ברוכים הנמצאים!
באתי רק לומר שלום

trilliane

Well-known member
מנהל
ברוכים הנמצאים!
באתי רק לומר שלום

כי אני לא חושבת שברמת הידע שלכם (ובעיקר שלכן, עד כמה שהתרשמתי) יש לי מה לתרום... אבל מגניב ביותר שיש פורום להתעמלות בתפוז, לא ידעתי וגיליתי במקרה רק לפני כמה ימים. אין לי חברים חובבי התעמלות אז אין לי בפני מי להשתפך, אז אני מזהירה מראש: חפירה לפניכן.

התאהבתי בהתעמלות (בזמנו קראו לה "התעמלות קרקע", לא? והיא בעצם התעמלות מכשירים... וזה בכלל מבלבל מאז שבאנגלית קוראים לזה artistic gymnastics ובעברית "התעמלות אמנותית" זה rhythmic gymnastics...) בגיל 11 כשצפיתי באולימפיאדה (סאול) לראשונה בחיי. דניאלה סיליבש הייתה גיבורת הנבחרת הרומנית והיו כתבות בעיתונות (גזרתי ותייקתי בקלסר, אחרי מדונה...
) בעיקר כשהן הגיעו לארץ (ראיתי אותו ב"ערב חדש" אבל לא יותר מזה). מיד הודעתי לאמי שאני רוצה להיות מתעמלת אולימפית, אבל היא הבהירה לי שבגילי המתקדם זו לא ממש אופציה ריאלית וגם הזכירה לי שאני לא ממש אתלטית, אפעס...
(כבר בשיעורי בלט בגיל 6 היה ברור שרקדנית או מתעמלת אני כבר לא אהיה... זה תורשתי
).

אבל האהבה להתעמלות לא דעכה. אמנם אני עצמי פדלאה ובטטת כורסה מדופלמת אבל כמו רבים אני חובבת ספורט דרך השלָט. לא ברמה שלכן; קטונתי. הדיונים כאן בפורום הם כמה ליגות מעליי... אני לא עוקבת אחרי נבחרות ומלבד אולימפיאדות נוטה לפספס אליפויות ותחרויות (ובכלל, קשה בישראל לאוהדת ספורט שלא חובבת משחקי כדור, כמוני). אני גם עד היום לא באמת מבינה בשמות של תרגילים – אין לי מושג מה זה מה ואני לא יודעת לזהות צוקהרה עם בורג כפול (בעצם, אני חושבת שאני דווקא יודעת מה זה בורג כפול כי השם די מבהיר וזה לא על שם מתעמל כזה או אחר, אבל הכול כ"כ מהיר שקשה לי להבדיל). נו טוב, גם בהחלקה על הקרח אני חייבת לציין שכל הקפיצות נראות לי אותו הדבר...
אבל אני ממש נהנית לצפות מקשיבה לפרשנים ומשתדלת להכיר את הנפשות הפועלות באולימפיאדה שמולי (בענפי ספורט אחרים זה קל יותר כי השמות נשארים, בהתעמלות הן כמובן מתחלפות לעתים קרובות... למעט סבטלנה קורקינה
).

התעמלות גברים פחות מדברת אליי כי זה יותר כוח ופחות חן וגמישות וגם רוב המתעמלים די גוצים ולא אטרקטיביים (שטילוב חריג בנוף) וזה ענף ספורט שבו לא נהוג לטפל בשיעור יתר...
אז אני פחות או יותר "חיה" על התעמלות מאולימפיאדה לאולימפיאדה, ומכיוון שהמצוקה קשה צופה גם בהתעמלות אמנותית שאני פחות אוהבת, אבל זה עדיין נחמד (למעט חבל שהוא מכשיר מבאס ומשעמם יחסית, לטעמי כמובן). בשנים האחרונות נוספה גם הטרמפולינה (חביב) ואני נהנית גם מקפיצות למים (במיוחד המסונכרנות, זה הכי מגניב) וראיתי ביוטיוב שיש גם ענפים לא אולימפיים כמו אקרובטיקה (כאלה שבאות שתי בוגרות וילדה ומעיפות אותה לשמים ובונות מגדלים...
מרשים ומפחיד בו זמנית).

בין לבין אני משלימה כל מיני תכנים תרבותיים קשורים. עוד בילדות צפיתי במקרה בסרט "נדיה" כששודר ביום שישי אחד אחר הצהריים ועם השנים הצלחתי לצפות בו גם בשידורים חוזרים. לפני כשנתיים התרגשתי למצוא אותו ב-DVD (לא בארץ, ודאי שלא בארץ; הזמנתי מחו"ל כמובן) והיה נחמד להיזכר.

בקיץ האחרון נכנסתי לדף ב-IMDb של פרי גילפין (רוז מפרייז'ר, סדרה קומית ותיקה, אבל צפיתי בה רק בשנה האחרונה) כדי לבדוק מה היא עושה בימינו וראיתי שהיא משחקת בסדרה בשם Make it or break it. הסתקרנתי לראות במה מדובר אז נכנסתי לפרטי הסדרה והופתעתי לגלות שעשו סדרה על מתעמלות!
(כל הכבוד לאמריקנים!
) מיד חיפשתי דרך לצפות בסדרה, גיליתי את Hulu וטחנתי את שתי עונותיה תוך שבוע בערך...
(את העונה הראשונה כבר הספקתי לקנות ב-DVD, מלבדה יצא רק החצי הראשון של העונה השנייה שעוד לא קניתי). לצערי יש בה יותר דרמה סבונית מהתעמלות, אבל אני מסתפקת בפירורים, זה עדיף מכלום... חוצמזה נחמד לראות שקנדיס קמרון התבגרה יפה (אני גאה לומר שזיהיתי אותה בעצמי
). בחודשים האחרונים הסדרה חזרה לעונה שלישית שרק בדיעבד (כשהתיישבתי כהרגלי לצפות בפרק השבועי והוא לא היה) גיליתי שהיא עונה מקוצרת ושלמעשה הפרק האחרון הוא פרק סיום העונה והסדרה כולה!
מבאסים שכמותם... חיפשתי קצת בארכיון הפורום וראיתי שדיברתן עליה פה ושם.

מובן שאני משלימה מדי פעם תכנים ביוטיוב, אבל אם זו לא תחרות מסודרת זה לא ממש "זה". אני פחות נהנית מתרגיל פה / תרגיל שם כשהם לא חלק מתחרות. אבל אם הזכרתי את יוטיוב, לאחרונה צפיתי בכל הריקודים של שון ג'ונסון ב"רוקדים עם כוכבים" מהפרק הראשון ועד לזכייה (הידד!). היא קטנטונת ומוצקה ואין לה גוף של רקדנית אבל היא מוכשרת, חייכנית ומקסימה והיה פשוט כיף לצפות בה. עקבתי אחרי החזרה שלה והבנתי שהיא פרשה לפני כחודש בגלל פציעה; חבל שלא נראה אותה בלונדון...
אני יודעת שגם נסטיה ליוקין ניסתה לחזור ולא ממש הצליחה...

ככה זה בהתעמלות, זו קריירה קצרת טווח וכל הזמן נכנסות בנות חדשות, צעירות, מוכשרות ורעבות... לא פעם אני מצטערת שעם השנים הספורט הפך מהתעמלות נשים להתעמלות נערות, אם כי דווקא בעשור האחרון התעודדתי ממתעמלות בנות 20+ כמו קורקינה בשעתה, מקסיוטה שלנו
ושכחתי איך קוראים לזאת מאזרבייז'ן(?) שהיא כבר בת 30+ ואם לילד/ה שבאה בכל תחרות, דופקת שתי קפיצות על הסוס, זוכה בעוד מדליה והולכת הביתה...

אגב מקסיוטה, הצטערתי לגלות שגם היא נאלצה לגייס תרומות ב"מימונה"... מבאס אותי שספורטאי ישראל צריך להיות לחוץ על כסף ולא יכול להתרכז כמו שצריך בספורט. משקיעים הכול בכדורגל ובכדורסל ופעם בארבע שנים כולם נזכרים שיש עוד ענפי ספורט בעולם ופתאום מצפים למדליה... [-{ אין לי עודף כסף אבל התעמלות היא ענף הספורט האהוב עליי משחר ילדותי אז תרמתי 50 ש"ח בידיעה שכשאצפה בה בלונדון אוכל להרגיש שגם לי יש חלק בזה, גם אם קטן וצנוע.

תודה על ההקשבה ונתראה בעוד שלושה שבועות בערך, אני מניחה.

אמא לה3

New member
שלום לך!!

קראתי הכל ו..נהנתי, את כותבת יפה. הנה, אנחנו חולקות שני תחומים משותפים, התעמלות ושפה עיברית :)
אני שמחה שהצטרפת, אחרי הכל, גם אני שנים בענף ועדיין לומדת המון מהפורום..לאט לאט ובטח לא מתביישת לשאול שאלות, תמיד יש מי שיסביר (לקח לי המון זמן להבין מה זה קפיצת אמאנאר...)

שמחה שהצטרפת ותמשיכי לכתוב!

cubano1

New member
והתיאור המילולי

קפיצת האמנאר היא ממשפחת קפיצות היורצ'נקו - כלומר, קפיצה ערבית אל המקפצה ופליק פלק לאחור לכיוון שולחן הקפיצות
לאחר מכן, המתעמלת מבצעת שניים וחצי ברגים ונוחתת עם הגב לשולחן.
הקפיצה שווה 6.5 בדרגת הקושי, כלומר באופן תיאורטי הציון הסופי יוצא מתוך 16.5

די, לא ייתכן שאת גם כאן

טרם קראתי את כל ההודעה, כי אני באמת חייבת לרוץ, אבל רציתי לומר שלום.
יש לנו יותר מידי תחומי עניין משותפים

שלום

סיפורך האישי לא נדיר ואני חושבת שמאפיין בנות ונשים רבות, ולמרות זאת עדין מרגש ומרתק!
ברוכה הבאה לפורום.
אני מקווה שתרגישי בחברה תומכת כשתצפי באולימפיאדה הקרבה.
לפני כן אני ממליצה לך בכל זאת לראות עוד סרטונים ביוטיוב וללמוד עוד קצת על תרגילים ועל מתעמלות- זה יעצים את חוויית הצפייה שלך באולימפיאדה!

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה! גיליתי השבוע את אתר Gymania

אז אנסה ללמוד קצת יותר באמצעותו. הבעיה היא שגם כשאני רואה לאט, בפועל זה הכול כ"כ מהר שאני לא מספיקה לראות מי-מו-מה... אבל זה לא פוגם בהנאה.

SILIVAS

New member
הופרדנו בילדותינו

סיפור חיי מילה במילה , רק מנוסח יותר טוב

כולל לגזור מהעיתון כתבות ולצפות בדניאלה בערב חדש אחחח נוסטלגיה
קלטות התעמלות יש לך?

trilliane

Well-known member
מנהל
למה הכוונה ב"קלטות התעמלות"? קנויות?

לא גדלתי עם וידאו רוב חיי... אני חושבת שיש לי אי שם קלטות וידאו מאולימפיאדת אתונה עם כל מיני דברים, אבל אין לי כיום וידאו (אפילו הוריי כבר לא משתמשים בו, יש להם יס מקס).

SILIVAS

New member
מוקלטות
לי יש אוסף קלטות התעמלות

מכשירים ואומנותית . חלק הקלטתי בעצמי וחלק החלפתי TRADING
עם אנשים מכל העולם
יש לי תחרויות התעמלות משנת 1976 עד שנת 2004, שזו בערך השנה שהפסקתי להקליט תחרויות (מסיבות שונות ובעיקר כי החיים האמיתיים השתלטו עלי)
אין לי את כל התחרויות שהתקיימו בעולם אבל יש לי לא מעט, לא רק האליפויות הגדולות אלא גם תחרויות קטנות יותר. כל האוסף נצבר כמובן בתקופה שלפני שהיה כל כך להעלות קבצים לרשת . לפי דעתי יש לי לא מעט תחרויות שעדיין לא קיימות ביוטיוב
אני חושבת שיש לי בערך 200 קלטות אבל מלא זמן לא הסתכלתי בהן
לצערי האוסף שוכב גלמוד בארון בבית הורי ואין לי מושג מה לעשות איתו כיום. להתחיל להמיר לDVD זה כסף שאין לי , וכואב לי הלב לזרוק אותן

במיוחד כשחושבים על השעות והכסף שהשקעתי בהשגתן מלכתחילה.
ורק אלוהים יודע מה מצבן כיום...

cubano1

New member
פרוייקט!

תבדקי אם יש אותן ביו טיוב
אם אין - תעשי פרוייקט של המרה (זה לא יקר - ואת לא צריכה לעשות הכל במכה)
ואז תעלי אותן לאט לאט שכולנו נוכל להנות מהסרטים!!

SILIVAS

New member
אתה מביא לי את הזמן הפנוי ?

אין לי זמן לנשום אתה רוצה שאבדוק מה כבר קיים ביוטיוב
מה גם שאני מאותגרת מחשבים וגם אם הן יהיו ב-DVD אני לא אדע מה לעשות כדי להעלות למחשב
כמה עולה בכלל להמיר?
אני מעדיפה למסור אותן הלאה , בחינם העיקר שמישהו יקח (לא יכולה לקחת כסף , אין לי מושג מה מצבן ומה האיכות שלהן כיום)
יהיה לי עצוב להיפרד (כן כן כזו מגוחכת אני
)

trilliane

Well-known member
מנהל
מבינה אותך; גם לי יש קלטות שמעלות אבק

(בלי שום קשר להתעמלות) אין לי כיום וידאו ואין לי כוונה לשלם על המרה. כשהוריי עברו דירה לפני שנתיים-שלוש עברתי על האוסף וזרקתי לפח כל מה שקיים כיום ב-DVD (בעיקר סרטים וסדרות טלוויזיה כמובן) והשארתי את החומרים היחודיים, שיהיה... קלטות מקוריות תרמתי. אז נשאר איזה ארגז עם קלטות אי שם וחבל לי לזרוק, אני יודעת שמתישהו אצטרך להמיר אותן וכדאי לא לחכות עם זה (מדיה מגנטית לא נשמרת טוב לאורך זמן וחלה ירידה באיכות החומר עם השנים).

עם החלפת עם אנשים בעולם ייתכן שיהיה מי שירצה לקחת ממך את האוסף כדי להמיר אותו ולהעלות לרשת, נסי לחפש. לא חסרים בימינו אנשים עם ציוד פרטי וגם עם עודף זמן...

למעלה