ברוכים הנמצאים

ברוכים הנמצאים

אני מבקשת עזרה בתרגום מילה מאנגלית למילה בעברית איך לתרגם לעברית go figure? לך דמיין? שער בנפשך? לך תבין? מן הביטוי go figure משתמעת, לדעתי, ראיה יותר מאשר הבנה וגם נימה קלה של שובבות שהייתי רוצה להעביר אותה לתרגום לעברית. ואיך לתרגם לעברית את הביטוי figuring physics? זה שם של מדור שו"ת בכ"ע למורי פיסיקה בו ניתנת שאלה בליווי הסבר מאוייר. פתרון השאלה מחייב, עפי"ר, חשיבה איכותית יותר מכמותית. בfiguring physics יש, להבנתי, נימת שובבות + התייחסות לאיור + התייחסות-מה לחישוב. ואיך תתורגם לעברית המילה modification בצמד המילים genetic modification? שימו לב, השינוי פה הוא מבוקר וחלקי בניגוד לשינוי מאופנן (מודולרי). להבהרה: אני שואלת על modification ולא על modulation.
רבה

ShY7258

New member
אולי...

Go Figure - צא ולמד Figuring Physics - שאלה ואיור בה (ממש היפוך של אליה וקוץ בה) שניהם אינם תרגום מילולי אבל מעידים על התוכן.

giba70

New member
go figure - אולי תאר לעצמך?

נחכה ונראה מה אחרים יציעו. לגבי figuring physics צריך כאן הרבה יצירתיות בשביל התרגום. לי אין הצעות בעניין... modification - אני לא מבין בגנטיקה, אבל אי אפשר פשוט שינוי גנטי? בגלל שהביטוי "שינוי גנטי" מתייחס לשינוי מאופנן?

שינוי גנטי

הוא לא מאופנן. הוא שינוי קטנטן ומבוקר על גן אחד מתוך עשרות אלפים.

giba70

New member
נו אז מה הבעיה עם שינוי גנטי?

אמרת שאת לא מתכוונת לשינוי מאופנן, נכון?

Y. Welis

New member
go figure במשמעות הסלנגית

אפשר להעביר עם 'מי היה מאמין' או 'לך תדע'. figuring physics - 'להבין/לדעת/לקלוט פיזיקה'

לך תדע

נראה לי הכי טוב וזה גם מה שהגעתי אליו ב"תרבות עברית" ב-2 אני חושבת שהכי נכון בהקשר שרציתי זה "לראות פיסיקה" אבל הגעתי לזה אחרי סיעור קל בפורום ההוא. ותודה לכל המסייעים.

Y. Welis

New member
נשמע כמו תוכנית בערוץ הראשון,

אם 'רואים עולם' מייצגת את הטעם של אנשי הערוץ בבחירת שמות (תמיד נשמע לי כמו משהו שמיועד לילדים בקייטנה).

ממש לא

ואפילו לא לשום תרגום מקצועי. סתם כי השאלה עלתה בין החבר'ה ומה שיפה בפורומים האלה זה שפתאום במקום 5 (אנשים בעבודה) אנחנו לפחות 15 (כאן. שזה פי 3) שיכולים לתת מילה טובה. אז זה נכון שאני נכסת בעיקר כשאני צריכה משהו אבל זה בכ"ז טוב מאף פעם. לא? וושוב, תודה למנסים.

למעלה