נוכל לתקשר ולדבר בעוד כמה רמות בכתיבה, בהגיגים פילוסופיים, דרך קשרים עם אנשים אחרים ועוד. אני שמחה מעוד סיבה, כי אני מרגישה שהזנחתי תחום זה של דיבור פילוסופי, לטובת מעשיות פרקטית, שמאפיינת כל כך את גילאי השלושים/ארבעים. כאילו ההתפלספות שייכת רק למתבגרים או לגילאי העשרים, אלו שמחפשים את דרכם, ואנחנו כבר במסלול, ממשיכים וממשיכים באותה דרך, בלי לעצור רגע ולחשוב, כמו שאמרת, האם אנחנו באמת חיים לפי הערכים שלנו? ואם לא? ממה נובעות הסתירות? אשמח מאוד לעשות התעמלות כזו למחשבתי בעזרתך ובעזרת חברינו המצטרפים לפורום, ברוכים הבאים לכולם!!!!

בהצלחה

אני רוצה ייעוץ פילוסופי. אני לא מבין אנשים בעבודה, אני צריהך עזרה כדי להבין אותם. פורום כמו ייעוץ פילוסופי זה בדיוק מה שאני צריך. בהצלחה אני

תודה... אבל

גיל-עדן, תודה! אתה לא באמת חושב שעם טיפ קטן מהפורום הזה פתאום תבין את מי שלא הבנת עד היום, נכון? אבל אם תפרט מה ומי אתה לא מבין ומה פתאום זה מטריד אותך בכלל זה יהיה יותר משמעותי, אני חושב. בכלל, נראה לי שלא תמיד אפיון של מצב עניינים מוזר הוא בהכרח עדות ל"בעיה".

תודה, ושנראה אותך כאן...

או טו טו ייפתרו הבעיות הטכניות שמונעות כניסה חלקה... הבינתיים כל תגובותי להערתך בשרשור על פרויד נמחקו אך אל ייאוש, סבלנות!

liatsik

New member
מהו יעוץ פילוסופי?

האם תוכל להגיד לנו מהו ההבדל בין יעוץ פסיכולוגי ויעוץ פילוסופי? כיצד מתבצע התהליך? ליאת

ליאת יקרה

כמה טוב לפגוש אותך פה! תסתכלי גם בתשובתי ל"אנטיתזה". קשה לענות בצורה חותכת על השאלה שלך ואמנה רק כמה סיבות: 1. ייעוץ פסיכולוגי בימינו מחולק לתת קטיגוריות שונות שההבדלים ביניהן תהומיים ממש. 2. ייעוץ פילוסופי אף הוא יש בו אסכולות שונות. 3. יש מישורי חפיפה בין שני התחומים. ועכשיו, למרות כל מה שכתבתי אנסה לענות לך: ייעוץ פילוסופי כמו שאני מאמין בו (הייתי מפנה אותך לאתר של המכון, אבל לא אעשה כאן פרסומת) מבוסס על שלושה שלבים: שלב א'-פיענוח- (שהוא רכיב מאוד לא טריביאלי, ואולי זה הרכיב שהפסיכולוג יקרא לו דיאגנוזה ואנחנו בחיים לא). שלב הפיענוח הוא בעצם שלב שבו יוצרים יותר ממראה אפשרית אחת לאותה מציאות עצמה: זאת אומרת שבא מישהו עם סיפור חיים או בעיה נתונה ואנחנו ביחד איתו משרטטים יותר ממסלול אחד של הבנה , של פיענוח. בדרך כלל זה שלב שנותן המון תקווה כי אנשים שתקועים באיזה סיפור או באיזו בעיה נוטים, כמו מכונית שרוצה להיחלץ מבוץ, לחפור את עצמם יותר ויותר בניסוחים מקבעים של הבעיה שלהם. השלב השני- אנחנו קוראים לו "העשרה" או "הצפה": אנחנו יוצרים כמה חלופות לפעולה, להבנה, לתיאור- והחלופות הללו נשענות גם על פילוסופיה אישית של האדם (זאת אומרת מערך האמונות שלו, הערכים, הנטיות, ההסטוריה הפרטית, ההרגלים, הכמיהות וכו) וגם על השקפות וגישות מתולדות הפילוסופיה (כי אנחנו מאמינים שלמרות שהבעיות שלנו הן מאוד שלנו- בכל זאת אפשר ללמוד מהעולם, מהפילוסופיה, שיש גלגלים שלא המצאנו...). השלב השלישי הוא שלב היצירה- שמתוך התיאור העשיר והחלופות שהאדם יצר הוא בוחר איזה שהוא מסלול שינוי ומתעד אותו. בניגוד לייעוץ פסיכולוגי התהליך הפילוסופי הרבה יותר דיאלוגי ושקוף... אבל אולי כבר כתבתי יותר מדי לתגובה ראשונה. להתראות, ליאת!

וזו היא רק ההתחלה, כמו ששרים

לא ניסיתי אף למצות את ראשי הפרקים כמובן, ודאי לא את התחום. ובכל זאת- האם זה נתן לך כיוון?

Chocksum

New member
../images/Emo50.gif לך ולפורום החדש

מייחלת להשקפות מרחיבות תודעה ומרגישה שיש לך את היכולת לאפשר זאת (אני קוראת אדוקה - משתתפת הרבה פחות - בפורום של משפחות מורכבות ובעיקר משם הקביעה שלי). מקווה שלא אמשיך עם הרגלי בלפחד להביע את עמדתי בעולם הוירטואלי כיוון שבחיים עצמם אני מאוד נהנית מההתפלספות, היכן שבדר"כ אני בוחרת עם מי להתדיין.
רפ.

Chocksum

New member
../images/Emo50.gif לך ולפורום החדש

מייחלת להשקפות מרחיבות תודעה ומרגישה שיש לך את היכולת לאפשר זאת (אני קוראת אדוקה - משתתפת הרבה פחות - בפורום של משפחות מורכבות ובעיקר משם הקביעה שלי). מקווה שלא אמשיך עם הרגלי בלפחד להביע את עמדתי בעולם הוירטואלי כיוון שבחיים עצמם אני מאוד נהנית מההתפלספות, היכן שבדר"כ אני בוחרת עם מי להתדיין.
רפ.

רפ יקרה, יקרה מאוד

אני ממש, ממש, ממש מקווה שלא תוסיפי לפחד להביע את דעתך... הנה עובדה שלא פחדת וגם הוספת סמיילי מתוק. מוזר קצת שאת פוחדת דווקא מהעולם הוירטואלי שבו את כל כך מוגנת... אולי תסבירי את זה קצת? ואולי, מותר לי לקוות, (מה יש, אסור לפנטז?) שתפתחי שרשור חדש... ושאלה אחרונה לבינתיים- איך תרצי שנקרא לך פה? את הניק קצת קשה לבטא, את יודעת... להתראות, והמון תודה על הפירגון
ישראל (אש"א)

niva99

New member
מברוכ על הפורום החדש!!

בטוחה שיהיה מעניין ומרתק.

kant1

New member
שאלה

ראשית רציתי לברך על הפורום החדש והמעניין ( כך אני מקווה ) שאלתי היא האם יעוץ פילוסופי הוא משהו הדומה למה שמוצג בספר " הריפוי על פי שופנהאור " של יאלום ?

תודה תודה תודה

תודה לעמיתי רב הוותק, מנהל הפורום לשוחרי ירמי קפלן ולהקתו (בתקווה שיש לו להקה)...הלוואי שירמי קפלן ייבחר לזמר השנה!

למעלה