ברומטר בכפות הידיים? כבר בגילי?!

azaria

New member
ברומטר בכפות הידיים? כבר בגילי?!../images/Emo12.gif

מזה כמה שנים שמתי לב שכואבים לי מפרקי האצבעות הידיים בשינויי מזג אוויר קיצוניים וממושכים. למשל עכשיו מזה כמה ימים. סוף הקיץ תחילת החורף. גם בשנה שעברה זה היה כך ונדמה לי שגם במשך מספר השנים שלפני זה. אני לא בטוח אם זה קורה לי גם במעבר ההפוך, כלומר במעבר מחורף לקיץ. הכאב הוא ברמה של אי נוחות. אין הגבלה בתנועה או שום דבר. אבל ההרגשה היא כמו של דלקת במפרקים האלה, או כמו מיד אחרי קנק חזק במיוחד. הכאב הוא במפרקים המחברים את האצבעות לכף היד בכל האצבעות מלבד האגודל. באגודל זה במפרק הקרוב ביותר לציפורן. בארבע האצבעות יש גם במפרק השני כאב חלש בהרבה, בקושי מורגש. (המפרק הראשון שבאמצע האצבע כשבאים מכיוון כף היד). יש לציין שבילדותי נהגתי לעשות קנקים מכוונים בפרקי האצבעות ואימי הזהירה אותי שכשאהיה זקן אסבול מכאבים בפרקים. כששאלנו את רופא המשפחה שלנו הוא שילב את אצבעות הידיים זו בזו ועשה קנק ענק עם כל האצבעות יחד והרגיע את אימי שאם על זה היא מדברת אז אין לשמועות הסבתא האלה כל בסיס. מאז המשכתי להנאתי אבל משהתבגרתי ירדה כמות הפעמים שאני עושה זאת למספר פעמים בודד בחודש אם בכלל. עוד נתון מעניין הוא שאני בסך הכל באמצע שנות השלושים שלי. לא כזה זקן. אז מה קורה פה? למה זה כואב? למה כבר עכשיו? מה עושים נגד זה?

כאבי מפרקים בשינויי מזג אוויר

כאבי מפרקים בשינויי מזג האורי אינם משקפים לרוב מחלה משמעותית במפרקים במיוחד אם הם אינם מלווים בנפיחות, מגבלה ואם הם חולפים - לכל אחד מאיתנו , תכונות מסויימות ואצלך יש כנראה רגישות מסויימת במפרקים אך היא כנראה חסרת משמעות ואינה מחייבת טיפול רק אם יופיעו סימני דלקת מקומית כגון אודם חום מקומי נפיחות או מגבלה משמעותית - כדאי לברר את התופעה בצורה מעמיקה יותר

azaria

New member
תודה. זה אינדיקציה לעתיד?

אני רק באמצע שנות השלושים לחיי. האם העובדה שכבר בגילי קיימים כאבים אומרת משהו לגבי העתיד? האם יש יותר סיכוי שאסבול במעיות משמעותיות בגיל מתקדם, מאשר סתם אדם שלא היו לו כאבים כאלה בגילי? אם כן, האם יש דברים שאוכל לעשות כדי להקטין חומרת התופעות ולהרחיק את זמן הופעתן? כמו כן מה לגבי הקנקים המכוונים? האם הם מזיקים? לא משפיעים? עדיף להימנע? אה, ותודה על תשובתך.

DISH, והכוונה לא למדיח כלים, גם אני

התחלתי לסבול כמוך, הראומוטולוג אליו הלכתי אבחן "חשד ל- DISH". בשינויי מזג אויר זה קשה יותר, ואף קיימת מגבלה בתנועות. ושאלה לי את הרופאה: לאחרונה שמתי לב לתופעה של רעידות לא נשלטות בחלק מאצבעות כף הרגל, רק ברגל אחת שלאחרונה נפגעה קלות בתאונת אופנוע. האם יש קשר כלשהו ל-DISH ?

DISH

DISH מתאפיין ב"צמיחות " עצם לאורך חוליות ע"ש ולעיתים גם שחיקה מואצת במפרקים אחרים - אני לא סבורה שהמיחושים שהיו לפני כמה שנים היו קשורים לDISH - אני גם לא רואה קשר ברור עם הרעידות שאתה מציין

אינדיקציה לעתיד

לאו דווקא - אין לקנקים משמעות- הם אינם מזיקים אלא אם אתה "עושה קנקים " לעיתים קרובות ביום.

למעלה