ברוכים הנכנסים!
יוווו! פורום שוודי בתפוז!
קצת על עצמי. אני ירוֹן, משווד כהלכה. גם אני בילדותי אהבתי לראות את נילס הולגרסון, ותמיד תהיתי לעצמי איפה זה לפלאנד ולמה האווזים כל כך רוצים להגיע לשם. זה היה שנים (רבות..) לפני שהחלטתי לקרוא את הספר הידוע של סלמה לגרלוף. אבל בתור אוהב של ספרות ושפות, לא יכלתי להרשות לעצמי לקרוא את הספר בכל שפה שהיא אינה שפת המקור, וכך יצא שהישגתי עותק של Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige ("מסעו המופלא של נילס הולגרסון בשוודיה") ו.. התחלתי ללמוד שוודית. חוץ מזה, שוודיה תופסת אצלי משהו כמו 90% מהחלק במוח שאחראי לאהבת המוזיקה. כן, גם אני התחלתי בקטן, עם בני, ביורן, אנני-פריד ואנייטה, הלא הם ABBA, אחת הלהקות האהובות עלי אי פעם. אבל בהשפעת.. כמה גורמים.. שלא נזכיר את שמם, נפלתי לעולם המוזיקה השוודית האמיתית, ונכוותי קשות. אין שיר יותר יפה משיר בשוודית. על מה אפשר לדבר בפורום הזה? כמו שכתבתי בהודעת המנהל (תקראו!) - על כל דבר שקשור לתרבות השוודית או הסקנדינבית (הרי פינלנד ונורווגיה היו ידידות כל כך טובות של שוודיה, שהיא היתה חייבת לכבוש אותם בשלב כזה או אחר של ההיסטוריה). אני מקווה שתיווצר פה קהילה של שבדופילים אנונימיים (יותר או פחות)! בהצלחה!
יוווו! פורום שוודי בתפוז!