ברוכים הנכנסים!

python 4

New member
ברוכים הנכנסים!

יוווו! פורום שוודי בתפוז!
קצת על עצמי. אני ירוֹן, משווד כהלכה. גם אני בילדותי אהבתי לראות את נילס הולגרסון, ותמיד תהיתי לעצמי איפה זה לפלאנד ולמה האווזים כל כך רוצים להגיע לשם. זה היה שנים (רבות..) לפני שהחלטתי לקרוא את הספר הידוע של סלמה לגרלוף. אבל בתור אוהב של ספרות ושפות, לא יכלתי להרשות לעצמי לקרוא את הספר בכל שפה שהיא אינה שפת המקור, וכך יצא שהישגתי עותק של Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige ("מסעו המופלא של נילס הולגרסון בשוודיה") ו.. התחלתי ללמוד שוודית. חוץ מזה, שוודיה תופסת אצלי משהו כמו 90% מהחלק במוח שאחראי לאהבת המוזיקה. כן, גם אני התחלתי בקטן, עם בני, ביורן, אנני-פריד ואנייטה, הלא הם ABBA, אחת הלהקות האהובות עלי אי פעם. אבל בהשפעת.. כמה גורמים.. שלא נזכיר את שמם, נפלתי לעולם המוזיקה השוודית האמיתית, ונכוותי קשות. אין שיר יותר יפה משיר בשוודית. על מה אפשר לדבר בפורום הזה? כמו שכתבתי בהודעת המנהל (תקראו!) - על כל דבר שקשור לתרבות השוודית או הסקנדינבית (הרי פינלנד ונורווגיה היו ידידות כל כך טובות של שוודיה, שהיא היתה חייבת לכבוש אותם בשלב כזה או אחר של ההיסטוריה). אני מקווה שתיווצר פה קהילה של שבדופילים אנונימיים (יותר או פחות)! בהצלחה!

python 4

New member
והנה כמה דברים שאהובים עלי במיוחד -

בהתחלה, כמובן - את ABBA. די מתקבל על הדעת שהתמונה הראשונה של הפורום תהיה של הדבר הכי ידוע שיצא משוודיה, לא?

python 4

New member
את ה- Melodifestivalen:

תחרות השירים הכי קיטשית והכי שוודית והכי נפלאה בעולם, שמתקיימת מדי שנה, ואת הזוכה בה שולחים לתחרות האירוויזיון. כל הכוכבים הגדולים של שוודיה משתתפים בתחרות הזו (או לפחות, השתתפו. לפרטים נוספים, כאן).

python 4

New member
את אסטריד לינדגרן

אולי הסופרת השוודית המוכרת ביותר בעולם (היא זו שכתבה את "בילבי"), זו אחת הסופרות האהובות עלי. בתמונה אפשר לראות בולים ששוודיה הוציאה לזכרה ב- 2002, וזו עוד אהבה שלי - איסוף בולים. שילבתי את שני הדברים, ואני אוסף כל חומר בולאי שקשור לסופרת הזו. את התוצאות אפשר לראות כאן.

python 4

New member
אני אוהב שפות..

ומילונים, והרבה. לצערי מילון שוודי-אנגלי אנגלי-שוודי יש לי רק אחד, והוא לא מעודכן במיוחד (הוא מ- 1960) פשוט בגלל שבארץ לא מוכרים דברים שוודים כאלה (שלא נדבר על מילון עברי-שוודי! בקושי שיחון עברי-שוודי אחד יצא).

אייל136

New member
מממ מכיר את זה...

יום יום הייתי נכנס לסטימצקי בדרך הבייתה מבצפר, ומסתכל בערגה (וכמובן קורא) בשיחון עברי-שבדי שהיה שם.... עד שיום אחד לחרדי, מישהו, ברוב חוצפתו, קנה אותו! חוצפה שכזאת...... אבל יש לי שיחון אנגלי-שבדי-נורבגי-דני-פיני ועוד כל מיני שפות (ללא עברית). מומלץ לחובבי שפות!

python 4

New member
אולי זה הייתי אני../images/Emo35.gif../images/Emo3.gif

ולמה לא קנית אותו אתה? הוא עלה 37 שקל, בערך..

אייל136

New member
חחחח.. לי אפעם אין כסף....

וחוץ מזה, זה הקניון ליד הבית שלי- אתה יודע קניון רמת-אביב. בגלל זה הכל שם עולה יותר- המחיר שם היה 59.99 ש"ח לשיחון.

Eldad S

New member
מעולה! ../images/Emo47.gif

תודה רבה על הקישור! (הכנסתי כבר למועדפים). יש אולי גם אתר כלשהו שמתרגם טקסט שלם משוודית לאנגלית או לכל שפה אחרת? נדמה לי שזה קיים באתרים הרגילים, אבל כרגע אני לא בטוח (ואולי יש אתר ספציפי, מומלץ). ואיזה מילון מבטא כל מילה בשוודית - קיים באתר הזה?

Eldad S

New member
או - חן חן, דניאל! ../images/Emo140.gif

(אבל למה הכול צריך להיות שם בשוודית?!
gimme a break, שיכתבו שם גם באנגלית ...
)

python 4

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif

אני משתמש באתר הזה כבר זמן רב, והוא הראשון שהכנסתי לקישורים פה. אבל עדיין - למרות הנוחות, אין תחליף למילון אמיתי, על נייר! השגתי כזה רק לפני כשבועיים (והייתי צריך לקנות יחד איתו עוד 11 מילונים ב- E-Bay..)

python 4

New member
היסטוריה..

לא רק נורדית, אלא כללית, אבל ההיסטוריה הנורדית לא משעממת בכלל.. כמה שהשוודים אהבו את הנורווגים, פשוט לא להאמין. ב- 1343 מלך שוודיה, מאגנוס II, המליך את הבן שלו בן ה- 3 להיות מלך על נורווגיה הכבושה. נחמד, לא?

למעלה