ברוכים הנמצאים, חג שמח ושאלה חשובה

shir300

New member
ברוכים הנמצאים, חג שמח ושאלה חשובה

שלום לכולכם, שמחתי למצוא את הפורום הזה ואני מברכת את כל היוצרים והמשתתפים בו. תיאטרון הבובות הוא תחום חדש יחסית בחיי שהתאהבתי בו ממש לפני כארבע שנים... מאז למדתי שלוש שנים באופן מקצועי את התחום, והיום אני בעצם במובן מסוים מתחילה את דרכי בו עם לא מעט חששות וקשיים. אני אוהבת את האפשרויות הבינתחומיות של המדיום. כרגע אני רוצה לבנות הצגה המיועדת לילדים, והשאלה שמעניינת אותי היא- האם רובכם מתחילים לבנות הצגה מתוך סיפור או מתוך בניית בובות, דמויות מהסיפור? אני מניחה שיש תשובות רבות ושונות, ושלפעמים שני הדברים הולכים יד ביד. זו שאלה "ספרותית" כמעט אבל גם בימתית-פונקציונלית, כי צריך לבחור את סוג הבובות ואת טכניקת ההפעלה המתאימה גם לדמויות, גם לסיפור וגם לחלל שבו מתכוונים להופיע. שלא לדבר על האמצעים הקוליים, על הבחירה אם לספר את הסיפור, לשיר, להשתמש במוסיקה או לבחור בהצגה ללא קול??? אז מאיפה מתחילים? זרקתי הרבה שאלות לאוויר... אתם מוזמנים לענות מניסיונכם... ולדבי- דולחת איחולי בריאות לבן שלך... בתודה שיר

לשיר. תמיד תתחילי מגיבוש הרעיון

אף פעם לא מבניית הבובות. אחרת את עלולה למצוא את עצמך בונה אותן שוב ושוב ושוב על מנת שיתאימו לקונספט. הבובות, הן רק כלי. צריך לזכור שתיאטרון בובות הוא קודם כל "תיאטרון" והתקשורת עם הקהל חשובה, ולכן, כל מרכיב צריך לשרת את זה. מה האילוצים? לבד על הבמה? יש יכולת תנועה? עבודה קולית? מסוגלת להפעיל כמה דמויות ולאפיין אותן באופן שונה זו מזו? אלה דברים שיכולים להשפיע גם על החלטות אמנותיות. אז מאיפה מתחילים? מהכתיבה של הרעיון. תמיד מכתיבה. קודם בתמציתיות ואחר לפתח יותר ויותר. בהצלחה.

shir300

New member
אילן, תודה נקית ועוד שאלה

מה שכתבת ממש חשוב עבורי ואני מודה לך על העצות וההכוונה. להצגה יש יעדים ספציפיים שבאמת מכתיבים אילוצים. השאלות שלך מאוד נכונות- מה היכולות שלי, מה המגבלות שלי ומה האילוצים הקימים בשטח, עוד לפני שלב הבניה... וגם כמובן- מהות התיאטרון, שהבובות הן כלי בשירותה... אלמנטים בסיסיים וחשובים ביותר. אז שוב תודה לך על שהערת והארת... אני לא רוצה לחשוף פרטים מזהים בפורום ולכן לא כתבתי יותר על ההצגה. האם אפשר להתייעץ איתך במייל? חג שמח שיר

למעלה