"ברומא התנהג כרומאי"

Master Boo

New member
"ברומא התנהג כרומאי"

מה אתם חושבים על המשפט? תסתכלו עליו ברמה מעל הרמה הברורה... (מעניינת אותי בעיקר התגובה של IC...
)

IC4

New member
ברגע זה לא עולה לי שום דבר לראש

אבל אני זוכר שמדי פעם צץ המשפט בראשי בהקשרים מענינים פשוט כרגע לא יכול לחשוב על שום כזה... מצטער לאכזב
בוא נגיד לעתה - כשאתה במקום חדש - תיפתח! תכנס אליו! תחיה את החוויה המרעננת במקום לא לתת לשום דבר להכנס אליך ולהרכיב חלק ממך

Master Boo

New member
וואלה?...

דווקא אני לא חשבתי עליו ככה... המשפט אומר לך שאם אתה נמצא בחברה מסוימת- תתאים את עצמך לחברה. תאמץ את הכללים, החוקים והנורמות של אותה חברה. דבר שאני אישית בכלל לא מסכים איתו! למה שאני יתאים את עצמי לחברה? למה שהחברה לא תתאים את עצמה אליי? ולמה בכלל צריכה להיות התאמה??? אני מתקן את המשפט- "ברומא התנהג כטוניזאי".

../images/Emo12.gif

למה להתנהג כאותו בן אדם כשמתארחים אצלו? א. זו צביעות לשמה! ב. איך נלמד אחד מהשני אם נהיה אותו דבר, כל הייחוד של האדם זה שהוא מתפתח כיחידה עצמית! חלק מהיחידה העצמית שלו זה ההתנהגות שלו- תמיד!

IC4

New member
דוווייייד!!!! תרראאאאאהה!!הפייייזה!

דויד מהר צלם אותי דויד צלם צלם תראה איזה מגניב זה הפיזה ! כשאתה ברומא, תסתום ת´פה הישראלי שלך ותלמד משהו מהרומאים. אותו דבר לגבי כשאתה בפיזה ואגב למי שהיה באיטליה והסתכל במפה, יודע שאכן באופן מתסכל מאד כל הדרכים מובילות לרומא

../images/Emo6.gif

טוב, תשתדלו לא להגזים! למרות שזה לא עקרוני מה הם צועקים כי מקסימום בן אדם אחד בסבייבתם יבין על מה הם עושים רעש כ"כ גדול

IC4

New member
שמע זה לא מנומס ../images/Emo13.gif

כשאתה בפורום מאטריקס - תתנהג כמו ליברל בעל ראש פתוח
תראה החברה לא תתאים את עצמה לך.. בוא נתיחס לזה כאילו אין "אתה" "אתה" עוד לא מוגדר כמו שהחברה גמישה וניתן לשכלל אותה ולחדש בה עקרונות ברגע שתצא מהאשליה שיש "אתה" ויש "חברה" ואתם מהוים ניגוד והתנגשות אחד בשני אתה תבין שזה לא התנגשות אלא חיבור ותרומה הדדית זה בעצם הסכמה/סדר
מהמובן החיובי של המונח

offspringer

New member
אפרופו אנטי-צביעות...

פאנק.. אומר למישהו? וואני לא מתכוון לילדים שמקשקשים על חולצות, קורעים חולצות, מציירים לב על הלחי בפורים ובטוחים שהם מחופשים לפאנקיסטים למרות שבעצם הם התחפשו להיפים! מצטער, הייתי חייב להוציא את זה, מישהו כאן התחפש פעם לפאנקיסט-היפי?שעכשיו אני חייב לשתף אותכם בדבר דפוק שקרא במסיבת פורים אצלי בבצפר: (נא להקריא בקול רם ולהוסיף מבטא רומני כבד לתלמידים) מסיבת תחפושות, תלמיד שמנחה את המופע, זוג תלמידים מחופשים ל"פאנקהיפים", המנחה: למה התחפשת? תלמיד ראשון:פאנקיסטים!!! תלמיד שני: ואני פאנקיסט רוצח!!!! מנחה: אהה פנקיסט רוצח... יופי.

IC4

New member
punk is dead!

and if it ain´t, i´ll kill it !
כיתה ו´ היתה לי חולצה מגניביסטית ושיער צבוע

../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifבדיוק!!../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מהי רומא? מהי "החברה"? אתה לא יכול להגדיר את המכלול הזה! ולכן אתה לא יכול להגביל את עצמך אליו! או כמו שאייסי אמר: "צא מהאשליה שיש "אתה" ויש "חברה". ואני רוצה להוסיף: מי אתה ?? האם את עצמך אתה יכול להגדיר ??

יכול להיות

שזה אומר שכשאתה במקום מסוים, תתנהג כמו תושביו ותכבד את הכללים שבו (לא שתמיד התושבים מכבדים אותם...).

Gevakumon

New member
ביוון התנהג כיווני

אהלן אנשים, חזרתי, אומנם לא מרומא אבל מיוון, סנטוריני ואיוס, ממליץ בחום, איתי פיספסת שלא הצטרפת, אני יגיד לך, באופן כללי המשפט מדבר על להתאים את עצמך לסביבה ועל ידי כך ביטול עצמך, אבל מהות המשפט היא יותר בענייני מוסר וחוקים, למשל כשאתה נכנס לכותל אל תלבש מכנסיים קצרים וגופיה, זה לא ממש מדבר על דרך חיים או מחשבה.

Gevakumon

New member
אה, אוף טופיק, טוב, אז ב../images/Emo32.gif

היה פיצוץ. הייתי באי איוס, זה אי של צעירים בעיקר, הולכים לשם בשביל ים מסיבות ומה שכולם מחפשים בתכלס. והיה כל כך כיף, יש שם חופים מדהימים, ועשרות מועדונים, ונופים אדירים, ואטרקציות מגניבות (בנג´י לדוגמא
) ובנות, וואי, איזה בנות (אני יודע שזה לא רלוונטי ממש לך, אז תחשבי על הבנים...). היה שווה, מומלץ לכולם.

למעלה