ברוכים הבאים

terroir

New member
ברוכים הבאים

ברוכים הבאים לפורום גורמה וגסטרונומיה. אם אתם מבינים שאוכל טוב מתחיל מבחירה מדוייקת של חומרי גלם משובחים וללא פשרות; אם ברור לכם שבתהליך הכנה אין קיצורי דרך (גם אם האורחים הודיעו רק לפני חצי שעה שהם או-טו-טו אצלכם); אם אתם מאמינים שאוכלים גם בעיניים, ושהגשה נעימה, אסתטית ומעוררת תיאבון היא חלק בלתי נפרד מהארוחה – הגעתם למקום הנכון (אם לא – היכנסו – אנחנו ננסה לשכנע אתכם). בפורום גורמה וגסטרונומיה נדון לעומק בנושאים רבים ומגוונים העשויים לעניין בשלנים ואופים: מהרהורים על מהות המונח "גורמה", דרך ניתוח והכנה של מתכונים מעניינים ועד חוויות גסטרונומיות בארץ ובחו"ל; מהבנה של טכניקות מקצועיות בבישול ואפייה, דרך הכרה של תהליכי עבודה מדוייקים ועד כללי "עשה ואל תעשה" של חומרי גלם; מבנייה נכונה של תפריט, דרך הכנה מוקפדת שלו ועד לעקרונות בעיצוב המנות על הצלחת – הלכה ומעשה כרוכות זו בזו בטרמינולוגיה מדוייקת, מקצועית ואמינה, ובשאיפה בלתי מתפשרת לאיכות גבוהה ככל האפשר. אנו מאמינים שעם הזמן נבנה בעמודי הפורום ובדף הקהילה מאגר ידע מקצועי, מקיף וממצה, לתועלת הכלל. אנא עזרו לנו לשמור על רמה מקצועית גבוהה של הפורום, תוך הקפדה על הכללים הבאים: - דאגו להעלות תמונות של מנות ושל שלבי הכנה, רק אם הן מלוות בהסברים על הטכניקה ששימשה בהכנת המנה ו/או במתכון, ואם לדעתכם היא עשוייה ללמד אותנו משהו חדש או לעורר דיון מקצועי. - שתפו אותנו בתפריטי ארוחות והמתכונים שתכננתם והכנתם כדי שנוכל ללמוד מהם, רק אם הנכם פתוחים לביקורת ודיון (לטוב ולרע). - המנעו מלכתוב בפורום הודעות שאינן עוסקות בנושאי הפורום, הודעות בשפה העלולה לזלזל או לפגוע באנשים, והודעות המתייחסות לאופן ניהול הפורום. אנא העבירו הודעות אישיות לחברי פורום אחרים במסר אישי או באימייל. נשמח אם תצטרפו אלינו בין אם יש לכם נסיון כחובבים או כאנשי מקצוע, ובין אם אתם בתחילת הדרך. אתם מוזמנים לחלוק חוויות, לשאול ולהתדיין, ללמוד וללמד אחרים, ובלבד שנושאי הדיון יתמקדו באוכל איכותי ובדרכים להכינו וליהנות ממנו.
 
למעלה