ברונכיאקטוזיס

sagit333

New member
ברונכיאקטוזיס

אני עובדת בבית אבות לאחר 3 דלקות ריאות הסתבך מצבי וכעת אני מאובחנת בברונכיאקטוזיס בשני הריאות. האם יש סיכוי שזה בגלל עבודתי בבית האבות (הסיעודי) ? האם מומלץ לי להחליף מקום עבודה ? עד כמה זה מסכן אותי ?

sagit333

New member
מספר פרטים נוספים

אני בת 29 מעולם לא היתה לי מחלה נשימתית

אני צריכה פרטים נוספים

האם בזמן העבודה את נחשפת לחומרים מסוכנים - חומרי ניקיון - תרסיסים למינהם??

sagit333

New member
פירוט מהות עבודתי

אני עובדת סוציאלית בבית אבות סיעודי. אוכלוסיית בית האבות הינה קשישים סיעודיים ותשושי נפש. בשל מצבם, הם רגישים יותר למחלות, אולם חשוב לציין כי כאשר יש צורך הם מופנים לבית חולים. כעובדת סוציאלית אני נמצאת בקשר עם הקשישים במסגרת פרטנית וקבוצתית, מלווה ומייעצת לבני משפחה ומדריכה את צוות המטפלים. שאלתי הינה, האם בשל מחלת הברונכיאקטזיס אני מסכנת את עצמי בחשש להידבקויות מאוכלוסיה רגישה זו?

לפי דעתי

אנחנו כלנו כצוות רפואי חשוף יותר למחוללים מאשר אוכלוסייה רגילה- - יחד עם זאת אנחנו מפתחים תגובה חיסונית טובה יותר בגלל החשיפה המתמדת. אני לא יודעת מה חומרת המחלה הריאתית ממנה את סובלת. כאשר המחלה החסימתית הנה בחומרה משמעותית אז סכנת ההידבקות גוברת. את צריכה לנקוט באמצעי זהירות אשר כל צוות רפואי צריך לנקוט בכדי למנוע הידבקות. אני ממליצה להיתייעץ עם רופא פרסונל ואחות אפידמיולוגית במוסדשאת עובדת

בקשה \ שאלה לד"ר ליזי פיירמן

גם אני סובל מאותה מחלה, שהתחילה בצורה קלה מאד, אבל ממשיכה להדרדר. בתחילה אמרו לי שלקיחת אנטיביוטיקה היא טיפול מספק. אך יחד עם המחלה יש יותר סימני עייפות, יותר קל להדבק, כשיש אובך בחוץ - אז הרבה יותר קשה לנשום. וכן בעבודה, אני גם עובד במוסד רפואי, אני נזקק ליותר ימי מחלה ומנוחה. השאלה היא לטובת כל החולים במחלה זו: האם יש לך עצות, כיצד ניתן למנוע הדרדרות נוספת במחלה, מה הם צעדי הזהירות שאני צריך לקחת במקום עבודתי ? האם יש כל מיני כללי אצבע של עשה ואל תעשה שאני יכול לנקוט ? מה יש לרפואה התעסוקתית לומר על מחלה זו ? למשל: אם יש לילה שאני משתעל ללא הפסקה - עלי להשאר בבית ? האם יש סכנה שעצם ההליכה לבית החולים, כמוסד רפואי, תחמיר את החסימה הנשימתית - ואז במקרה זה עדיף לי לעזוב עכשיו, כאשר אני עוד מתפקד בצורה סבירה יחסית ?

למעלה