מזל"ט באיחור מה..) רציתי לשאול משהו על קטניות: אם אני משרה קטניות במים רותחים וקצת סודה לשתייה במקום להנביט אותן כמה ימים עד שהן תופחות- האם זה פוגע בערך התזונתי שלהן? תודה וערב טוב ושבוע טוב
מצד שני, בישול בשבילי זה להכין קורנפלקס עם חלב אז אני לא דוגמה. הנבטה מעלה את הערך התזונתי, מהבחינה שהיא מעלה את כמות החלבון ובעיקר את סוג ח"א שהיו מעטות לפני ההנבטה. אבל גם בלי הנבטה יש לקטניות ערך תזונתי גבוה למדי, והשריה לא פוגעת בו.
(עד כמה שאני יודעת) משרים את הקטניות במים כלילה עד 24 שעות, מרוקנים את המים, שוטפים את הקטניות ומשאירים בכלי סגור למחצה ולא מואר (סיר, למשל). דואגים שהקטניות יישארו לחות כל הזמן, כשהן מתייבשות שוטפים אותן שוב.