ברוכים הנמצאים
חדשה בפורום עם שאלה

• פותח הנושא Jen74
  • פורסם בתאריך

Jen74

New member
ברוכים הנמצאים../images/Emo140.gif חדשה בפורום עם שאלה

אני מכירה באופן ממש כללי ובסיסי את כל מה שקשור לפרס לפני עליית הדת המוסלמי והאייטולות. רק ממה שמלמדים "על קצה המזלג" במסגרת לימודי היסטוריה וגם קצת ממה שרואים בערוץ ההיסטוריה. סבתי היא ילידת פרס שלפי הסיפורים של המשפחה הגיעה ארצה במבצע "מרבד הקסמים". מדובר בסבתא שלי שהיא לא מקשר דם (אימו המאמצת של אבא שלי, לאחר שאימו הביולוגית נפטרה בילדותו) אבל היא סבתי לכל דבר ועניין ורק אותה הכרתי כסבתא מצד אבא שלי. אני מאוד רוצה לדעת קצת על התרבות ממנה הגיעה ולכן שמחתי לפגוש אותך, פרויז ותודה שהזמנת אותי לפורום.

Jen74

New member
אופס, והשאלה... ../images/Emo9.gif

האם יש כאן עוד אנשים שהגיעו מפרס באותו מבצע "מרבד הקסמים"?

פרויז1

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה, מתוקה !

עד כמה שזכור לי, עליית מרבד הקסמים מיוחסת לעליית התימנים. על כל פנים : באיזו שנה עלתה סבתך? אכן מתוקה : היא סבתך לכל דבר ועניין! כך ניתן להתייחס יותר. ואם את יודעת את העיר ממנה עלתה, נוכל לרכל על הסטראוטיפים...
ושמות משפחה שהועלו כאן בעבר הולידו גם הפתעות! ואני חייב לציין שמרגש מאוד מאוד לדעת שאביך הביולוגי אומץ . זה כל כך יפה!!!

פרויז,אתה יכול לעזור לי למצוא

את אהרון צדיקיאן בוגר ב"יס "כנות" מחזור 57 . שירת בחיל אויר ? באירגון עולי איראן לא עונים לטלפון . נדמה לי שמוצאו מקרמנשה .

Jen74

New member
לפי מה שסיפרו לי

היו גם פה ושם ספיחים ממדינות נוספות מלבד תימן, שהייתה העלייה העיקרית ב"מרבד הקסמים". כמו סבתא שלי מפרס, היו עוד כמה עולים מפרס, כורדים וכווית. עדיין לא הספקתי לברר את שם משפחתה. אני יודעת שכשהיא נישאה לסבא שלי ז"ל היא הייתה גרושה. בעלה גירש אותה כי הייתה עקרה. מבחינת סבתי היה מדובר בשידוך מצוין. גבר אשכנזי, בעל משרה ניהולית ומשכורת מצוינת עם שני ילדים, אלמן. קיבלה בית, שני ילדים בגילאי 5 ו-10 ובעל שמפרנס כמו שצריך.
בתמורה היא נתנה לאבא שלי ולדוד שלי חום ואהבה וגידלה אותם יפה מאוד. הייתה אמא ועקרת בית למופת. כך היה נהוג בימים ההם.

פרויז1

New member
מזלה האיר לה פנים :

אז שם, אישה שלא ילדה, התעללו בה, ובמקרה הטוב, גירשו אותה. מזלה שמצאה את מי שחיה איתו באושר ! באיזו שנה היה אותו מרבד קסמים פרסי. בסדר מתוקה, תבררי את השנה. מעניין!

Jen74

New member
חיפשתי קצת על עליית "מרבד הקסמים"

ותוך כדי ראיתי שיש את עליית יהודי עיראק "עזרא ונחמיה" ויותר הגיוני שאם סבתי הצליחה "להידחף" לעלייה כלשהי, אז זה לעליית יהודי עיראק ולאו דווקא תימן. אני לא יודעת בדיוק מתי הגיעה לארץ אבל עכשיו יש לי פרוייקט שורשים לעשות.

פרויז1

New member
העליה העירקית הגדולה היתה בשנת 1951,

העירקים "גורשו" תחילה לפרס. הם שהו שם בטהרן הבירה במתחם שנקרה : בהשתייה - . פירוש של בהשת - גן עדן. זה מתחם ריק רחב ידיים ביותר שכלל בית עלמין יהודי. סבי עליו השלום קבור שם בקיצ. קיצ. : במרחב ההוא הוקם מאהל ענק ויהודי עירק התאכסנו ונכנסו להמתנה לעלייה ארצה במטוסי אל על. יהודי עירק שהו שם כחצי שנה ואחר כך הועלו ארצה. בתוך העליה העירקית הזאת הסתננו מעט יהודים ממניעים דתיים בעיקר. סבתי עליה השלום ודודי (מצד אמא) היו בין המצטרפים לעליה זאת והגיעו לרחובות. עליית מרבד הקסמים בה הועלו יהודי תימן היתה בשנת 1949. יש לי רעיון בשבילך : תנסי לבדוק מאיזו עדה עיקרית היו השכנים של סבתך בשכונה שגרה. אם תימנים/עירקים/מה? אולי זה יסייע לך לפתרון השאלה. בוקר טוב ג'ין היקרה! ותבואי לפה מדי פעם, תשתתפי .

Jen74

New member
תודה../images/Emo140.gif אתה יותר טוב מגוגל ../images/Emo6.gif

מצאתי כמה דברים בגוגל אבל אתה משלים את ה"חורים".

למעלה